FİAT'IN YENİ SEDANININ İSMİ AEGEA OLMAYACAK

Ototeknikveri     25 Mayıs 2015 01:37

Aegea ismini, kompakt ürün ailesi geliştirme projesine veren Fiat, yeni sedan modelinin adını, araç pazara sunulmadan kısa bir süre önce açıklayacak.

FİAT'IN YENİ SEDANININ İSMİ AEGEA OLMAYACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat yeni kompakt araba ailesinin ilk modeli olan sedan karoserli aracı Aegea'yı resmi olarak tanıttı. Kasım ayında Türkiye'de satışa çıkacak. Aegea sonrasında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinden 40 ülkeye daha ihraç edilecek. Kompakt segmentin satışlar bakımından Avrupa'nın en büyük ikinci araba segmentini olduğunu hesaba katan Fiat ilerleyen dönemde Aegea'nın hatchback ve station versiyonlarını da çıkartarak kompakt segment model ailesini tazeleyecek. İstanbul AutoShow'da tanıtılan Aegea sedan ve arabanın diğer versiyonları Bursa'daki Tofaş fabrikasında üretilecek. 

 

Linea sedan ve Bravo hatchbackin yerine gelen yeni kompakt ailesi Aegea ismini almayacak. Bir Fiat sözcüsü Ege denizine bir gönderme niteiği taşıyan Aegea'nın sadece bir proje ismi olduğunu açıkladı. Modellerin satış sürecinde kullanılacak isimleri sonbaharda açıklanacak. Aegea sedan varyasyonu Linea'nın yerini alacak ve Peugeot 301 ile Skoda Rapid gibi arabalarla rekabet edecek. 4.5 metre uzunluğundaki yeni sedan, Linea'dan biraz daha kısa olmasına karşın daha geniş. Arabada İtalyan stili ile verimli alan kullanımı birarada sunulacak. 5 yetişkinin rahat sığabileceği geniş bir iç kabin ve 510 lite bagaj kapasitesi dikkat çekiyor.

 

Sedan, güç çıkışları 95 hp ile 120 hp arasında değişen iki benzinli, iki de dizel motorla ve otomatik ile manuel vites seçenekleri ile sunulacak. Dizel versiyon ortalama 4 litrelik tüketim değeri ile öne çıkacak. Arabanın bir özelliği de 5 inç renkli dokunmatik ekranlı, arka park kameralı, Bluetooth ve ses komutlarını tanıma özelliklerine sahip multimedya sistemi.

Son Güncelleme : 25 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo