HONDA, TAKATA AİRBAG KULLANAN 5 MİLYON ARABAYI GERİ ÇAĞIRIYOR

Ototeknikveri     15 Mayıs 2015 03:48

Nissan ve Toyota'nın ardından Honda'da, Takata markalı hava yastığı şişiricilerindeki hata sebebiyle 5 milyona yakın aracını geri çağırıyor.

HONDA, TAKATA AİRBAG KULLANAN 5 MİLYON ARABAYI GERİ ÇAĞIRIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, Japon Takata firması tarafından üretilen hava yastığı şişiricilerindeki tehlikeli bir hata nedeniyle 4.89 milyon arabayı geri çağıracağını duyurdu. Geri çağırma Japonya'da 2002 – 2008 arasında üretilmiş 1.72 milyon arabayı kapsıyor. Söz konusu arabalar Japonya, Tayland ve ABD'de üretilmiş. Honda yetkilileri etkilenen arabaların bulunduğu yerleri duyuracağını belirtti ve ABD ile Kanada'daki hava yastığı şişiricilerinde problem olmadığını aktardı. Geri çağırılan arabalarda hatalı hava yastığı şişiriciler yerine İsveçli Autoliv ve Japon Daicel Corp. ürünleri kullanılacak. Hatasız üretilmiş Takata ürünlerinin de kullanılmaya devam edileceği belirtildi.

 

Honda'nın duyurusu Toyota ve Nissan'ın da 6.5 milyon arabayı Takata hava yastığı şişiriciler nedeniyle geri çağırmasından sadece 1 gün sonra geldi. Honda, Toyota ve Nissan yetkilileri geri çağırmanın sadece önlem olarak uygulandığını, bugüne kadar herhangi bir kaza ve yaralanma yaşanmadığını vurguluyorlar.

 

Hatalı Takata hava yastığı şişiriciler gazı hava yastığına salan metal parçanın kaldırabileceğinden daha fazla güç uygulayarak yastığı patlatabiliyor ve patlama sonucunda arabaya şarapnel parçaları saçılabiliyor. Honda otomobillerle yapılan kazalarda yaşanan ABD'de 5, Malezya'da ise 1 ölüm Takata hava yastığı şişiricisinden kaynaklı şarapnel saçılmasına bağlanmıştı.

Son Güncelleme : 15 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo