FİAT AEGEA AİLESİ TUTUMLU, BASİT VE FONKSİYONEL OLACAK

Ototeknikveri     18 Haziran 2015 01:32

Fiat'ın yeni Aegea konsepti üzerine geliştireceği kompakt model ailesi tutumlu, güçlü ve pratik olmalarıyla öne çıkacak.

FİAT AEGEA AİLESİ TUTUMLU, BASİT VE FONKSİYONEL OLACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat marka şefi Olivier Francois, Aegea konsepti üzerine inşa edilmiş yeni bir kompakt model ailesi geliştirildiğini ve bunun tutumlu, güçlü ve pratik bir araba olacağını duyurdu. Fiat yeni kompakt modellerini Kasım ayından itibaren Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde satışa çıkartacak ve bu araçlar güncel Bravo hatcback ile Linea sedan modellerinin yerini alacak. Aegea konsepti üzerinde geliştirilecek modeller pek çok özelliğini markanın mini modeli Panda'dan alacak ve müşterilerin ihtiyaç duymayacağı ekstra özelliklerle aşırı yüklenmiş bir araba olmayacak, mümkün olduğunca sade tutulacak. Yani Fiat Panda ile birlikte ortaya koyduğu fonksiyonellik vizyonunu yeni kompakt modelde de sürdürecek. Şu an kompakt segmentinde Avrupa lideri Volkswagen ve Aegea ailesi de bu segmentte rekabet edecek.

 

Fiat Aegea konseptini  21 Mayıs'ta yapılan İstanbul AutoShow Fuarı'nda gün yüzüne çıkartmıştı. Üretim versiyonu sedan, hatchback ve station varyasyonları ile gelecek. Aegea ismi üretim versiyonu için kullanılmayacak modellerin isimleri daha sonra açıklanacak. Arabanın her üç varyasyonu da Fiat'ın Tofaş ile ortak tesisi olan Bursa fabrikasında üretilecek. Firma yetkilileri henüz fiyat ve satış hedefleri ile ilgili bilgi vermiyor. Aegea'nın üretim versiyonu iki benzinli, iki de dizel motor seçeneği ile sunulacak. En tasarruflu dizel 100 kilometrede 4 litreden az yakıt tüketecek.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo