VOLKSWAGEN'İN YENİ MOTORLARI VE GELECEK TEKNOLOJİLERİ VİYANA'DA KONUŞULDU

Ototeknikveri     10 Mayıs 2015 05:45

Volkswagen, dizel ve benzinli motorlardan daha yüksek verimlilik elde etme çalışmalarını sürdürüyor. 1.0 TSI 272 hp güç değeri ile dikkat çekiyor.

VOLKSWAGEN'İN YENİ MOTORLARI VE GELECEK TEKNOLOJİLERİ VİYANA'DA KONUŞULDU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Heinz-Jakob Neußer bu yılki Uluslararası Viyana Motor Sempozyumu'nun kapanış konuşmasını yaparak mobilitenin geleceğini ve inovatif teknolojileri değerlendirdi. Sektörün önündeki en zorlu meseleler CO2 emisyonlarını azaltmak, elektromobilite ve dijitalizasyon olarak nitelendirdi. ?Sempozyumda Volkswagen Güç Aktarım Mekanizmaları Geliştirme Şefi Friedrich Eichler de yeni 6.0 W12 TSI motoru tanıttı. Hafif hizmet araçları için yeni EU6 TDI motor ailesi VW Dizel Motor Geliştirme Şefi Jörn Kahrstedt tarafından sunuldu.

 

Dr. Heinz-Jakob Neußer ise sempozyumdaki konuşmasında sektörün son yıllarda geçmiştekinden çok daha hızlı bir şekilde değiştiğini ve büyüdüğünü belirtti. Neußer çevre dostu otomobiller üretmenin otomotiv endüstrisinde şu sıralar ana gündem maddesi olduğunu ifade ederek “İklim koruması topluma karşı en öncelikli sorumluluklarımızdan birisidir. Müşteriler daha az yakıt tüketen, daha az emisyona sahip arabalar istiyor, politik olarak da otomotiv endüstrisi üzerinde böyle bir talep var” diye konuştu.

 

Volkswagen Grup bünyesindeki geniş güç aktarım mekanizmaları seçenekleri benzinliden dizele, doğal gazlı araçlardan, plug-in hibritlere, tam elektrikli arabalardan yakıt hücreli arabalara kadar uzanıyor. Bu da grubun devasa inovatif gücünü gözler önüne seriyor. Dr. Heinz-Jakob Neußer konuşmasında bu konuya ilişkin şunları dile getirdi: “İçten yanmalı motorların optimizasyonu hala önemli bir inovasyon alanı. Yüksek verimlilikli TDI ve TSI/TFSI motorlar -ideal olarak DSG ile kombinasyon içinde- gelecekte bir süre daha önemini koruyacak. CO2 emisyonlarının içten yanmalı motorlarda azaltılması bugünlerde tamamen yüksek teknoloji gerektiren bir konu. Bunun örnekleri bizim yüksek devir dizel ve yüksek performanslı 3 silindirli TSI motorlarımızda görülebilir.”

Dr. Neußer yüksek devir dizelin pek çok açıdan içten yanmalı motorların geleceğini işaret ettiğini vurguladı. Yüksek verimlilikli yanma metodları, inovatif termal yönetim, e-boosterlar ile yeni materyaller ve kaplamalar sayesinde azami şarj ile, bu modern TDI motorlar kolaylıkla litre başına 100 kW (136 hp) üzeri güç çıkışı sağlayabiliyor.

 

Benzinli motorlar alanında ise Dr. Neußer, EA211 temel alınarak geliştirilmiş yüksek performanslı 3 silindir TSI motora dikkat çekti. Polo WRC'nin rally motorunun genleri ile bu motor sadece 1 litre motor hacminden monoscroll turbo şarj ve e-booster sayesinde 272 hp güç çıkışı ve 270 Nm tork sağlayabiliyor. Bu da Dr. Neußer'e göre yanmalı motorların ne kadar büyük potansiyele sahip olduklarının güzel bir örneği.

 

Dr. Neußer “lazer pürüzlendirme” ile ilgili de değerlendirmede bulundu. Volkswagen Group tarafından gelecekte geniş çaplı üretimde kullanılacak bu kaplama tekniği motorda sürtünmenin azaltılması ve performansın yükseltilmesine ciddi katkı sağlıyor. Dr. Neußer bunun imalat teknolojisinde önemli bir inovasyon olduğunu işaret ederek, lazer pürüzlendirmenin sadece motor iç sürtünmelerini sıfıra indirmekle kalmadığını, aynı zamanda tutarlı ve makul sonuçlar verdiğini ve tüm materyaller için kullanılabileceğini söyledi.

Dr. Neußer dijitalizasyonu en zorlu ve önemli konu olarak görüyor çünkü infotainment, sürüş yardım sistemleri ve bağlanabilirlik (bluetooth, internet vb.) artık müşteriler için en az motor performansı kadar önemli. Neußer bu konuda şunları söyledi: “Golf R Touch konsept araba geleceğin kokpitini yansıtan herşeye sahip: uygulamaların, akıllı telefonların, tabletlerin, akıllı saatlerin, geniş dokunmatik ekranların ve tek el sallama ile tavanı açabilen jestlerle kontrolün de dahil olduğu tam bağlanabilirlik. Bunun ötesinde, aynı zamanda otonom sürüş teknolojileri, yeni iş modelleri ve bir dizi dijital hizmetlerle ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eminim ki geleceğin arabası insanları her zamankinden çok daha fazla heyecanlandıracak.”

 

Volkswagen yeni nesil motorlarını Avusturya Otomotiv Mühendisleri Birliği (ÖVK) tarafından yıllık olarak gerçekleştirilen Uluslararası Viyana Motor Sempozyumunda tanıttı. Viyana Teknoloji Üniversitesi'nden H.P. Lenz dünyanın en popüler premium motorlarından yeni W12 TSI ve yeni 2.0 litre TDI EU6 hafif hizmet araçları için dizel motorun sunumuna liderlik ederken, yeni 12 silindirli motor hakkındaki konuşma Volkswagen Motor Geliştirme Şefi Friedrich Eichler tarafından yapıldı. Yeni dizel motor ailesi ile ilgili sunum ise Volkswagen Dizel Motorlar Geliştirme Şefi Jörn Kahrstedt tarafından yapıldı.

Son Güncelleme : 10 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Misafir67546 BİR LİTRE YAKITLA 1000 KM GİDEBİLEN TEKNOLOJİLER ARAŞTIRILSIN. ÇÖZÜM BUDUR.. MOTORU EVİRİP ÇEVİRİP SUNMAK ÇÖZÜM DEĞİL.. SAFFET ULAŞ

    31 01 2020 11:15 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo