HYUNDAİ, VOLVO VE MERCEDES İNTERNETTE SATIŞ İÇİN ADIM ATIYOR

Ototeknikveri     15 Mayıs 2015 03:31

İkinci el pazarında büyük öneme taşımaya başlayan internet, sıfır km araç pazarında da online satışların başlaması ile daha da önem kazanacak.

HYUNDAİ, VOLVO VE MERCEDES İNTERNETTE SATIŞ İÇİN ADIM ATIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İkinci el otomobil piyasasının aşina olduğu internet, artık sıfır otomobil satışları için de kullanılıyor. Yeni başlatılan uygulama ile müşteriler 5 dakikadan kısa bir sürece internetten Hyundai otomobil satın alabiliyorlar. Güney Koreli firmanın İngiltere'deki pilot uygulaması 24 saat açık ve yakında diğer piyasalara da yayılacak. Uygulama ile tüketiciler hem fiyat avantajlarından faydalanıyor hem de yeni bir otomobil almak için Hyundai bayisine gitmek zorunda kalmıyorlar. Yeni bir i30 kompakt yalnızca bir kaç tık ötede ve kapınızın önüne kadar teslim ediliyor. Hyundai Avrupa Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jochen Sengpiehl konuyla ilgili “Otomobil satışlarında bu yepyeni bir yaklaşım. Artık internette geleneksel bayilerin yerine geçebilecek tamamen dijital bir otomobil bayisi var.” yorumunda bulunuyor.

 

Volvo 2016'da tüm ürünleriyle internette olacak

Hyundai'nin hamlesi otomobil showroomlarının geleceğini tehdit ediyor ve otomobil üreticileri geleneksel bayileri tamamen devre dışı bırakmak fikrine henüz tereddütle yaklaşıyorlar. Ancak, Volvo, Mercedes-Benz ve diğer pek çok firma online satış araçlarını geliştirmek ve internette yer almak konusunda epey hevesli.

 

Kamuoyu araştırması yaparak müşterilerin yarıdan fazlasının online otomobil satın almaya sıcak baktığını tespit eden Volvo agresif bir şekilde internet şatışlarını güçlendirecek adımlar atıyor. Firma 2016 itibariyle tüm ürünlerini online satışa sunmuş olacak. Bunu hangi ülkelerde uygulamaya koyacakları ise henüz kesin değil.

 

Gençler otomobillerini online satın almak istiyor

Müşterilerin online otomobil satın almaktaki en büyük motivasyonunun geleneksel bayilerde satış görevlilerinin yaptığı ikna konuşmalarının internette ortadan kalkması olduğu belirtiliyor. Müşteriler etki altında kalmadan, kimse ile muhatap olmadan bir kaç tıklamayla otomobil satın alma fikrini seviyor. Özellikle 18 – 34 yaş arası müşterilerin yaklaşık %50'si anketlerde otomobillerini online satın aldıklarını ya da alacaklarını belirtiyorlar. 50 yaş ve üzerinde ise bu oran %29. Firmalar özellikle genç müşterilerin değişen taleplerine uyum sağlamak için internetteki varlıklarını güçlendiriyorlar.

 

Mercedes internet programını genişletip genişletmeyeceğine karar verme aşamasında

Mercedes-Benz ise internet satışlarını iki noktada test ediyor: Almanya, Hamburg ve Polonya, Varşova. Mercedes müşterilerinin bazıları web sitesindeki görevlilere yazılı mesaj atıp sorular sorup test sürüşü için randevu alırken bazıları da son aşamaya kadar gidip otomobili web sitesi üzerinden satın alıyor. Mercedes internet satış programını genişletip genişletmeyeceğine bu yıl karar verecek.

 

İnternetle birlikte üreticilerin bir diğer hedefi de alışveriş merkezleri

Araba üreticilerinin değişen müşteri taleplerine uyum sağlamak için geliştirdikleri bir strateji de alışveriş merkezleri içinde küçük yerler kiralayarak buralardaki tüketici yoğunluğunu değerlendirmek. İngiltere Kent'teki Bluewater alışveriş merkezinde ufak bir yer açarak yıllık 27 milyon AVM ziyaretçisini kendisine çekmeyi hedefleyen Hyundai de bu uygulamayı ilk başlatanlardan. Büyük otomobil showroomlarına yalnızca otomobil satın almak isteyen kişiler özel olarak vakit ayırıp gider ve bunu da en fazla yılda bir kez yapar. Ancak alışveriş merkezinde her gün gelen, başka mağazaları dolaşan ve otomobil almayı düşünmeyen müşterileri de etkileme şansı var. Müşteriler alışveriş merkezinin otoparkında bekleyen otomobillerle hemen test sürüşü yapabiliyorlar.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo