VOLVO'DAN YENİ XC90 İÇİN GÜVENLİK GERİ ÇAĞIRMASI

Ototeknikveri     29 Mayıs 2015 11:59

Volvo, yeni nesil XC90 modelinin 200 adedini, elektronik kablo demetinde yaşanan bir problem nedeniyle servislere geri çağırıyor.

VOLVO'DAN YENİ XC90 İÇİN GÜVENLİK GERİ ÇAĞIRMASI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo Cars, 2016 model yılına ait yaklaşık 200 adet Volvo XC90 otomobili emniyet kemeri ve bağlama sistemlerindeki bazı fonksiyonları kontrol eden elektronik kablo demetindeki problem nedeniyle geri çağırdı.Problem ön koltuklarda kullanılan bir kablo demetinde. Yanlış yapılan montaj nedeniyle bazı arabalarda bu kablo demeti kablo izolasyonuna zarar verecek şekilde yerleştirilmiş. Bu problemin bulunduğu arabalarda gösterge panelinde sürücüye otomobilini servise götürmesi için bir uyarı çıkacak. Kablo demetindeki hasar yan hava yastıklarının çalışmasını da engelleyebiliyor.

 

Şu ana kadar bu sorunla ilgili herhangi bir kaza kayda geçmedi. Sorun yüzünden yan hava yastıklarının kazayla açılması gibi bir risk de yok. Avrupa ve ABD'de yaklaşık 200 müşterinin otomobilinde sorun olduğu düşünülüyor. Sorunlu arabaların çoğunun İsveç'te bulunduğu henüz sahiplerine teslim edilmediği belirtildi. Volvo Cars tüm etkilenen müşterilerine ulaşarak en yakın servise gitmeleri ve eğer gerekliyse sorunu düzelttirmeleri yönünde uyarıyor. Henüz müşterilere ulaşmayan otomobiller ise kontrol edilecek ve teslimattan önce düzeltilecek. Hatanın tekrarlanmaması için üretim sürecine ekstra kalite kontrol önlemleri getirildi.

Son Güncelleme : 30 Mayıs 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo