YENİ HONDA HR-V BİR COUPE'NİN DİNAMİZMİ İLE SUV GÜCÜNÜ BİRLEŞTİRİYOR

Ototeknikveri     20 Mayıs 2015 02:17

Masaki Kobayashi yeni 2015 Honda HR-V'nin nasıl geliştirildiğini anlattı ve modelle ilgili yorumlarını paylaştı.

YENİ HONDA HR-V BİR COUPE'NİN DİNAMİZMİ İLE SUV GÜCÜNÜ BİRLEŞTİRİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda HR-V Proje Lideri Masaki Kobayashi yeni HR-V için çok heyecanlı. HR-V'nin stilinden sorumlu olan Kobayashi arabanın en ince detaylarını, her çizgisini, her kıvrımını çok iyi biliyor. Sınıfında lider iç kabindeki her bir materyalin yarattığı his de buna dahil. Kobayashi modelin kullanışlılık, hassasiyet ve duyusal tasarımı ile gurur duyuyor ve eşsiz bir araba ürettiklerini belirtiyor. Masaki Kobayashi HR-V'nin nasıl geliştirildiğini anlattı ve modelle ilgili yorumlarını paylaştı. “Sadece küçültülmüş bir SUV yaratmak istemedik. Honda'nın zaten SUV özellikleri ile daha hafif, çevik bir arabanın özelliklerini birleştiren CR-V modeli var. Bu yüzden HR-V daha farklı bir şey sunmalı. Geliştirme ekibi projenin en başından beri yeni bir değer, yeni bir tema yaratmayı hedefledi.”

 

Kobayashi'nin sözünü ettiği bu tema, bir Coupé'nin eleganlığı ve akıcılığı ile SUV'nin kullanışlılığı ve gücünü biraraya getirmek. Kobayashi bunun için “SUV kavramının çekirdek değerlerini yeni bir duyguyla bütünleştirmek, yeniden yorumlamak en önemli hedefti. Duyusallık ve gücü yansıtan bir dış görünüş konsepti, kişisellik ve ferahlığı öne çıkartan bir iç mekan konsepti yarattık. Birbirine zıt gibi görünen değerleri harmanlayarak yeni bir şey ortaya çıkartmak istedik.” diyor.

 

Bu yaklaşım dinamik ve talepkar bir müşteri profiline yönelik geliştirildi. Kobayashi ve ekibi “hem iş hayatını hem de evini seven aktif insanları” hedefledi. Bu dengeyi HR-V'de tutturmak zorlu bir işti. Kobayashi bu konuda “Arzu edilen iç kabini yaratmak çok zor oldu. Kullanım kolaylığı, geniş alan, dinamik ve duyusal bir tasarım birarada olmalıydı. Buna rağmen süreç daha kolay ilerliyor. Paket tasarımcıları alanları ve arabanın düzenini belirleyerek genel çerçeveyi çiziyorlar, iç mekan ve dış cephe tasarımcıları buradan sonrasını devralarak belirlenen çerçeve içerisinde konsepti hayata geçiriyorlar.” diyor.

 

Teorik olarak kolay gibi görünse de, dinamik ancak esnek bir iç kabin ile aerodinamik olarak verimli, heyecan verici ve güçlü bir gövdeyi birlikte ortaya çıkartabilmek yoğun ve zorlu bir süreç. Kobayashi gülümseyerek “Gerçeklikte bu kadar basit değil” diyor. “Tasarımcılar ve mühendisler milimetrik seviyede herşeyi tartışıyorlar. Hatta bunlar oldukça hararetli tartışmalara dönüşebiliyor. Bu tartışmalar sayesinde proje şekilleniyor.”

 

Bu konsept evresi bittiğinde, HR-V'nin modellenmesi başlıyor. Kobayashi “En uzun zamanı bu aşamada harcıyoruz” diyor. “Tasarım, modelleme ve tam ölçekli modellerle testler yaparak onay sürecini tekrarlamak nihayetinde HR-V'nin yolda nasıl görüneceğine dair gerçek bir fikir veriyor. Bu nokta tasarımın hayata geçmeye başladığı nokta. Buradan sonra şekillerle oynayabiliyor, iç mekan hala nefes alırken tasarımda bir akıcılık yaratabiliyoruz”

 

HR-V tasarımının bağlayıcılığı bu yoğun ve detaylı sürecin bir meyvesi ve Kobayashi bununla gurur duyuyor. “HR-V'nin dinamik formunun temeli iyi aerodinamiklere sahip bir kabin şekli ile güçlü gövdenin birlikteliği. Boyut, fonksiyon ve tasarım bakımlarından hiç taviz vermeyen, bütün bu öğeleri birarada, eksiksiz, en iyi şekilde sunabilen bir araba yarattık. Hem fonksiyonel hem de kişisel alan ve eğlence hislerini göz ardı etmeyen bir iç kabin ortaya çıktı. Sürüş pozisyonu bir Coupé gibi, çevik ve dinamik. Arabanın yakıt tankının ortada olduğu bir mimarisi var, Magic Seats özellikli koltuklar ve benzeri elemanlarla HR-V yolcular için geniş bir alan ve büyük esneklik sunuyor. Bu kombinasyon tasarım ekibimizi de tatmin etti.”

 

Kobayashi dış cephenin dinamik şeklinden, yüzeylerin yüksek kalitesinden ve girift ama kusursuz detaylardan çok memnun olduğunu dile getiriyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Ekip olarak prototipi ilk gördüğümüzde gurur duyduk ve bu yeni arabada hedeflerimizi tutturabildiğimiz için kendimizi özel hissettik. HR-V'nin herkese çekici gelecek elegan bir görünüm ile güçlülük ve sağlamlık hissini birarada çok iyi yansıttığını düşünüyorum. Bu arabayı gerçek bir sürücü arabası yapmaya kararlıydım ve bunu başardığımı düşünüyorum”.

 

Yepyeni HR-V taze, farklı, inovatif ancak gerçek hayatları olan gerçek insanlara, ailelere yönelik bir araba yaratmak için geliştirilmiş bir ürün. Honda yeni ürünler geliştirmek için teşvik edici ve benzersiz bir ortam sunuyor. Kobayashi bunu şöyle açıklıyor: “Honda yeni şeyler yaratma isteğimizi dilediğimizce sergileyebildiğimiz bir yer ve bunu yaparken geçmişin yarattığı sınırlara takılıp kalmıyoruz. Bu ilerleme hissi ve dünya çapında ürünlerimizi kullanan müşterilerimizi dinlemek çok heyecan verici”.

Son Güncelleme : 20 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo