FORD TRANSİT CONNECT 1.5 DİZEL OTOMATİK

Ototeknikveri     04 Haziran 2015 05:01

Ford, teknolojik olarak güncellemeler yaptığı Transit Connect modelinde de 1.5 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman birlikteliğini sunacak.

FORD TRANSİT CONNECT 1.5 DİZEL OTOMATİK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, Transit Connect modelinin bu yazdan itibaren müşterilerine sınıfında lider yakıt verimliliğine sahip güç aktarım mekanizmaları, sürüş yardım sistemleri ve bağlanabilirlik teknolojileri sunacağını duyurdu. Firma yeni bir yüksek verimlilikli 1.5 litre TDCi dizel motor sunacak. ECOnetic** modelinde bu motorun yakıt tüketimi 100 kilometrede 3.8 litre, CO2 emisyonu ise kilometre başına 99 gram. Bu da şu anki 1.6 litre TDCi motor ile kıyaslandığında %6 gelişme anlamına geliyor. Müşteriler aynı zamanda 1.5 litre TDCi motor ile Ford'un PowerShift otomatik vites kombinasyonunu da seçebiliyor. Ford Transit Connect'te dizel otomatik seçeneği ilk kez sunuluyor.

 

Ek olarak, Transit Connect segmentinde ileri düzey sürüş teknolojileri sunan ilk araç. Trafik İşaretleri Tanıma ve Şerit Koruma Yardımı gibi sistemlerin yanı sıra Transit Connect Avrupa'da SYNC 2 ses aktivasyonlu bağlanabilirlik sistemini sunan ilk ticari araç olacak.

 

Kamyonet, Çift Sıralı Kabinli Kamyonet ve Kombi gövde stillerinde L1 ve L2 versiyonlarıyla piyasada bulunan Transit Connect ilk çıktığı 2013 yılından beri Avrupalı müşteriler arasında oldukça popüler ve satışları tüm rakiplerinden daha hızlı büyüyor. 2014 yılında bir önceki yıla göre %85 talep artışı ile 36 bin 800 adet satılan aracın satışları 2015 yılının ilk çeyreğinde %58 arttı.  

 

Transit Connect kamyonet 2.9 m3 ve tam dolu kasa ile 3.6 m3 ya da ön yükleme alanı ile birlikte 3.7 m3 ve 4.4 m3 hacimler ile geniş ve pratik bir yükleme alanı sunuyor. Yük kapasitesi 1000 kg ile sınıfının en iyi değerine sahip. Model, Transit, Transit Custom ve Transit Courier ile birlikte tamamen yenilenmiş ve genişletilmiş Transit serisinin bir parçası. Bu seri ile Ford 2015'in ilk çeyreğinde Avrupa'nın en popüler ticari araç markası konumunu elinde bulunduruyor.

 

Ford Avrupa Ticari Araçlar Pazarlama, Satış ve Servis Direktörü Phil Hollins Transit Connect ile ilgili şunları söylüyor: “Yeni Transit Connect şık görünümü, mükemmel yakıt ekonomisi ve yüksek taşıma kapasitesi ile Avrupa'da iş sahipleri arasında gerçekten çok popüler oldu. Daha da düşük yakıt tüketimi ve heyecan verici yeni teknolojiler ile Transit Connect şimdi her zamankinden daha da güçlü bir konuma gelecek.”

 

Geliştirilmiş performans ile yeni yakıt tasarruflu güç aktarım mekanizmaları
Ford'un yeni 1.5 litre TDCi dizel motoru oldukça sıkı Euro 6 emisyon standartlarına uyumlu ve Transit Connect'e iki aşamada eklendi. Bu yaz çıkan ECOnetic versiyonu 100 hp güç çıkışına 250 Nm tork değerine sahip. Daha önceki versiyon ise 95 hp ve 230 Nm değerlerindeydi. Transit Connect ECOnetic standart olarak Otomatik Durdur/Başlat ve Aktif Havalandırma Izgarası Kontrolü (Active Grille Shutter) teknolojileriyle geliyor. Aktif Havalandırma Izgarası Kontrolü ızgarayı otomatik açıp kapatarak soğutma amaçlı motora giden hava akışını ihtiyaca göre arttırıyor ya da kesiyor ve yakıt tasarrufuna katkı sağlıyor.


1.6 litre benzinli otomatik modelin yerini alacak şekilde, 1.5 litre TDCi bu yazdan itibaren 120 hp güç çıkışına ve 300 Nm tork değerine sahip motor ve 6 kademe PowerShift otomatik vites kombinasyonu ile de sunulacak.

 

1.5 dizel otomatik Ford Tourneo Connect Fiyatı belli oldu.


1.5 litre TDCi dizelin ilave varyasyonları Transit Connect EU 6 motorlar serisini 2016 baharından itibaren tamamlayacak. Bu motorlar şu anki 75 hp, 95 hp ve 115 hp 1.6 litre TDCi motorların yerini alacak.


Yüksek verimlilikli benzinli bir alternatif de Ford'un bol ödüllü 1.0 litre EcoBoost motoru. Bu motor da yaz itibariyle EU 6 standartlarına uyumlu olacak. 100 hp güç çıkışı ve 170 Nm tork veren motor 100 kilometrede 5.6 litre yakıt tüketiyor, CO2 emisyonu ise kilometrede 129 gram.

 

Modern teknolojiler sürücü güvenliğini ve bağlanabilirliği arttırıyor
Ford'un Focus ve Kuga gibi en yeni binek arabaları ile ortak bir platformu paylaşan Transit Connect firmanın ileri düzey teknolojilerinden de faydalanıyor:

 

Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi (Traffic Sign Recognition):
Gösterge panelinden sürücüye trafik işaretlerindeki hız limitleri ve benzer kısıtlamalarla ilgili bildirimleri veriyor.

 

Kör Nokta Bilgilendirme Sistemi (Blind Spot Information System):
Aracın sağ ve sol taraflarındaki sürücünün göremediği kör noktalarda başka araçlar olduğunda sürücüyü uyarıyor.

 

Şerit Koruma Sistemi (Lane Keeping Alert & Lane Keeping Aid):
Bu iki sistem birlikte çalışarak arabanın özellikle yüksek hızlarda kendi şeridinden çıkmasını önlüyor. Arkaya bakan kamera aracın şeritten kaydığını tespit ederse Lane Keeping Alert sürücüyü direksiyona bir titreşim vererek uyarıyor. Eğer sürücüden tepki gelmezse Lane Keeping Aid direksiyon torkunu otomatik olarak aracı yeniden şeridine sokmak için kullanıyor.

 

Otomatik Uzun / Kısa Far (Auto High Beam):
Karşıdan gelen başka araç ya da trafik tespit ettiğinde uzun ve kısa farlar arasında otomatik geçiş yapıyor.

 

SYNC 2 Bağlanabilirlik Sistemi:
Yüksek çözünürlüklü 6 inç renkli dokunmatik ekranl ve ses aktivasyonu ile SYNC 2 ses, navigasyon, klima ve cep telefonu kontrolü sağlıyor. Ses komutu ile navigasyona yer girişi yapılabiliyor ya da arzu edilen sanatçının şarkısı çalınbiliyor. “Karnım aç” ses komutu verildiğinde sistem çevredeki restoranları listeliyor ve navigasyon sistemiyle bu restoranlara giden yolları tarif ediyor.

 

MyKey:
MyKey araç sahiplerine maksimum hızı ve müzik sisteminin ses seviyesini kısıtlama imkanı veriyor. Sistem eğer yolcular emniyet kemerlerini takmıyorsa ses sistemini tamamen devre dışı bırakabiliyor ya da sürücünün güvenlik teknolojilerini devre dışı bırakmasını engelleyecek şekilde ayarlanabiliyor.

 

Ek olarak, Transit Connect müşterileri artık araç kitlendiğinde otomatik kapanan elektrikli katlanır ayna (Ford PowerFold mirrors) seçeneğine de sahip olacak.

 

Ford’un en küçük Transit versiyonu Transit Courier de güncellendi
Ford Transit Courier için de yakıt tasarruflu yeni motorlar sunuyor. Ford'un ilk küçük Transit versiyonu en tasarruflu benzinli ve dizel motorlar ile sınıfındaki konumunu sağlamlaştırıyor. B tipi Transit Courier kompakt entegre tarzda bir kamyonet ve 660 kg yük taşıma kapasitesine sahip.

 

Otomatik durdur/başlat sistemli 1.0 litre EcoBoost benzinli motorlar için yakıt tüketimi %3 azaltılarak 100 km'de 5.1 litreye çekildi. CO2 emisyonu ise 115 g/km. 95 hp 1.6 litre TDCi otomatik durdur/başlat sistemli motorun dizel yakıt tüketimi ise 3.7 l/100 km değeri ile sınıfının en düşüğü. CO2 emisyonu ise 97 g/km.**

Son Güncelleme : 09 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo