VOLKSWAGEN GRUBU 4 AYRI HOLDİNGE BÖLÜNÜYOR

Ototeknikveri     17 Haziran 2015 03:32

Bünyesinde 12 adet markayı barındıran Volkswagen Grubu, yönetimi 4 ayrı holdinge bölünerek sürdürecek.

VOLKSWAGEN GRUBU 4 AYRI HOLDİNGE BÖLÜNÜYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup işletme yapısında değişikliğe gidiyor. Grup kendine bağlı 12 markayı 4 ayrı holdinge bölünerek yönetecek. Eski BMW yöneticilerinden Herbert Diess, Volkswagen, Skoda ve Seat binek araba markalarını kapsayan holdingi yönetecek. Audi, Lamborghini ve Ducati markaları başka bir holding oluşturacak ve bu holdingi ise Audi CEO'su Rupert Stadler yönetecek. Şu anki Porsche patronu Matthias Mueller ie Porsche, Bentley ve Bugatti'nin oluşturacağı holdingten sorumlu olacak. VW Ticari Araçlar, Scania ve Man markaları da ayrı bir holding çatısı altında buluşacak. Eski Daimler Kamyonları yöneticisi Andreas Renschler de bu bu holdingin sorumluluğunu alıyor.

 

VW şu an grup seviyesinde satış, üretim ve Çin piyasası için ayrı yöneticilere ihtiyaç olup olmadığını değerlendiriyor. Satış ve pazarlama şefi Christoph Klingler ve VW Çin yöneticisi Jochem Heizmann'ın gelecekleri şu an belirsiz. Grup üretim şefi pozisyonu ise geçen Ağustos'ta Michael Macht ayrıldığından beri boş.

 

Merkeziyetçi yönetim anlayışı değiştirilecek

Eski VW Yönetim Kurulu Başkanı Ferdinand Piech fazla merkeziyetçi bir yönetim üslubu uyguladığı ve grubu hantallaştırdığı için eleştiriliyordu. Yeni yapılanma verimliliği arttırmak ve karar alma süreçlerini hızlandırmak hedefleniyor. Her holding hangi modelleri satacağına ve hangi piyasalarda satacağına kendisi karar verecek. Her holdingin yöneticisi küçük bir yönetim kurulunun başında bulunacak. Volkswagen bu yeniden yapılanma sürecini yaz sonuna kadar tamamlamayı, Eylül ayı sonunda yapılacak toplantıda denetim kurulu onayını almayı planlıyor. Grup dünya çapında 600 bin çalışana ve 119 fabrikaya sahip.

 

Yeni yapılanma ile Volkswagen'in piyasalardaki parametrelere çok daha hızlı yanıt verebilmesi bekleniyor. Yapılacak düzenlemelerin Audi ve diğer grup markaları için fazla etki yaratmayacağı ancak Skoda'nın en çok etkilenen marka olacağı, yıllardır sürdürdüğü güçlü performansına karşılık yeni düzenlemede hayal kırıklığı yaşayabileceği konuşuluyor.

Son Güncelleme : 17 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo