RENAULT D SEGMENTİ SUV'SİNİ 2016'DA TANITACAK

Ototeknikveri     19 Haziran 2015 11:57

Kadjar ile kompakt SUV pazarına hızlı bir dönüş yapan Renault, D segmentinde de bir SUV modeli yollara çıkarmaya hazırlanıyor.

RENAULT D SEGMENTİ SUV'SİNİ 2016'DA TANITACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault C segmenti SUV modeli Kadjar'ı tanıttı ama D segmenti yeni bir SUV de yolda. Bu yeni model yavaş satılan Koleos modelinin yerine gelecek. Renault Kıdemli Başkan Yardımcısı Laurens van den Acker önceki günlerde Renault Kwid'in tanıtımında yaptığı açıklamada Koleos'un yavaş satılmasının sebebi olarak yanlış konumlandırılmasını gösterdi. Koleos'un C segmentinden büyük ama D'den küçük olduğunu belirten Acker bunun yerine çıkartacakları SUV'nin D segmentine tam olarak uyum göstereceğini söyledi. Yeni SUV CMF platformu üzerine inşa edilecek ve gerçek bir D segmenti crossover olacak.

 

Kadjar'a kıyasla D segmenti crossover daha ciddi, daha lüks ve daha sofistike olacak. Arabanın 7 yolcu kapasiteli olup olmayacağı ise henüz belli değil ancak diğer rakiplerin büyük çoğunluğunda 3. koltuk sırası mevcut olduğundan, yeni SUV'nin 7 koltuklu olma ihtimali yüksek. 5 metreden uzun olacak SUV öncelikle Asya piyasalarını hedefleyecek ve motorlarını bu pazarlarda sunulan Nissan X-Trail'den alacak. Asya pazarında 2.0 ve 2.5 litre benzinli motorlar ile yollara çıkacak yeni Renault SUV, Avrupa pazarında ise 1.6 litrelik dizel motor seçenekleri ile boy gösterecek. 

Son Güncelleme : 20 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo