YENİ HONDA CİVİC TYPE R, İSTANBUL AUTOSHOW'DA

Ototeknikveri     22 Mayıs 2015 08:25

Yeni Honda Civic Type R Türkiye için gün sayıyor. Honda Civic Type R, yeni tasarımı ve yeni teknolojileriyle yollara çıkıyor.

YENİ HONDA CİVİC TYPE R, İSTANBUL AUTOSHOW'DA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek performanslı kompakt hatchback sınıfının en gözde üyelerinden Honda Civic Type R, yeni tasarımı ve yeni teknolojileriyle yollara çıkıyor. Bünyesinde barındırdığı teknolojiyi ve yüksek performansı tasarımına yansıtan yeni Civic Type R, yeni geliştirilen 2.0 VTEC Turbo motoru, süspansiyonu ve elektronik sistemleriyle modern teknolojinin bütün nimetlerini bünyesinde barındırıyor. Type R otomobilleri tüm dünyadan hayranları olan bir kült haline gelmiş durumda. Otomobilseverlerin ve performans tutkunlarının merakla beklediği yeni Honda Civic Type R, yaklaşık 5 yıllık aradan sonra tekrar yollara çıkmaya hazırlanıyor. ‘Yol Kullanımı İçin Geliştirilen Yarışçı’ olarak tanımlanan yeni hot-hatch, yüksek performanslı kompakt hatchback sınıfına yeni standartlar getiriyor. Honda, yeni Civic Type R’da ilk kez kullanıma sunduğu yeni 2.0 VTEC Turbo motor ile bir ilke imza atarken yeni şasi ve elektronik sistemlerle benzersiz bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

 

Yeni Civic Type R, kırmızı “H” logolu markanın 22 yıllık tarihi boyunca ürettiği en yüksek performanslı motorla hayat buluyor ve aynı zamanda Honda markası için yeni bir performans döneminin başlangıcını temsil ediyor.

 

Bugüne kadar yüksek devirli atmosferik motorları kullanan Honda, yeni Civic Type R’ın motor kaputunun altına tamamen yeni bir başyapıt yerleştirdi: 2.0 VTEC Turbo. Direkt enjeksiyonlu turbo beslemeli, 2.0 litrelik dört silindirli motor 6500 d/d’de 310 PS güç ve henüz 2500 d/d’de 400 Nm tork üretiyor. Söz konusu değerler yüksek performanslı önden çekişli kompakt hatchback sınıfında benzersiz performans rakamlarına imza atıyor. 0-100 km/s hızlanmasını 5,7 saniyede tamamlayan Civic Type R, 270 km/s’lik maksimum hıza ulaşıyor ve böylece sınıfının en iyi performans değerlerine sahip oluyor.

 

Yeni Civic Type R’a has tasarım eklentileri agresif ve güçlü bir görünümü beraberinde getirirken, aerodinamik iyileştirmeler sayesinde ileri seviyede yere basma kuvveti ve yüksek hızlarda optimum stabilite elde edildi. Bilgisayar destekli CFD modelleme tekniğini kullanan tasarım ekibi, Honda’nın aynı zamanda Formula 1 motor geliştirme tesisi olan Sakura Motorsporları Tesisi’ndeki rüzgar tünelinde testler gerçekleştirdi.

 

Geliştirilen prototip önce yolda, ardından Suzuka Formula 1 pisti, Nürburgring Nordschleife ve Honda’nın Takasu test merkezi olmak üzere pist ortamında test edildi. Tamamen düz alt yüzey hava akışına yardımcı olurken arka kısımdaki difüzör ve tavan spoylerinin oluşturduğu yere basma kuvveti ile Civic Type R yüksek süratlerde ileri seviyede viraj alma yeteneği sunuyor. Ön taraftaki hava akışını kontrol etmek ve rüzgarın kaldırma kuvvetini önlemek üzere tampon altına özel bir etek (splitter) tasarlanırken, tampon kenarları lastiklerin çevresindeki türbülansı minimize etmek üzere şekillendirildi. Ancak tasarımcılar sadece aerodinamik detaylara değil, soğutmaya da odaklandı. Artan performansla birlikte daha fazla havaya ihtiyaç duyan motora giden hava akışını arttırmak üzere ön ızgara ve tampondaki hava girişleri genişletildi. Böylece motor kabinine daha fazla hava ulaşması sağlandı.

 

Uygulanan görsel değişimi tamamlamak üzere Civic Type R’a özel hafif alaşım 19 inçlik jantlar tasarlanırken, tasarımcılar iç mekanda da Type R’a özel eklemler gerçekleştirdi. Alüminyum vites topuzu, yan destekleri güçlü spor koltuklar, kırmızı dikişli siyah deri direksiyon ve vites körüğü gibi detaylar iç mekandaki görsel şöleni tamamlıyor.

 

Yüksek performansı yola güvenli bir şekilde aktarmak üzere Type R’a özel bir süspansiyon da geliştirildi. Yeni Type-R için geliştirilen dört-nokta Adaptif Amortisör Sistemi, ani hızlanma veya ani fren gibi sıra dışı durumlarda dahi her bir lastiğin yola optimum şekilde tutunmasını sağlıyor. Çift bağlantılı ön süspansiyon güç değişimlerinin direksiyonda hissedilmesini standart Civic’e oranla yüzde 50 oranında azaltıyor ve yüksek hız stabilitesini arttırıyor. Arka aksta görev yapan H tipi torsiyonlu bağlantılar ise yüksek hızlardaki viraj stabilitesini arttırıyor. Yürüyen aksam sistemi, Dual Pinion elektrikli direksiyonla tamamlanıyor. Yüksek performansı güvenli bir şekilde yola aktarmak ve her daim yüksek tutunma limitleri elde etmek üzere 19 inçlik jantlar Type R’a özel 235/35 R 19 ebadında lastiklerle donatıldı. Gücü güvenli bir şekilde kontrol atına alma ve dizginleme görevi ise Brembo imzalı 350 mm’lik yüksek performanslı disklere düşüyor.

 

Honda, Civic Type R’dan daha fazlasını almak isteyenlere +R modunu sunuyor. Tek bir düğme hareketiyle devreye giren +R modu, tork eğrisini değiştirirken motorun gaz tepkilerini de hassaslaştırıyor. Sadece motorun tepkilerini hassaslaştırmakla kalmayan sistem aynı zamanda elektrik desteğini azaltarak direksiyon sistemini de ağırlaştırıyor.

 

Yeni Honda Civic Type R; Championship White (beyaz), Crystal Black (siyah), Polished Metal (gri), Brilliant Sporty Blue (mavi) ve Milano Red (kırmızı) olmak üzere beş farklı renk seçeneği ile üretiliyor.

 

Opsiyon olarak sunulan GT Paketi ile birlikte ön ve arka tampon altı eteklerinde kırmızı eklentiler devreye giriyor. Görsel eklentiler dışında GT Paketi ön ve arka park sensörü, far sensörü, yağmur sensörü, elektrikli katlanan yan aynalar, Garmin navigasyon (5 yıl ücretsiz harita güncelleme dahil), 8 hoparlörlü 320 Watt güce sahip ses sistemi, çift bölgeli otomatik klima ve kırmızı ambiyans aydınlatması gibi ekipmanları kapsıyor.

 

Tüm Civic Type R modellerinde Şehir içi Aktif Fren Sistemi standart olarak sunulurken GT Paketi ile birlikte Önden Çarpma Uyarısı, Şerit Takip Sistemi, Trafik Levhalarını Tanıma, Uzun Far Destek Sistemi, Kör Nokta Uyarıcısı ve Geri Manevra Uyarıcısı gibi elektronik yardımcıları içeren Gelişmiş Sürüş Destek Sistemleri Paketi giriyor.

Son Güncelleme : 22 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo