TOYOTA VE FORD'DAN AKILLI TELEFON İŞBİRLİĞİ

Ototeknikveri     05 Haziran 2015 04:35

Toyota ve Ford, akıllı telefonların araçlara entegrasyonunun sağlanması için birlikte çalışma kararı aldılar.

TOYOTA VE FORD'DAN AKILLI TELEFON İŞBİRLİĞİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Motor Corp. ve Ford Motor Co. yaptıkları ortak açıklama ile geleceğin otomobillerinde akıllı telefon uygulamalarının entegrasyonu için birlikte çalışacaklarını duyurdular. Toyota ve Ford, Google ve Apple'ın kabin içi multimedya sistemlerinde giderek daha baskın hale gelmesine karşı güçlerini birleştirme kararı aldı. İki firma Google Android Auto ve Apple CarPlay sistemlerine rakip olarak Ford'un SmartDeviceLink teknolojisini güçlendirmeyi hedefliyor. SmartDeviceLink için geliştirilecek uygulamalar farklı multimedya sistemlerine de uyum sağlayabilecek.

 

Genç tüketiciler her alanda daha fazla mobil teknoloji talep ettiği için bağlanabilirlik teknolojileri otomobil üreticileri açısından giderek daha da hararetlenen bir savaş alanı haline geldi. Otomobil üreticileri çok fazla para, Ar-Ge kaynağı ve emek harcadıkları bu alanı Google ve Apple'a öylece bırakıvermeye hiç niyetli görünmüyorlar.

 

2020 yılına kadar 31 milyon adet Apple CarPlay yüklü otomobil, 37 milyon da Android Auto yüklü otomobil satılmış olacak. Rakamlardan anlaşılacağı üzere arabalarda akıllı telefon uygulamalarının entegrasyonu çok hızlı bir şekilde yayılıyor. Apple Toyota ve Ford'u web sitesinde CarPlay partnerleri arasında gösterirken, Google'ın Android Auto partnerleri listesinde Toyota yer almıyor.

 

Geçen hafta Hyundai Motor Co. ABD modellerinde Android Auto sistemi sunan ilk otomobil üreticisi olabileceğini ve bu uygulamaya 2015 Sonata sedan ile başlayacağını duyurdu. General Motors ise yeniden tasarlanmış Cruze kompakt modelinin, Android Auto ve Apple CarPlay sistemlerinin ikisine birden destek veren ilk 2016 model Chevrolet olacağını açıkladı.

Son Güncelleme : 05 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo