YENİ KİA SORENTO YÜKSEK TEKNOLOJİSİ, KONFORU VE FERAHLIĞI İLE BAŞARI ARIYOR

Ototeknikveri     17 Mayıs 2015 11:57

Ülkemizde 199.900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni jenerasyon Kia Sorento, teknolojisi, konfor ve ferahlık seviyesi ile öne çıkmayı hedefliyor.

YENİ KİA SORENTO YÜKSEK TEKNOLOJİSİ, KONFORU VE FERAHLIĞI İLE BAŞARI ARIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Büyük SUV segmentinde 2004 - 2009 yılları arasında üst üste her yıl en çok satan modeli olmayı başaran Sorento, yeni jenerasyonu ile yeniden ülkemiz pazarına sunulmaya başlandı. Aldığı IF Tasarım ödüllü ile dikkatleri çeken yeni Kia Sorento; akıllı park sistemi, akıllı hız sabitleme sistemi ile yüksek teknolojiyi, ısıtmalı ve soğutmalı koltukları, anahtarı kullanmadan algısal teknoloji ile açılan akıllı bagaj kapağı özellikleri ile konforu, panoramik sunroof’u ile ferahlığı bir arada sunuyor. Önceki jenerasyonlara göre çok daha sportif ve şık bir tasarıma sahip olan yeni Sorento, arkaya doğru yumuşak hatlarla eğilen tasarımı ile farklılaşıyor. 4.780 mm'ye uzayan boya, önceki jenerasyona göre 15 mm azaltılarak 1.685 mm'ye düşen yüksekliğe ve 1.890 mm'lik genişliğe sahip olan yeni Sorento, ferah bir iç mekân, şık iç tasarım ve her biri farklı sürüş keyfi yaşatan 7 koltuk bir arada sunma iddiasını taşıyor. bulunuyor. yedi kişilik kapasitesi ile birçok farklı oturma seçeneği sunan Sorento'nun ikinci sıradaki koltukları 270 mm öne veya arkaya kaydırılabiliyor. Yeni Kia Sorento'nun elektrikli sürücü koltuğu toplamda 10 yöne ve yüksekliğe ayarlanabilrken, elektrikli ön yolcu koltuğu ise toplamda 8 farklı yöne ve yüksekliğe ayarlanabiliyor. Birinci ve ikinci sırada yer alan koltuklardaki ısıtma sistemi sunulurken, ön koltuklarda ayrıca soğutma özelliği de bulunuyor.

Yeni Sorento’da her şey sürücülere ve yolculara kendini iyi hissettirmek için tasarlandı. Geniş ve ergonomik ön konsolu, ergonomik olarak sıralanmış birbirini takip eden göstergeler, kapılardaki kontrol düğmeleri ve klima ızgaralarına kadar her şey, akıllıca bir tasarımla sürücüyü çevreliyor.  Sürüş esnasında ihtiyaç duyalabilecek tüm donanımlar bir arada sunuluyor ve sürücülerin hayatı kolaylaşıyor. Geri görüş kamera göstergesi ve araç içi müzik eğlence sisteminin kolayca kontrol edilmesini sağlayan 4,3” TFT-LCD ekranı yolculuklara renk katıyor. Sürücüler ayrıca yolculukla ile ilgili her şeyi, yüksek çözünürlüğe sahip 7” TFT-LCD ekranında görebiliyor.

 

Yeni Kia Sorento 660 litrelik geniş bir bagaj hacmini kullanıcılarına sunuyor. Kapasitesi koltukların yatık durumunda 1.662 litreye kadar yükseliyor. Daha büyük yükler için tavan rayları devreye giriyor. Aracın fark yaratan özelliklerinden biri olan Akıllı Bagaj Kapağı özelliği, sürücülerin elleri doluyken ve kontak anahtarına uzanamayacakları bir durumda bagaj kapağının kendi kendine açılmasını sağlıyor. Akıllı Bagaj Kapağı’nın önünde üç saniye durulduğunda, sistem anahtarı algılıyor ve kapı kendiliğinden açılıyor. Akıllı Bagaj Kapağı özelliği, Hafızalı Bagaj Kapağı özelliği ile destekleniyor. Sistem, sürücülerin boy ölçüsünü kaydederek, kapının açısını boya göre ayarlıyor. Böylece zahmetsiz bagaj yüklemesi için büyük kolaylık sağlanıyor.

Magna Powertrain ile birlikte geliştirilen dört tekerden çekiş sistemi

Engebeli arazilerden ilham alınarak yaratılan Dynamax AWD teknolojisine sahip olan KIA Sorento, her yolda maksimum sürüş keyfi yaşatıyor. Yenilikçi AWD teknolojisi, kaygan yollarda hatta virajlarda bile maksimum yol tutuşu sağlıyor. Dynamax AWD, yolun durumuna ve sürüş koşullarına göre tekerleklere güç gönderiyor. Yol ve sürüş koşullarına göre farklı tekerleklere gönderilen farklı güç sayesinde yol tutuşu artıyor ve özellikle virajlarda aracın dengede kalması sağlanıyor. Dynamax AWD aynı zamanda emisyon değerlerini düşürerek yakıt tüketimini azaltıyor.

 

Farklı sürüş seçenekleri

Yeni Sorento, üç farklı sürüş seçeneği sunuyor. Normal Sürüş Modu, şehir içinde rahat etmeyi sağlarken, Comfort Sürüş Modu uzun yolda yorulmadan yolculuk etmeye yardımcı oluyor. Sport Modu da dinamik sürüş seçeneği sunuyor.

 

Üst düzey yolcu güvenliği

Yeni Sorento, yolcu güvenliğini sağlamak için onlarca çarpışma testinden geçirildi. Her test sonrasında yapılan çalışmalarla Sorento’nun sertliği ve dolayısıyla sağlamlığı artırıldı. Bir arada mükemmel güvenlik sağlayan dayanıklılığı güçlendirilmiş çelik, aracı daha da güvenilir hale getirdi. Yeni Sorento’nun 6 hava yastığıyla çevrelenmiş iç tasarımı sayesinde her yolculuk güvenli yapılabiliyor. ESP’li araç dengeleme sistemi, ıslak ve kaygan yollarda, maksimum sürüş güvenliği sağlarken, aracın daha kolay kontrol edilmesine imkân tanıyor. Yokuş kalkış destek sistemi, yokuş yukarı kalkışlar sırasında kolaylık sağlarken aracın geriye kaymasını kesin olarak engelliyor. Aryıca yeni Sorento Euroncap testlerinden beş yıldız ile ayrılmayı başardı.

Akıllı park sistemi hayatı kolaylaştırıyor

Akıllı park sistemi, birçok yolcunun hayatını kolaylaştırıyor. Sistem paralel ve dikey parkı sorun olmaktan çıkarıyor. Sistemin sensörleri park bölgesindeki araçları tanıyor, uygun yerleri belirliyor ve aracın park edilmesine yardımcı oluyor.

 

Yeni Sorento’nun ASCC radar teknolojisi, öndeki araçla aradaki mesafeyi de ölçüyor. Araç, Smart Cruise Control özelliğini kullanarak öndeki aracın hızına uyum sağlıyor. Öndeki araç hızlanınca hızlanıyor, yavaşlayınca da yavaşlıyor. Öndeki araç durursa, Smart Cruise Control, Sorento’nun otomatik olarak durmasına yardımcı oluyor. Böylece her hızda takip mesafesi korunmuş oluyor.

 

Sürücüler Yeni Sorento’nun akıllı özelliklerini aracın durduğu anlarda bile yaşayabiliyor. “Dur ve Kalk Teknolojisi”, şehrin yoğun trafiğinde ya da kırmızı ışıkta kendiliğinden devreye giriyor. Araç tamamen durduğunda motor da kapanıyor. Gaz pedalına basılmasıyla beraber motor yeniden aktif hale geliyor. Böylece karbon salınımı azaltılarak doğa korunurken, yolculuklar da daha ekonomik hale geliyor.

Son Güncelleme : 17 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo