2016 OPEL ASTRA TÜM MOTOR SEÇENEKLERİ

Ototeknikveri     14 Haziran 2015 01:45

Opel, yeni Astra'nın tüm dizel ve benzinli motor seçeneklerini duyurdu. Yeni Astra'da 95 hp ile 150 hp arasında güç üreten dizel ve benzinli motorlar yer alıyor.

2016 OPEL ASTRA TÜM MOTOR SEÇENEKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel, geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıkarttığı yeni Astra'nın tüm motor seçeneklerini duyurdu. Dizel ve benzinlilerden oluşan Opel Astra'nın motor seçeneklerinin güç çıkışı 95 hp ile 150 hp arasında değişiyor. Toplam 13 farklı kombinasyona sahip olan yeni Astra'nın benzinli gamı 1.0 litrelik ve 1.4 litrelik ünitelerden meydana gelirken dizel cephesinde sadece 1.6 litrelik ünite farklı güç çıkışları ile yer alıyor. Fiat  kaynaklı motorlara veda eden yeni Astra'da, Opel'in son nesil teknolojisine sahip yeni motorlar ve şanzımanlar dikkat çekiyor. Opel, yeni Astra'da üç farklı otomatik şanzıman alternatifine de yer veriyor. 

 

Yeni Astra'nın giriş seviyesini tek atmosferik ünite olan 100 hp güç üreten 1.4 litrelik benzinli motor oluşturacak. Bu motor sedace 5 kademeli manuel şanzıman ile sunulacak. Astra'daki diğer benzinli seçenek ise 105 hp güç üreten 1.0 litrelik üç silindirli Ecotec ünite olacak. Strat-stop sisteminin standart olacağı bu motor, hem beş kademeli manuel hem de beş kademeli Easytronic 3.0 otomatik şanzıman ile alınabilecek. Daha önce Adam ve yeni Corsa'da da sunulan 1.0 litrelik Ecotec motor Astra'nın manuel şanzıman ile 4.3 litre ve Easytronic 3.0 şanzıman ile ise 4.2 litrelik tüketim değerlerine ulaşmasını sağlayacak.

 

Astra'daki diğer benzinli seçenekleri ise turbo beslemeli 1.4 litrelik ünite meydana getirecek. 125 hp ve 150 hp olmak üzere iki farklı güç çıkışına sahip olacak 1.4 litrelik turbo benzinli motor, her iki güç seviyesinde de 6 kademeli manuel şanzıman ve start-stop opsiyonu ile sunulacak. Ayrıca 150 hp güç üreten seçenek, start-stop sistemi ile birlikte görev alan 6 kademeli otomatik şanzıman ile de alınabilecek.

 

Yeni Astra'nın dizel gamını ise 95 hp, 110 hp ve 136 hp olmak üzere üç farklı güç çıkışına sahip 1.6 litrelik dizel CDTi motor oluşturacak. 6 kademeli manuel şanzımanın standart olarak sunulacağı her üç seçenekten, 110 hp olanında start-stop sistemi opsiyon olarak alınabilecekken, 136 hp'lik versiyonda ise standart olacak. Yeni Astra'da merakla beklenen dizel otomatik kombinasyonu ise 136 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel ve 6 kademeli otomatik şanzımandan oluşacak. Bu seçenekte start-stop sistemi sunulmayacak. 

Son Güncelleme : 14 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo