VOLKSWAGEN GÜNEY ÇİN'DEKİ CHANGSHA KENTİNDE FABRİKA AÇIYOR

Ototeknikveri     27 Mayıs 2015 09:39

Volkswagen Çin'de 20. Dünya'da ise 119. üretim tesisini Changsha şehrinde açtı. Bu sayede Alman üreticinin bu ülkedeki üretim kapasitesi de artacak

VOLKSWAGEN GÜNEY ÇİN'DEKİ CHANGSHA KENTİNDE FABRİKA AÇIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Group Çin'deki üretim kapasitesini arttırmaya devam ediyor. Güney Çin'deki Changsha şehrinde yeni açılan fabrika Volkswagen'in Çin'deki yirminci, dünyadaki yüz on dokuzuncu üretim tesisi oldu. Yeni fabrika Şangay'ın 900 kilometre batısındaki Changsha şehrinde kurulu. Bu tesislerdeki üretim yeni Volkswagen Lavida modeli ile başlayacak. Volkswagen ve Skoda markalarının diğer modelleri de bunu takip edecek. Fabrikanın yıllık toplam araba üretim kapasitesi 300 bin adet olacak. 4 bin yeni işçiye istihdam sağlayacak Changsha fabrikası, tedarikçilerde de bir o kadar istihdama katkı sağlayacak.

 

Changsha fabrikası Shanghai-Volkswagen ortak girişiminin "Triple-Star Green Building Design Award” çevre duyarlılığı ödülünü alan ilk tesisi oldu. Fabrikada kullanılacak kuru boyama tekniği ile su ve enerji tüketimi %20 azaltılacak. Fabrikada ayrıca çevre dostu arıtma sistemleri, su geridönüşümü ve yağmur suyu kullanımı, güneş enerjisi kullanımı ve benzer önlemlerle karbonsuz bir üretim sistemi oluşturulacak.

 

Volkswagen Çin piyasasında yirmi yıldan uzun bir süredir yer alıyor. FAW-Volkswagen ve Shanghai-Volkswagen ortaklıklarıyla geçtiğimiz yıl ülkede 3.7 milyon otomobil satıldı. Volkswagen Group 2019'a kadar Çin'de 22 milyar Euro yatırım yapacak.

Son Güncelleme : 27 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo