2016 OPEL ASTRA'NIN YENİ KASANIN İLK BİLGİLERİ

Ototeknikveri     01 Haziran 2015 05:58

Yeni kasa Opel Astra 2016'nın ilk sızan görüntülerinin ardından resmi bilgileri de ortaya çıktı.

2016 OPEL ASTRA'NIN YENİ KASANIN İLK BİLGİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel'in resmi tanıtımını 17 - 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştireceği yeni kasa Astra'nın, ilk internete sızan görüntülerinin ardında resmi detayları ve fotoğrafları da ortaya çıktı. Şık ve sportif tasarımı ile öne çıkan yeni Astra'daki en büyük değişiklikler şasi teknolojilerinde meydana gelmiş. Selefiyle karşılaştırıldığından versiyona göre en az 120 ve en fazla 200 kg daha hafif olması sağlanan yeni Opel Astra, azalan dış boyutlarına rağmen daha rahat ve geniş bir iç mekan sunmayı vaat ediyor. Yüksek ve ultra yüksek dayanımlı çelikler kullanılması ile ağırlık avantajı sağlanan yeni Astra bu sayede daha yüksek performans ve daha düşük tüketim değerlerine ulaşabiliyor. 

 

Öncüsünden 5 cm daha kısa olan yeni Astra'nın boyu 4.37 metre iken aracın yükseliği de 2.6 cm azaarak 1.46 metreye düşmüş. Aks mesafesi de 2 cm kısalarak 2.66 metre olan yeni Astra daha kompakt boyutlarına karşın arka koltuklarında öncüsüne göre 35 mm daha fazla diz mesafesi sunmayı başarıyor. Yeni Opel Astra sportif tasarımının da etkisiyle 0.30 cd'lik hava sürtünme katsayısı ile aerodinaik açıdan avantaj sağlıyor. 

 

Yeni Opel Astra güçleri 95 hp ile 200 hp arasında değişen motor seçeneklerine sahip olacak. Dizel cephesinde giriş seviyesi 95 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel olacak ve bu motor mevcut kasa Astra'daki 1.3 litrelik ünitenin yerini alacak. Diğer daha güçlü dizeller ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, 105 hp güç üreten üç silindirli 1.0 ECOTEC direk enjeksiyonlu turbo motor Astra'nın benzinli seçeneklerine giriş seviyesi olacak. Tamamen yeni 1.4 litrelik enjeksiyonlu turbo motor ise 145 hp güç ve 1.800 ile 4000 devir aralığında ürettiği 250 Nm tork değeri ile yeni Astra'nın kaputunun altında yer alacak. Yeni Astra yıl sonuna doğru ülkemize 1.6 litrelik dizel mtoor ve otomatik şanzıman kombinasyonu ile gelecek. Alman basınında yer alan iddialara göre ise Astra'daki 1.6 litrelik dizelin gücü 170 hp'ye kadar ulaşacak.

 

Yeni Opel Astra donanım özellikleri ile de öne çıkacak. Apple Car Play ve Android Auto ile uyumlu olan IntelliLink R 4.0 sistemine sahip olacak 2016 Opel Astra, Wi-fi desteği ve OnStar bağlantı seçeneklerine de sahip olacak. IntelliLux LED adı verilen akıllı led aydınlatma sistemine de sahip oalcak yeni Astra güvenlik ve sürücü destek sistemleri ile de göz dolduracak. Trafik işaret tanıma, şerit takip sistemi, adaptif hız sabitleyici, çarpışma önleme sistemi, gelişmiş park asistanı, kör nokta uayrı sistemi ve geri görüş kamerası yeni Opel Astra'nın öne çıkan güvenlik ve sürücü destek sistemleri olacak. Yeni Astra'da ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına sahip ön koltukların yanında ısıtmalı arka koltuklarda yer bulacak. 

 

Yeni Opel Astra'nın ilk açıklanan tüm detayları için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 02 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo