AUDI YENİ SUV'LERE ODAKLANACAK

Ototeknikveri     06 Haziran 2015 06:36

Audi tarihinin en büyük yatırım programını başlattı. Firmanın amacı BMW'nin dünyanın en büyük premium oto üreticisi ünvanını 2020 itibariyle elinden almak.

AUDI YENİ SUV'LERE ODAKLANACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup gelecek 5 yılda yeni modeller, hafif teknolojiler, gelişmiş bağlanabilirlik ve alternatif motorlar için 24 milyar Euro harcayacak. Audi CEO'su Rupert Stadler markasının hızla büyüyen SUV serisiyle ilgili oldukça heyecanlı. Audi 2010 itibariyle 60 model ve varyasyona sahip olacak. Stadler bunlar içinde en çok SUV tipi araçların yükseleceğini düşünüyor. Stadler, SUV'lerin verdiği güvenlik hissinin ve yüksek sürüş pozisyonunun müşterilerin hoşuna gittiğini belirtiyor. Stadler ayrıca Audi SUV'lerin sadece fonksiyonel off-road araçları olmadığını, stil, kalite ve konfor olarak gerçek birer premium araç olduklarını vurguluyor.

 

Bir röportajda SUV esintileri taşıyan TT konseptinin markanın sportif kompakt SUV vizyonunu yansıtıp yansıtmadığı sorusuna ise Stadler bu konsept üzerinden ilerleyeceklerinin henüz kesinleşmediğini söyleyerek cevap verdi. Audi CEO'su bu vizyondan devam edilirse üretim versiyonunun MQB mimarisi kullanması gerektiğini, bu durumda yeni SUV'lerin 2020'den önce çıkamayacağını söyledi.

 

Prologue Avant konseptinin üretime geçirilip geçirilmeyeceği sorusuna ise Stadler station arabaların yalnızca Avrupa'da tutulduğunu, üretime geçmek için yeterli talep olduğundan şüphe ettiklerini açıkladı. Yani konseptin hayata geçirilmesi düşük bir ihtimal gibi görünüyor. Stadler Sportback modellerinin ise dünya çapında daha fazla talep görmeye başladığını vurguladı.

 

Alman firmanın CEO'su coupe segmentinin artık yalnızca prestij getirdiğini ancak segmentin giderek küçüldüğünü, dolayısıyla daha karlı olan büyük SUV modellerine yöneleceklerini işaret etti. Aynı doğrultuda, minivan segmentine de soğuk baktıklarını belirten Stadler müşterilerin minivan araçlara para vermek yerine daha duyusal, daha çekici buldukları SUV'lere daha fazla para vermeyi göze aldıklarına dikkat çekti.

Son Güncelleme : 06 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo