SSANGYONG YENİ TİVOLİ İLE HIZ KAZANDI

Ototeknikveri     12 Mayıs 2015 04:19

Ssangyong, yeni Tivoli modeli ile satışlarını arttırmayı başardı. Ssangyong Motor, 2015 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 12 bin 531 adet araç satışı gerçekleştirdi.

SSANGYONG YENİ TİVOLİ İLE HIZ KAZANDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mahindra Grubu'nun bir parçası olan Ssangyong Motor, 2015 yılı Nisan ayı içerisinde toplam 12 bin 531 araba sattığını, bunun 8 bin 130 adetinin iç pazarlarda satıldığını, 4 bin 401 adetinin ise ihraç edildiğini açıkladı. Ssangyong'un aylık global satışları iç pazardaki talep artışı ve Tivoli modelinin popülaritesi sayesinde 12 bini aştı. İlk çıktığı andan beri SUV pazarında etki yaratan Tivoli, 5 bin 747 satışla Ssangyong'un satışlarındaki büyümede en büyük pay sahibi oldu. Tivoli'nin iç pazar satışları Nisan ayında 3 bin 420 adet, ihracatı ise 2 bin 327 adet oldu. Tivoli'nin güçlü satışlarıyla yükselen şirket iç pazarda en yüksek aylık satışlarını 2015 Nisan'ında görmüş oldu. Bu ayda satışlar Nisan 2014'e oranla %35.3 büyüdü. Şirketin tarihinde ilk kez bu yıl iç pazar satışları 8 bin arabayı aştı.

 

Firma bu yılın toplam iç pazar satışlarının geçen yılın rakamlarını aşması ve yükseliş trendinin 6 yıl daha aynı şekilde devam etmesini umuyor. Ssangyong'un ihracatları Rusya gibi büyük denizaşırı piyasalarda yaşanan sıkıntılardan etkilense de yakında bir düzelme yaşanması umuluyor. Tivoli'nin global olarak artık piyasaya sürülmesi ve Mart ayında teslimatların başlamış olması umutları arttırıyor.

 

Bu arada, Ssangyong Tivoli'yi Avrupa ve Çin pazarlarına, Cenevre Otomobil Fuarı ve Şangay Otomobil Fuarı etkinliklerinde Mart ve Nisan aylarında tanıttı. Firma Haziran ayından itibaren pazarlama faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürmeyi ve Tivoli için global bir başarıyı garantilemeyi düşünüyor. Bu ay medya için geniş kapsamlı bir test sürüşü etkinliği de gerçekleştirilecek.

 

Ssangyong Motor CEO'su Choi Johng-sik satış rakamları ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Aylık satışlarımız 12 bin üniteyi ikinci kez aştı ve bu yıl Tivoli'nin gördüğü ilgi sayesinde en yüksek iç piyasa satış rakamlarını elde ettik. Tivoli'yi global olarak piyasaya sürerek satışlarımızı bu yükselişi devam ettirecek şekilde büyüteceğiz ve üretim hattını verimli bir şekilde yöneterek Tivoli'nin biriken sipariş adetlerini azaltacağız.”

 

Ülkemizde Ssangyong Tivoli fiyatı, başlangıç olarak 54.600 TL olarak belirlendi. Ssangyong, Türkiye'de de yeni Tivoli ile yüksek satış rakamlarına ulaşmayı amaçlıyor.

Son Güncelleme : 12 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo