YENİ OPEL ASTRA BU KEZ DAHA KÜÇÜK VE DAHA HAFİF

Ototeknikveri     07 Mayıs 2015 01:52

2016 Opel Astra ile ilgili yeni bilgiler gelmeye başladı. Opel, yurtdışında bazı basın mensuplarına yeni Astra'yı test etme imkanı sundu.

YENİ OPEL ASTRA BU KEZ DAHA KÜÇÜK VE DAHA HAFİF
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen yeniden tasarlanan Opel Astra,  D2XX platformu üzerine inşa edilecek ve selefinden motor konfigürasyonuna göre yaklaşık 120 – 200 kg daha hafif olacak. 200 kg'lık ağırlık azalması, şasi ve karoserideki gelişmelerin dışında, otomatik şanzımanlı 2.0 litrelik dizel motorun yerini 1.6 litrelik dizele bırakacak olmasıyla sağlanacak. Toplam ağırlığındaki değişimlerin dışında, boyutlarında da değişimler yaşanacak yeni Astra, öncüsünde 49 mm daha kısa ve 26 mm daha alçak olacak. Aks mesafesi de 23 mm azalacak yeni Astra, tüm bunlara rağmen öncüsünden daha geniş ve ferah bir iç mekan sunacak. 34 mm ilave bacak boşluğu ile daha geniş bir iç kabine sahip olacakyeni Astra'nın hatchback karoserinin 370 litre olan bagaj hacmi ise değişmeyecek. 

 

İç kabinde 3 kollu direksiyon, konfor konusunda geliştirilmiş koltuklar ve dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sisteminin yer alacak yeni Opel Astra, Avrupa'da henüz detayları açıklanmaya Active, Exclusive ve Innovation donanım seviyeleri ile sunulacak. Yeni Astra'nın dikkat çeken önemli özellikleri arasında dört tekerlekten çekişli sürüş sistemi, çift kavramalı otomatik vites ve ayarlanabilir amörtisörler gibi özellikler yer alıyor. Ayrıca yeni Astra'da öndeki araçla arada güvenli bir mesafe bırakılmasını sağlayan ve otomatik seyir kontrolü olarak ifade edilen adaptif hız sabitleyici de yer alacak. 

 

Motor seçenekleri henüz resmi olarak onaylanmayan yeni Astra'da turbo destekli 3 ve 4 silindirli motorların kullanılmasının bekleniyor. Benzinli motorlar arasında 1.0 litre 3 silindir 105 hp, 1.4 litre 4 silindir 145 hp ve 1.6 litre 4 silindir 200 hp yer alıyor. Dizel motor seçenekleri ise 1.6 litrelik ünitenini 95 hp, 140 hp ve 170 hp güç üreten versiyonlarından meydana gelecek.

 

Yeni Opel Astra'nın ilk açıklanan tüm detayları için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo