2016 MERCEDES E SERİSİ YENİ 2.0 DİZEL İLE GELİYOR

Ototeknikveri     14 Haziran 2015 02:33

Alman üretici Mercedes 5. nesil E Serisinde 2.0 litrelik yeni 4 silindirli motorlara yer verecek. Araba 2016 yılı ortalarında çıkacak.

2016 MERCEDES E SERİSİ YENİ 2.0 DİZEL İLE GELİYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil 2016 Mercedes E Serisi test esnasında görüntülendi. Yeni model 2016'nın Ocak ayında Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak ve yılın ortalarına doğru da satışına başlanacak. W213 kod adlı model, Mercedes'in en son pazara sunulan C Serisi ve S Serisi modellerinde de yer verdiği MRA platformu üzerine inşa edilmiş. Mercedes'in içerisindeki kaynaklar yeni E Serisi'nin boyutunun büyüyeceğini, 4.950 mm uzunluğunda ve 1.940 mm genişliğinde olacağını onayladı. Bir station model de 695 litre bagaj kapasitesi ile 2016 yılının sonlarında piyasaya çıkacak. Yüksek dayanıklı çelik ve alüminyum kullanımı her iki versiyonu da 100 kg daha hafif hale getirecek. Arabanın aerodinamiği de geliştirilerek sınıf lideri bir değer olan 0.23 hava sürtünme katsayısına ulaşılması sağlanacak.

 

Yeni E Serisi, OM654 kod adındaki yeni nesil 4 silindirli 2.0 litrelik dizel motorlarla gelecek. Şu anki 4 silindir benzinli motorlar da sunulmaya devam edilecek. 2.0 litre dizelin iki farklı güç seçeneğinde sunulması bekleniyor. Mercedes motor serisini 2016 yılı boyunca yeni nesil 3.0 litre 6 silindir dizel motorlar ile genişletecek. Yeni sıralı 6 silindirli direkt enjeksiyon benzinli motor (M256 kod adlı) ve yüksek basınç enjeksiyonlu dizel motor (OM656 kod adlı) şu anda firmanın Almanya Unterturkheim fabrikasında pilot üretimde.

 

Bu motorlar mimari açıdan Mercedes Benz'in mevcut sıralı dört silindir benzinli motoru M274 ile ortak elementlere sahip. 90 mm silindir mesafesi ve 500 cc tekil silindir hacmi bu ortak noktalardan bazıları. Her üç motor da, sıralı 3 silindir benzinli motorlar ve yeni nesil sıralı 4 silindir dizel motorlar (OM654 kod adlı) da sunan yeni bir modüler motor ailesinin parçası.  3 silindir benzinli motor A Serisi, B Serisi, CLA, GLA ve diğer dört çekişli modellerin gelecek nesillerinde elektrikli motorla birlikte sunulacak. 

 

OM651'in yerini alacak yeni 4 silindir dizel, direkt enjeksiyon ile gelecek. Bu motorun A Serisi'nde S Serisi'ne pek çok modelde kullanılması planlanıyor. Her iki motor da firmanın 2020'de yürürlüğe girecek 95g/km CO2 emisyon limitine uyum sağlaması için çok önemli. 2.0 litre turbo benzinli motor ve elektrikli motor kombinasyonu ile gelecek E350e plug-in hibrit de arabanın çıkışından sonraki bir yıl içinde seriye katılacak. Hibrit sistem sadece elektrikli modda 32 kilometre kesintisiz gidebilecek.

 

Gelecek yılın sonlarına doğru yeni bir E63 seriyi taçlandıracak. Bu araçta, AMG'nin twin-turbo 5.5 litre V8 motorunun güncellenmiş bir versiyonunun görev alması bekleniyor. AMG V8 hariç tüm motorlar standart olarak Mercedes 9G-Tronic 9 kademe otomatik vites ile gelecek. Standart arkadan çekişin yanı sıra 4 çekişli sistem seçeneği de sunulacak.

 

Yeni Mercedes E Serisi yeni geliştirilmiş bir değişken sönümleyicili süspansiyon sistemini kullanacak. Ayrıca bilindiği üzere arabanın en yeni otonom sürüş teknolojileri ile donatılması bekleniyor. Ayrıntılar henüz belli olmasa da otomatik fren, şerit değiştirme, hız belirleme, gaz ve park etme fonksiyonlarına yer verilmesi muhtemel.

Son Güncelleme : 14 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo