2016 OPEL ASTRA FİYATLARDA VE DÜŞÜK EMİSYONDA İDDİALI

Ototeknikveri     15 Haziran 2015 04:49

Opel, yeni 2016 Astra'yı geliştirirken, düşük tüketim değerlerine ulaşmanın yanında, uygn fiyata önemli teknolojileri sunmayı hedef belirledi.

2016 OPEL ASTRA FİYATLARDA VE DÜŞÜK EMİSYONDA İDDİALI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Öncü teknolojileri ve özellikleri ulaşılabilir fiyatlara sunmak Opel'in yeni Astra'yı geliştirirken başlıca hedeflerinden oldu. Sonuç olarak, yeni Opel Astra önemli bir atılım yaptı. Hafif ve kıvrak araba verimlilik açısından da segmentinin zirvesinde. Yeni yüksek teknolojili ve verimli motorların yanı sıra modelde daha önce yalnızca daha lüks kategorilerde görülebilen inovatif teknolojiler ve hizmetler yer alıyor. Astra'nın yeni giriş seviyesi motoru 77 kW/105 hp 3 silindirli 1.0 ECOTEC Direkt Enjeksiyon Turbo, Opel'in yıldızı yeni Astra'yı kompakt sınıfının en temiz ve en ekonomik benzinli modeli yapıyor. Başlat/Durdur teknolojisi ve Easytronic 3.0 otomatik vitesle biraraya geldiğinde, yakıt tüketimi 100 kilometrede yalnızca 4.2 litre, CO2 emisyonu ise kilometrede 96 gram. Dizel motorlara bakacak olursak, yeni nesil 1.6 CDTI motorun 3 farklı versiyonu sunuluyor. Güç çıkışları 70 kW/95 hp – 100 kW/136 hp arasında. 6 kademe otomatik vitesle birleştiğinde üç motor da kombine çevrimde 4.0 litreden az yakıt tüketiyor. Bugüne kadarki en ekonomik motor 100 kilometre için yalnızca 3.4 litre yakıta ihtiyaç duyuyor (90 g/km CO2).

 

Yeni Opel Astra full matriks LED ışıklandırmayı kompakt segmentine taşıyor. Bu teknoloji şimdiye kadar sadece lüks modellerde bulunabiliyordu. Devrimsel nitelikteki yeni uyumlanavilir IntelliLux LED® sistemi 1150 Euro'dan sunulacak. Bu fiyat, önceki nesilde kullanılan BiXenon AFL+ ışıklandırma sisteminin fiyatından 100 Euro daha düşük. Yeni Astra aynı zamanda premium Opel OnStar hizmetiyle sunulacak ilk araba. Kişisel bağlanabilirlik ve hizmet asistanı Astra yolcularını yılın her günü, günün her saati koruyor. Sistem Astra'nın yüksek donanım seviyeleri Dynamic ve INNOVATION için standart olarak gelecek. İlk yıl kullanım ücretsiz olacak. Yeni Astra aynı zamanda yeni nesil IntelliLink infotainment sisteminden de faydalanacak. Yeni R 4.0 IntelliLink 7 inç dokunmatik ekranla geliyor ve Apple CarPlay ve Android Auto aracılığı ile geniş kapsamlı akıllı telefon entegrasyonuna imkan veriyor. Opel'in yeni nesil ergonomik koltukları da bağımsız sağlık uzmanları tarafından test edilmiş ve sertifikalandırılmış. En konforlu koltuk tasarımlarını geniş kitlelerle buluşturma geleneğini sürdüren Opel ergonomik sürücü koltuğunu 390 Euro fiyatla sunuyor.

Opel mühendisleri ve tasarımcıları markanın 80 yıllık Kadett ve Astra geleneğini kompakt segmentinde sürdürmek için yeni Astra'yı segmentin zirvesine taşıyacak özelliklerle donatmaya ve verimliliğe çok önem verdiler. Arabanın mimarisinin her bir bileşeni kompakt tasarım için özel geliştirildi. Hafif materyallerin kullanımı yeni Astra'ya kilo kaybettirdi (versiyona göre değişen şekilde, bir önceki nesilden 120 – 200 kilogram arası daha hafif). Yeni nesil güç aktarım mekanizmaları teknolojisiyle biraraya gelince, bu önlemler yakıt ve CO2 emisyonu tasarrufunu arttırdı. Aynı zamanda yeni Astra daha dinamik ve daha kıvrak hale geldi, manevra kabiliyeti arttı, sürüş deneyimi genel olarak iyileştirildi. Daha enerjik bir performansa kavuşan arabanın yanıtları hızlandı.

 

Sadece en iyiler var: En yeni motor ve vites seçenekleri

Sadece en yeni nesil motorlar Astra'ya güç verecek, motorların güç çıkışları 70 kW/95 hp ile 100 kW/150 hp arasında, silindir hacimleri ise 1.0 ltire ile 1.6 litre arasında değişecek. Tüm bu motorlar, benzinli ya da dizel fark etmeksizin şu 3 ortak noktaya sahipler: olağanüstü verimliliği mükemmel yanıt hızı ve yumuşak bir sürüş ve yolculuk deneyimi ile birleştiriyorlar.

 

Bu sonbahar çıkacak yeni Astra'nın temel motoru 3 silindirli 1.0 ECOTEC Direkt Enjeksiyon Turbo daha önce ADAM ve Corsa'da da görülmüştü. Dinamik ve sessiz motor yeni Astra'da yakıt ekonomisi açısından daha da gelişmiş. Durdur/Başlat teknolojisi ve Easytronic 3.0 otomatik 5 kademe vitesle biraraya gelince 100 kilometrede 4.2 litre yakıt tüketen motorun CO2 emisyonu ise kilometre başına 96 gram. Benzinli bir kompakt araba için bunlar en iyi değerler. Geleneksel 5 kademe vitesle ise CO2 emisyonu yine kilometrede 99 gramı geçmiyor (4.3 litre/100 km). Bu giriş seviyesi versiyon 17 bin 960 Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacak.

 

Daha küçük 1.0 litre 3 silindir motor ile aynı aileden tamamen yeni bir 4 silindirli benzinli motor da yeni Astra ile birlikte çıkış yapacak; 1.4 ECOTEC Direkt Enjeksiyon Turbo. Güç çıkışsı seçenekleri 92 kW/125 hp ve 110 kW/150 hp. Durdur/Başlat teknolojisi ve 6 kademe manuel vites ile kombine çevrimde yakıt tüketimi 100 kilometrede 4.9 litre. CO2 emisyonu ise kilometre başına 114 gram. Önceki nesil 103 kw/140 hp Astra'ya göre %11 gelişme sağlanmış. Performansta da yine büyük iyileşme gözleniyor. 110 kW/150 hp motorla donatılan yeni Astra öncülünden 4.3 saniye daha kısa sürede 5. viteste saatte 80 kilometre hızdan 120 kilometre hıza çıkabiliyor. Bu da %32'lik bir gelişme anlamına geliyor.

 

1.6 CDTI “whisper” (sessiz) dizel motor 70 kW/95 hp değerinden başlayan 3 farklı güç çıkışı ile geliyor. Giriş seviyesi dizel için fiyatlar 20 bin 260 Euro'dan başlıyor. Bu fiyat şu anki giriş seviyesi dizlein fiyatından 650 Euro daha az. 6 kademe manuel vitesle donatılmış tüm varyasyonların CO2 emisyonları en fazla kilometrede 99 gram. Yeni Astra ailesinin verimlilik şampiyonu 81 kW/110 hp güç çıkışına sahip model. Yakıt tüketimi 100 kilometrede 3.4 litre ve CO2 emisyonu kilometrede 90 gram. En üst dizel versiyon yeni Astra ise 100 kW/136 hp güç çıkışına sahip 1.6 CDTI. Bu motor şu anki model için geçen baharda tanıtılmıştı. Ciddi oranda ağırlık azaltımı sayesinde, yeni Astra öncülünden daha az yakıt tüketiyor ve daha az CO2 emisyonu var. Yakıt tüketimi 100 kilometrede 3.7 litre, CO2 emisyonu ise kilometre başına 99 gram. Aynı zamanda, araç daha çabuk hızlanıyor, 9.6 saniye içinde sıfırdan saatte 100 kilometre hıza ulaşmak mümkün olabiliyor (öncülünden 0.7 saniye daha hızlı). 8.2 saniye içinde 5. viteste saatte 80 kilometre hızdan saatte 120 kilometre hıza çıkılabiliyor (öncülünden 1 saniye daha hızlı).

Olağanüstü bağlanabilirlik ve multimedya sistemi

Yeni Astra, Opel'in daha yüksek segmentlerden teknoloji ve inovasyonları demokratik bir şekilde herkese ulaştırma arzusunun önemli bir örneği. Yeni nesil Astra ilk çıkışından itibaren kişisel bağlanabilirlik ve servis asistanı Opel OnStar ile gelen ilk Opel modeli olacak. Opel OnStar müşterilere geniş bir dizi güvenlik ve konfor servisleri sunuyor. Yol yardımı, 4G LTE mobil Wi-Fi ulaşım noktası gibi özellikler bunlardan bazıları. Dynamic ve INNOVATION donanım seviyeleri Opel OnStar sistemini standart olarak içerecekler. Essentia ve Enjoy versiyonlarında ise sistem opsiyonel olarak sunulacak. Tüm OnStar servisleri 12 ay boyunca ücretsiz olacak.

 

Dahası, yeni nesil IntelliLink infotainment sistemleri de ilk kez Astra'da çıkacak. Radyo R 4.0 IntelliLink tüm donanım seviyelerinde standart. 7 inç dokunmatik ekran, Bluetooth arayüzü ve Android auto ve Apple CarPlay uyumluluğu akıllı telefonlar dünyasını otomobile taşıyor. Bu düzeyde bir akıllı telefon entegrasyonu da yine kompakt segmentinde bir ilk. Yeni Navi 900 IntelliLink sistemi geniş 8 inç dokunmatik ekran ve gömülü navigasyon ile geliyor, sistem tüm varyasyonlar için otuzdan fazla Avrupa ülkesinde opsiyonel olarak sunuluyor.

   

Ulaşılabilir fiyatlara premium teknolojiler

Astra'nın öne çıkan özelliklerinden birisi de Opel patentli full-LED matriks ışıklandırma sistemi IntelliLux LED®. Bu sistem bugüne kadar lüks ve premium segment arabalarda bulunuyordu ve kompakt segmentinde bir ilk. Yansımasız farlar 1150 Euro'dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Bir önceki nesilden 200 bini aşkın Opel Astra BiXenon AFL+ adaptif far sistemiyle donatılmıştı (1250 Euro). IntelliLux LED® teknolojisinin daha fazla müşteriyi güvenliği ve konforuyla cezbetmesi bekleniyor.

 

Opel OnStar ve IntelliLux LED® sistemlerinin yanı sıra, gelecekteki Astra sahipleri segmentinde rakipsiz bir dizi başka güvenlik, sürüş yardımı ve konfor sistemlerine ulaşacak. Trafik İşaretleri Asistanı, Şerit Koruma Asistanı, Takip Mesafesi Koruma Asistanı, Çarpışma Önleme Bildirimi ve Kaza Öncesi Otomatik Fren sistemi ile 3. nesil Opel Eye ön kamera 500 Euro fiyatla yeni Astra'yı daha güvenli ve daha konforlu hale getiriyor.

 

AGR (Sağlıklı Sırtlar Kampanyası) yeni nesil Astra'nın ergonomik ön koltuklarını test etti ve onayladı. Bu koltuklar 390 Euro'dan başlayan fiyatlarla sunuluyor. Masaj fonksiyonu, havalandırma ve koltuk genişlik ayarı gibi özelliklerle koltuklar kompakt sınıfında benzersiz bir kombinasyon sunuyor.

 

Yepyeni Opel Astra sadece daha hafif, daha kıvrak ve daha verimli olmakla kalmıyor, aynı zamanda daha ekonomik, konforlu, güvenli ve cazibeli. Yüksek teknoloji inovasyonlara yeni nesil Astra ile kompakt segmentinde çok cazip fiyatlarla ulaşılabilecek.

Son Güncelleme : 15 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo