2016 RENAULT MEGANE'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER

Ototeknikveri     20 Haziran 2015 01:10

Renault'nun Megane hatchback modeli daha sportif bir tasarımla ve Ford ile Volkswagen'in satışlarını kendine çekme hedefiyle 2016 yılının başlarında piyasaya çıkacak.

2016 RENAULT MEGANE'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması beklenen 2016 Renault Megane'ın yeni gizli görüntüleri internete sızdı. Bu nesil Megane, Renault için çok önemli çünkü Ford, Opel ve Volkswagen Grup'taki benzer hatchback aile arabalarının elde ettiği başarı karşısında Fransız üreticinin gerilerde kalmış olması markayı zor durumda bırakıyor. Ortaya çıkan yeni fotoğraflardan anlaşıldığı üzere üçüncü nesil Megane daha sportif bir görünüme sahip ve kendisinden daha küçük Clio ve Captur modellerinin tasarımlarından öğeleri bünyesinde birleştirmiş. Clio ve Captur'dan alınan en önemli özellikler kıvrımlı kapı şekli ve girintili gövde yanı, ayrıca yeni çıkıntılı Renault logosu ve koyu renk plastik arka zemini ile tam boy dar ön panjur göze çarpıyor. Arkada ise tavana monte edilmiş bir bagaj kapağı spoyleri görülüyor.

 

Renault İngiltere Ürün Yöneticisi Yann Le Graet yeni Megane için “Megane II'nin şekline geri dönmeyeceğiz. Alçak tavan bize Golf'ten daha farklı bir şey veriyor. Megane'ı daha sportif ve çekici yapıyor” diyor. Megane II büyük başarı sağlamış ve 2003'te Avrupa Yılın Arabası Ödülü'nü kazanmıştı. Model hala sınıfının en iyi satan hatchback arabalarından. La Graet yeni Megane'ın fiyat, donanım ve stil olarak rekabete çok uygun olduğunu belirtiyor ve markaya yeni müşteriler kazandıracağından emin olduklarını söylüyor. Renault yeni Megane ile özellikle perakende müşterileri hedefliyor.

Yeni Megane'ın iç kabini yüksek kalite plastik ağırlıklı. Şık tasarım dikkat çekiyor. Pek çok kontrol fonksiyonu geniş dokunmatik ekranda biraraya getirilmiş ve düğmeler azaltılmış. Üst donanım seviyelerinde 9 inç ekran, diğerlerinde ise 7 inç ekran yer alacak. Dokunmatik ekran sayesinde renault şu an Fransız rakibi Peugeot'nun da tercih ettiği i-Cockpit düğmesiz kabin tasarımını yansıtabilir.

Son Güncelleme : 20 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo