YENİ HONDA CİVİC HATCHBACK, İSTANBUL AUTOSHOW'DA

Ototeknikveri     22 Mayıs 2015 08:19

Yeni Honda Civic Hatchback Dinamizmini görünümüne yansıtıyor

YENİ HONDA CİVİC HATCHBACK, İSTANBUL AUTOSHOW'DA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Dinamik tasarımıyla kompakt hatchback sınıfın en özgün modellerinden biri olarak farkını ortaya koyan Honda Civic, daha sportif dış ve iç mekan detaylara kavuşurken Type R’a gönderme yapan tasarım unsurlarıyla yeni Civic Sport versiyonuyla birlikte sınıfındaki iddiasını sürdürüyor. Yeni ürünleriyle Avrupa pazarına rekabet çıtasını yükselten Honda, yeni modellerindeki tasarım unsurlarını mevcut modellerine aktararak Hondaseverlere yeni heyecanlar yaşatmayı sürdürüyor. Yenilenen Honda Civic, entegre gündüz farına ve yeni ön tampona sahip ön tasarımıyla artık çok daha dinamik bir ön görünüm kazandırırken dış tasarımdaki değişikliklerden arka tampon, arka spoyler, yan marşpiyeler ve LED stop grubu da fazlasıyla yararlanıyor.

 

Dış görünümdeki değişime paralel olarak iç mekanda da yeniliklere gidilen Civic HB’in yeni koltuk kumaşları ve kapı panelleri, krom kapı kolları ve metalik siyah orta konsol gibi detaylar iç mekana tamamen yeni bir ambiyans kazandırıyor. İç mekan genişliği ve fonksiyonelliğinde sınıf lideri olan Civic, 477 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Civic ailesi de Honda’nın alametifarikalarından biri olan merkezde konumlandırılan yakıt deposundan yararlanıyor. Ön koltukların altına yerleştirilen yakıt deposu sayesinde arka koltukların altında boş bir alan elde ediliyor. Honda’nın Sihirli Koltukları’nın da etkisiyle son derece geniş, esnek ve kullanışlı bir kabin ortaya çıkıyor.

 

Dünyanın en yaygın akıllı telefon alt yapısı Android 4.0.4 ile çalışan Honda Connect bilgi ve eğlence sistemi, 7 inç büyüklüğündeki dokunmatik ekranıyla rahat bir kullanım sunuyor. İnternet erişimi sunan sistem sayesinde kullanıcı akıllı telefonuyla ulaşabildiği tüm içeriğe sistem üzerinden de ulaşabiliyor. Geri görüş kamerasına sahip olan Honda Connect ayrıca; günlük kilometre, yakıt tüketimi veya seyahat süresi gibi yol bilgisayarı verilerini de gösteriyor. Sistem, önden yüklenmiş uygulamalarla satılırken, ilave uygulamalar için Honda Uygulama Merkezi’nden yararlanılabiliyor. Arzu edildiğinde opsiyonel olarak Garmin Navigasyon da sipariş edilebiliyor.

 

‘Herkes için Güvenlik’ sloganından hareketle Honda, görsel ve işlevsel yeniliklerin yanı sıra Agile Handling Assist ve Araç Denge Kontrol Sistemi gibi teknolojilerde sürüş keyfi ve sürüş güvenliği konusunda da gelişmeler sunuyor. Yeni Agile Handling Assist, hızlı ve keskin dönüşlerde tutunmayı arttırmak üzere sürücünün hissetmeyeceği dozda fren müdahalesinde bulunuyor. Agile Handling Assist ile birlikte çalışan Araç Denge Kontrol Sistemi ise kaygan yüzeylerdeki virajlarda veya viraj çıkışındaki hızlanma anında oluşan tutunma kaybını önlemek üzere fren veya gazla müdahale ederek aracın kontrolden çıkmasını önlüyor.

 

Diğer Honda modelleri gibi Civic HB’de de Aktif Şehiriçi Fren Desteği, Uzun Far Desteği, Şerit Takip Sistemi, Trafik Levhası Tanıma Sistemi, Kör Nokta Uyarıcısı, Geri Görüş Kamerası, Adaptif Hız Sabitleme Sistemi ve Çarpışma Önleyici Fren Sistemi gibi aktif güvenlik teknolojilerini bünyesinde barındıran Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri sürücü ve beraberindeki yolcuların güvende olmasını sağlıyor. 

 

Motorlarını Earth Dreams Teknolojisi ile hayata geçiren Honda, Civic’te her biri performanstan ödün vermeden çevreci ve tutumlu bir yapı ortaya koyan üç farklı motor seçeneği sunuyor. Honda’nın yeni nesil Earth Dreams Teknolojisinin ilk örneği olan 1.6 i-DTEC, sınıfının en hafif motoru olmasıyla biliniyor. Alüminyum blok, alüminyum silindirler ve hafif pistonlar gibi ağırlığı minimize edecek malzemelerin kullanıldığı motor, yerini aldığı 2,2 litrelik dizel motora oranla 47 kg daha hafif. 300 Nm tork üreten motor 94 gr/km’lik CO2 salımı ile son derece çevreci bir yapı sergiliyor. Bir üst basamakta yer alan ve ürün gamının en güçlüsü olan 142 PS gücündeki 1.8 i-VTEC, sunmuş olduğu performans karşılığında sadece 148 gr/km CO2 salımı ile çevre dostu bir duruş sergiliyor. Giriş seviyesinde yer alan tek egzantrikli (SOHC) 1.4 i-VTEC motor ise 100 PS güç ve 127 Nm tork değeriyle 129 gr/km CO2 açığa çıkarıyor.

 

Sürücüleri yakıt ekonomisine teşvik etmek isteyen Honda, tüm Civic versiyonlarını Eco AssitTM ile donattı. Ekonomik sürüşlerde sistem gösterge panelini ‘yeşil’ renk ile aydınlatıyor. Sürücünün ekonomik sürüş koşullarını yerine getirmemesi halinde gösterge paneli beyaz/yeşil yanarken sürücünün performanslı bir kullanıma yönelmesi halinde ise gösterge tamamen beyaz yanıyor. Sistem ayrıca sürücüye gaz tepkilerini azaltan ECON modunu da devreye sokma imkanı da tanıyor. Sistem yüzde 15 civarında yakıt ekonomisi sağlıyor.

 

Civic ailesi genişlemeye devam ediyor. Aileye yeni katılan Civic Sport 120 PS gücündeki 1.6 dizel motor veya 142 PS gücündeki 1,8 litrelik benzinli motorla yollara çıkıyor. Arka spoyler ve 17 inçlik alaşım jantlarla donatılan Civic Sport, ön tampon veya ızgara gibi detaylarda ailenin en hızlı üyesi Type R’dan esintiler barındırıyor.

 

Tüm Honda Civic versiyonlarında Şehiriçi Aktif Fren Sistemi standart olarak sunuluyor. Düşük hızlardaki çarpmaların önüne geçmek üzere tasarlanan sistem radar teknolojisini kullanıyor ve yol durumunu denetleyerek olası bir çarpışma riski tespit etmesi halinde otomatik olarak fren yapıyor. Sistem 30 km/s ve altındaki hızlarda çalışmak üzere tasarlandı. 

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo