YENİ SKODA SUPERB COMBİ EYLÜL'DE PİYASADA İLK DETAYLAR

Ototeknikveri     27 Mayıs 2015 02:17

Yeni Superb'in çıkışından sadece bir kaç ay sonra, yeni Skoda Superb Combi de Eylül'den itibaren piyasalarda olacak.

YENİ SKODA SUPERB COMBİ EYLÜL'DE PİYASADA İLK DETAYLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İnovatif MQB teknolojisi üzerine inşa edilen bu çekici otomobil geniş alan, konfor, güvenlik, bağlanabilirlik ve çevre hassasiyeti alanlarında segmentinde yeni standartlar belirliyor. Yeni Skoda Superb Combi sınıfın en geniş iç kabinine ve bagajına sahip. Toplam bagaj hacmi 2 bin litre. Aynı zamanda yeni ve etkileyici tasarım üslubu bu yeni nesil modeli dinamik, elegan ve duyusal olarak güçlü bir arabaya dönüştürmüş. Yeni Skoda Superb Combi, fonksiyonellik, duyusallık ve estetiği bir arada sunuyor.

 

Skoda Teknik Geliştirme'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Frank Welsch yeni Superb Combi için şunları söylüyor: “Superb'in zaten var olan güçlü yanlarını Combi'de daha da geliştirdik ve rekabette yeni kıstaslar yarattık. Superb Combi'nin etkileyici, dinamik tasarımı ile Skoda'nın station araba alanındaki uzmanlığını bir kez daha vurgulamış olduk. Estetik, sınıfında lider yeni teknolojiler ve üst düzey fonksiyonellik Superb Combi'yi segmentinde seçkin bir konuma yerleştiriyor. Yeni amiral gemimiz Superb Combi ile markamıza yeni müşteriler çekeceğiz”.

 

Skoda bir numaralı modeli Superb için müşterilerine 2009 yılından beri station Combi varyasyonunu da sunuyordu. 2009'dan beri 200 binden fazla Superb Combi dünya çapında tüketiciyle buluştu. Bu rakam satılan tüm Skoda Superb arabaların %35'ine denk geliyor.

 

Yeni Skoda Superb Combi segmentinde en geniş iç mekanı sunuyor. MQB teknolojisi üzerine inşa edilen arabanın aks açıklığı 80 mm arttırılarak 2841 mm yapılmış. Aynı zamanda aracın iz genişliği önde 1584 mm'ye, arkada 1572 mm'ye çıkartılmış. Sonuç; daha geniş iç mekan. Son versiyonda sürücü ve yolcu öncekinden 39 mm daha fazla dirsek alanına sahip. Ön tarafta kafa alanı 995 mm, arkada ise 1001 mm (segmentteki rüm arabalardan daha fazla). Arkadaki diz alanı 157 mm, en yakın rakibinden iki kat daha fazla. Arkadaki dirsek alanı da 70 mm arttırılmış. Bagaj kapasitesi de sınıfında yeni kriter belirliyor; 660 litre. Bu da önceki modelden 27 litre daha fazla. Arka koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 1950 litre gibi etkileyici bir rakama ulaşıyor. Skoda Superb Combi sadece üst orta segmentte ulaşılabilen değerleri müşterilerine sunuyor.

 

Skoda Superb Combi'nin yeni ve heyecan verici tasarımı tutkulu, modern ve her zamankinden daha fazla duyulara yönelik. Skoda'nın yeni amiral gemisi modeli orta boyutlu station segmentinde başka hiç bir modelde bulunmayan seviyede dinamik zarafet sunuyor.

 

MQB platformunun kullanılması arabanın stilinde kilit rol oynuyor. Uzun dingil aralığı, kısaltılmış ön çıkıntılar ve genişletilmiş lastik izi dengeli boyutlar sağlıyor, arabada olağanüstü dinamik ve sportif bir etki yaratıyor. Geniş tavan çizgisi ve dik açılı arka pencere de arabanın stilistik açıdan özgüvenli, mükemmel siluetine katkıda bulunuyor. Arabanın ön ve arka kısımları etkileyici ve kusursuz.

 

Skoda Superb Combi aynı zamanda arttırılmış güvenlik, çevre duyarlılığı ve konfor için yeni ve aslında daha yüksek sınıflardaki arabalarda sunulan bir dizi yardımcı sistemle birlikte geliyor. Superb hatchback gibi, yeni Superb Combi de Dinamik Şasi Kontrolü'ne (DCC) sahip. Yeni EU6 motorlar sayesinde, son versiyon daha güçlü ve %30 daha verimli. Bağlanabilirlik alanında da yeni bir kalite seviyesi yakalanmış. Yeni nesil infotainment sistemleri SmartLink (MirrorLinkTM, Apple CarPlay ve Android Auto) aracılığı ile tüm standart akıllı telefonlara otomatik bağlanabiliyor. Opsiyonel yüksek hızlı internet bağlantısı ise yeni Superb Combi'yi tekerlekli bir kablosuz erişim noktasına dönüştürüyor.

 

Yeni Skoda Superb Combi Eylül ayında Almanya Frankfurt am Main'deki 66. Uluslararası Motor Show'da dünya prömiyerini yapacak. Yeni model aynı ay içinde piyasalarda satılmaya başlanacak.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo