VW'NİN, YENİ 2.0 LİTRELİK TDI DİZEL MOTORUN DETAYLARI

Ototeknikveri     10 Mayıs 2015 04:22

Volkswagen, detaylarını Viyana Motor Sempozyum'unda açıkladığı hafif ticari modelleri için geliştirilen yeni 2.0 litrelik dizel TDI motoru yeni Transporter ile sunmaya başlıyor.

VW'NİN, YENİ 2.0 LİTRELİK TDI DİZEL MOTORUN DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modüler dizel komponent sistemi (MDB) temel alınarak yeni geliştirilen 2.0 TDI 4V motor Volkswagen Ticari Araçlar'ın Multivan ve Transporter modelleri ile piyasa çıkışını yapıyor. Yeni motor ailesi ticari araçların ihtiyaçlarına göre tasarlandı, güç çıkışı seçenekleri de genişletildi. Motorların geliştirilmesinde odak noktası yakıt tüketiminin ciddi şekilde azaltılmasıydı (ortalama %14). Aynı zamanda motorlar EU6 emisyon sınırlarına uyumlu. Çekiş kapasitesi odaklı tork eğrisi de müşteri için sürüş performansında fark edilir bir yükseliş yaratıyor. 2.0 TDI motor, yeni geliştirilmiş bir çift kademeli turboşarj düzenine sahip.

 

Nox ve partikül ham emisyonları EU6 standartlarını karşılayabilmek için yeni motorlar yalnız 2000 bar basınçlı enjeksiyon sistemini kullanmakla kalmıyor, aynı zamanda düşük ısılı / yüksek basınçlı egzoz gazı devirdaim sistemi ve sulu ara soğutucu kullanıyor. Ek olarak, değişken bir emme manifoldu kısmi yükte çalışırken gerekli akış hızını garanti ediyor. Egzoz gazı son işlemi ise dizel partikül filtresi ve SCR katalitik konvertörü kombinasyonlu bir oksidasyon katalisti ile sağlanıyor.

Şu anda motorun 4 versiyonu 84 hp – 204 hp aralığında güç çıkışı değerleri sunabiliyor. Tork aralığı ise 220 – 450 Nm. 102 hp güç çıkışı ve 225 Nm torka sahip olan yeni Transporter motoru segmentinde bir dönüm noktası. Başlangıçta motorun ürettiği torkun arttırılmış olması, biturbo şarj ünitesindeki VTG yüksek basınç kademesinin avantajlarını açıkça gösteriyor.

 

Optimum güç çıkışının yanı sıra, güçlü tork eğrileri ve tüm devir aralığındaki üstün hareket karakteristikleri ile, 150 hp'ye kadar olan performans seviyeleri için kullanılan değişken türbin geometrisi ile, sınıfındaki en iyi sürüş hazzı ve sürüş dinamikleri başarılıyor. 204 hp güç çıkışına sahip seri lideri motor için mevcut iki kademe şarj tamamen yeniden tasarlanmış ve yüksek basınç kademesindeki başka bir değişken türbin geometrisi tarafından arttırılmış.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo