2016 BMW 7 SERİSİ İLK DETAYLAR

Ototeknikveri     18 Haziran 2015 06:04

BMW, yeni nesil 7 Serisi modelinin ilk detaylarını açıkladı. 2016 BMW 7 Serisi, yenilikçi özellikleri ile öne çıkıyor.

2016 BMW 7 SERİSİ İLK DETAYLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni BMW 7 Serisi, en yenilikçi sedan olarak lüks segmentinde konumunu güçlendirmeye hazır. BMW filosunun amiral gemisi olan model serisi, sportif şıklığı, rafine güç aktarım organı teknolojisini ve lüks konforu eşit oranda barındırıyor. Şimdi ise ürün içeriği bakımından bir adım öne çıkarak liderliğinin altını çizmeye hazırlanıyor. Yeni BMW 7 Serisi'nde kullanılan BMW EfficientLightweight teknolojisi sayesinde otomobilin ağırlığı önceki modellere kıyasla 130 kilograma kadar azaltılmış. Yeni ve geliştirilmiş motor çeşitleri çıkış ve verimlilik açısından çıtayı yükseltiyor. Sekiz ileri otomatik vites standart donanım ve %25 oranına varan yakıt tasarrufu olanağı sağlıyor.


 
Yeni tasarlanan, standart olarak takılan Sürüş Deneyimi Kontrolü düğmesi şimdi ADAPTIVE modunu da içeriyor. Arka aksta otomatik ayarlı havalı süspansiyon ile optimize edilmiş yürüyen aksam sürüş konforunu önemli oranda artırıyor. BMW EfficientDynamics teknolojisi kullanımına oldukça önem verilmiş. Benzersiz genel BMW EfficientLightweight teknolojisi paketi, en yeni nesil motorlar, öngörülü işletim stratejisi ve segmentte öncü aerodinamik özellikler sürüş keyfini artırırken yakıt tüketiminde önemli miktarda azalma sağlıyor. BMW 7 Serisi’nde iDrive işletim sistemiyle Dokunmatik Ekran özeliği sunulur. Aynı şekilde otomatik klima kontrol sistemine ait ekran ve kontrol ünitesi de dokunmatik özelliğe sahiptir. BMW Ekran Anahtarı kullanımıyla uzaktan kumandalı park.


 
BMW 7 Serisi’nde bulunan Sürüş Asistanı özelliği, “arkadan çarpma önleme” ve “aksi yönden gelen trafik uyarı işlevini, Sürüş Asistanı Plus özelliği ise direksiyon ve yön kontrol asistanının yanı sıra aktif yandan çarpışma koruma özellikli Şerit Terk Uyarısı Asistanını da içeriyor.

 

Yeni nesil BMW 7 Serisi, yolcu bölümünün yapısında karbon fiber destekli plastiğin (CFRP) yoğun şekilde kullanımı, hafif tasarımın güçlü ve ayrıntılı biçimde uygulanması ve yeni nesil motorlar yakıt tüketimi ve emisyon rakamları ile birlikte lüks sedan modelinin ağırlığını azaltmak üzere bir araya getiriyor. Yeni BMW 7 Serisi tarafından sunulan konfor, güvenlik ve sürüş deneyimi, yeni yürüyen aksam teknolojisinden, otomobilin haber/eğlence teknolojisi ile etkileşimde bulunmaya yönelik olağanüstü bir kapsam ve BMW ConnectedDrive tarafından sunulan çeşitli sürücü destek sistemlerinden yararlanıyor.


 
BMW EfficientLightweight Teknolojisi
BMW 7 Serisi ürün yelpazesi BMW EfficientLightweight stratejisi sayesinde önceki modellere kıyasla 130 kilogram daha hafif. Merkezinde BMW i modellerinin geliştirilme çalışmaları sırasında yararlanılan teknolojinin transferine dayalı Karbon Çekirdek içeren gövde yapısı yer alıyor. Malzemenin özelliklerinin yüksek ağırlıklara maruz kalan yolcu bölümünde kullanılabilmesini mümkün kıldığı CFRP'nin kullanımı burulma sertliğini ve gücünü artırıyor.


 
Yeni nesil motor ailesinden sıralı altı silindirli motor
Yeni BMW 7 Serisi model yelpazesi sıralı altı silindirli model dahil olmak üzere BMW Group’un yeni nesil motorlarıyla güçlendirilecek. BMW TwinPower Turbo teknolojisine sahip yeni benzinli motor aynı şekilde daha da geliştirilen sekiz ileri Steptronic vites kutusuyla bir araya getiriliyor.


 
Özel olarak tasarlanmış ve en yüksek standartlara göre üretilmiş dinamik özellikler ve sürüş konforu.
Etkileyici, hassas yürüyen aksam teknolojisi ile standart veya opsiyonel olarak sunulan ilave yürüyen aksam kontrol sistemleri yeni nesil BMW 7 Serisinin sürüş dinamiklerini ve sürüş kalitesini arttırıyor. Standart teknik özelliklerin bir parçası olarak sunulan otomatik ayarlama özellikli iki akslı havalı süspansiyon sürüş konforunu hissedilir derecede arttırıyor. Elektronik olarak kontrol edilen amortisörleri sedan modelinin birincil ve ikincil sürüş özelliğini arttırılıyor. Integral Aktif Direksiyon sisteminde yapılan en son güncelleme yeni BMW 7 Serisi'nde konfor, dinamik beceri ve yol güvenliğini daha da arttırıyor. Son yenilikler, mevcut duruma uygun doğru otomobil ayarını seçerken sürücülere özgürlük tanıyor. Böylece sürücüler istedikleri gibi sportif kullanım veya optimize edilmiş bir sürüş konforunun keyfini çıkarabilirler. Ek olarak ADAPTIVE modunu etkinleştirmek üzere yeni tasarlanan Sürüş Deneyimi Kontrolü düğmesini de kullanabilirler. Bu ayarda otomobil ayarı sürüş stiline ve yolun karakterine göre gerektiği gibi uyarlanır.


 
Dokunmatik Ekran ve BMW harekete duyarlı kontrol özelliği
BMW 7 Serisinin yeni neslinde iDrive işletim sisteminin monitörü ilk kez Dokunmatik Ekran olarak sunuluyor. iDrive sisteminin işlevleri açısından getirilen bir diğer yenilik de ilk kez sunulan BMW harekete duyarlı kontrol özelliğidir. Bir 3D sezicisi tarafından algılanan el hareketleri son derece sezgisel ve kullanıcı dostu bir biçimde haber/eğlence işlevlerinin kontrol edilmesini mümkün kılıyor. El hareketleri ses uygulamalarında ses yüksekliğinin kontrol edilmesi ve gelen telefon çağrılarının reddedilmesi ya da kabul edilmesi gibi bir dizi işlev için kullanılabilir. Aynı zamanda kişisel olarak seçilen bir işlev için özel hareketlerin birleştirilmesi seçeneği de mevcuttur.


 
Lüks sedan segmentinde benzersiz bir özellik: Uzaktan kumandalı park
Yeni BMW 7 Serisi, otomobilin sahiplerinin park yerlerinde veya garajlarda direksiyonda kimse olmadan otomobillerine manevra yaptırabilmelerini mümkün kılan dünyanın ilk seri üretim otomobilidir. Uzaktan kumandalı park seçeneği, sürücülerin otomobillerini son derece dar alanlara park edebilmelerini sağlıyor. Aynı şekilde yeni geliştirilen BMW Ekran Anahtarının kullanılmasıyla sürücü tam otomatik olarak otomobile bir park alanına girme veya çıkma komutu verebilir.


 
BMW ConnectedDrive: konfor ve eşsiz güvenlik ile direksiyon başında güvenin anahtarı akıllı entegrasyon  
Eşsiz sürücü destek sistemleri ile mobilite hizmetlerinin birleşimi BMW 7 Serisi’nin, yenilikçi yanını ve rakipleri karşısındaki teknik üstünlüğünü bir kez daha ortaya koymasına olanak veriyor. Bu amaçla BMW ConnectedDrive portföyü, sedanın lüks segmentteki lider konumunu korumasına olanak veren etkileyici yeni özellikler içeriyor.

 

Güvenliği maksimuma çıkarmayı sağlayan özellikler arasında yaya algılama teknolojisine (premium segmentinde eşsiz) sahip BMW Gece Görüşü + Dinamik Spot Işığı, göz kamaşmasını önleyen LED Uzun Huzme Asistanı, Şeritten Ayrılma Uyarısı ile Driver Assistant Plus, Dur Kalk işlevine sahip Cruise Control, otomatik yorgunluk algılama özelliğine sahip Aktif Koruma ve yol işaretlerini kullanarak yol durumu bilgisini de içeren Hız Sınırı Bilgisi yer alıyor. Control Display’i yöneten daha güçlü bir işletim sistemi eğlence programlarının daha basit bir şekilde kullanılmasını sağlarken, ofis hizmetleri ile çevrimiçi hizmetleri optimize ediyor ve telefonun çok daha kolay kullanılmasını sağlıyor. Professional navigasyon sistemi ise daha güçlü ve yeni ve çok daha keskin harita grafiklerinin yanı sıra 3D şehir moduna sahip. Bagaj kapağının el kullanmadan rahatlıkla açılmasına olanak veren yenilikçi bir özellik de BMW 7 Serisi’nin işlev odaklı özelliklerini tamamlıyor.

Son Güncelleme : 18 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo