YENİ BMW 3 SERİSİ'NDEKİ MAKYAJIN KAPSAMI

Ototeknikveri     08 Mayıs 2015 03:21

Makyaj ile yenilenen BMW 3 Serisi'nde yüksek teknoloji, konfor ve sportif tasarım birarada.

YENİ BMW 3 SERİSİ'NDEKİ MAKYAJIN KAPSAMI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 3 Serisi modern spor sedan segmentinin kurucusu ve 40 yıldır bu araba sınıfının ikonu olarak görülüyor. 6. model jenerasyonuna ulaşan BMW 3 Serisi dinamik mükemmellik, verimlilik ve tasarımda standartları belirledi, sportif bir sürüş deneyimi ile rakipsiz günlük kullanım kolaylığı arasında derin ve kapsamlı bir bağlantı kurmayı başardı. Satılan her 4 BMW'den birisi ya BMW 3 Serisi Sedan ya da BMW 3 Series Touring, bu da modeli BMW'nin ürün yelpazesinde en başarılı konuma yerleştiriyor. Şık tasarım, gelişmiş teknoloji ve modern motorlar yeni BMW 3 Serisi Sedan ve yeni BMW 3 Series Touring'i her zamankinden daha çekici hale getiriyor. Yeni BMW 3 Serisi model serisi geniş motor seçenekleriyle çıkacak. Müşterilere güçleri 116 hp ile 326 hp arasında değişen (yakıt tüketimleri 100 km'de 3.8 litre – 7.9 litre arasında, CO2 emisyonları 99 – 185 gram/km arasında) 4 benzinli motor ve 7 dizel motor seçeneği sunuluyor. Vites seçenekleri ise 6 kademe manuel vites ve 8 kademe Steptronic vites (BMW 330d, BMW 335d ve BMW 340i Touring için standart). Yeni BMW 3 Serisi, modele göre değişecek şekilde klasik arkadan çekişli sürüş sistemi ya da BMW xDrive akıllı dört çekişli sürüş sistemi ile gelecek.

   

Heybetli dış görünüş, sofistike ve yüksek kaliteli iç kabin

Yeni BMW 3 Serisi'nin tasarımında yenilikler ve çeşitli detaylarda geliştirmeler var. Ön kısımda yeni rüzgarlıklar ve hava girişleri genişlik hissini pekiştiriyor, opsiyonel Adaptif Hız Sabitleyici (ACC) sensörü de aynı zamanda orta hava girişine entegre edilmiş. Heykelsi arka rüzgarlık tasarımı ve standart LED arka lambalar arabanın genişliğini ve spor görünüşünü vurguluyor. Yeni tasarlanmış farlar ve LED gündüz sürüş ışıklarının da yer aldığı inovatif bir aydınlatma konsepti arabanın sportif, güçlü ve çekici görünüşü ile uyum içinde. Full LED farlar opsiyonel olarak eklenebiliyor.

   

Arabanın iç mekanı ise yeni materyaller ve ilave krom vurgulu kontrol düğmeleri, hava girişleri ve orta kontrol paneli daha da klas bir etki bırakıyor. Sürgülü bardak koyma yerine sahip yeni orta konsol depolama alanlarının daha verimli kullanımını sağlıyor ve BMW 3 Serisi'nin olağanüstü ergonomisini daha da yüksek bir seviyeye taşıyor. Geniş kişiselleştirme seçenekleri, döşemeler ve kabin içi donanım elemanlarına özen gösterilmiş. Yeni tekerlekler, dış cephe renkleri ve ekipman seçenekleri de BMW 3 Serisi'nin geniş opsiyonları arasında.

Daha sportif, daha verimli
BMW 3 Serisi modellerinde yer alan tüm 3 – 4 ve 6 silindirli benzinli motorlar ve BMW 316d, BMW 318d ve BMW 320d modellerindeki 4 silindirli dizel motorlar artık yeni geliştirilmiş, modüler BMW Efficient Dynamics motor ailesinden. Revize edilmiş turboşarjlı yeni 4 silindirli dizel motorların daha hızlı yanıtlar vermesine yardımcı oluyor, 3 silindirli benzinli motor ise hem BMW 3 Serisi model serisi hem de segment için yeni bir özellik. 4 silindirli benzinli motorlar BMW 3 Serisi için ilk çıkışlarını BMW 320i Sedan ve BMW 320i Touring ile yapacak.

 

6 kademe manuel vitesli arabalarda vites geçiş hızı fonksiyonu vites düşürüşlerde otomatik olarak gazı durduruyor. 8 kademe Steptronic vites ise çoklu sekansiyel vites düşürmelere olanak tanıyor, bu da akustiğe ve yumuşaklığa olumlu etki ediyor. Yavaşlatma fonksiyonu da verimliliği arttırıyor. Geliştirilmiş amortisörler, daha güçlü süspansiyon ve daha hassas direksiyon BMW 3 Serisi'nin dinamik potansiyelini yükseltiyor, bir önceki modelden miras aynı derecede etkileyici sürüş kalitesini de yine sunuyor.

Yeni navigasyon sistemi ve LTE mobil teknolojisi

BMW, sürücünün araba ile ve dış dünya ile bağlantısında baş rolü oynuyor. BMW ConnectedDrive ürün serisi ve hizmetleri bir dizi web tabanlı servis ve inovatif sürüş yardımı sistemleriyle konforu ve güvenliği arttırıyor. Örneğin yeni BMW 3 Serisi'nde yer alan renkli BMW Head-Up ekran tüm bilgilerin sürücünün görüş hizasında sunulmasını sağlıyor. Böylece sürücünün tamamen yola odaklanması ve konsantrasyonunu bozmadan gerekli bilgilere ulaşabilmesi mümkün oluyor. Professional navigasyon sistemi ise özellikle şehir içlerinde daha hızlı başlatma, daha hızlı rota hesaplama ve gerçekçi 3D grafiklerle etkileyici bir performans sunuyor. Yeni navigasyon haritaları 3 yıl boyunca otomatik olarak ve ücretsiz güncelleniyor. Sürücünün kendi yaşadığı bölgede entegre SIM kart bu güncellemelerin telefon şebekesinden otomatik alınmasını sağlıyor. Yeni BMW 3 Serisi, premium orta boy spor segmentinde şu anki en hızlı mobil teknoloji LTE'yi sunan ilk araba. Park Asistanı artık paralel park fonksiyonuna da sahip. Auto PDC ise manevra esnasında ön park sensörlerini otomatik aktive ediyor.

Son Güncelleme : 08 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo