2015 TOYOTA AVENSİS'TEKİ YENİ CVT ŞANZIMANLAR

Ototeknikveri     21 Haziran 2015 03:55

2015 Toyota Avensis'in 1.8 ve 2.0 litre VALVEMATIC benzinli motorlarındaki CVT şanzımanlar tek başlarına yakıt tüketimini %4 azaltıyor.

2015 TOYOTA AVENSİS'TEKİ YENİ CVT ŞANZIMANLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyaj ile güncellenen Toyota Avensis'in 1.8 ve 2.0 litre hacimki Valvematic benzinli motorlarda görev yapan CVT viteslerde kapsamlı revizyon yapıldı. Bunun sonucunda, yakıt verimliliğini arttırmakla kalmayıp daha sessiz çalışma ve gelişmiş gaz yanıtı, gelişmiş vites geçiş hissi ve sürüş konforu sağlandı. Yeni geliştirilmiş bir tork konvertörü, sürekli değişken ünite, yağ pompası, redüksiyon ve diferansiyel dişlileri, hidrolik kontrol ünitesi, CVT sıvısı ve sıvı ısıtıcı yenilenen CVT şanzımanın özelliklerinden. CVT kontrol mantığı orta gaz ayarlarında motor devrini azaltacak şekilde revize edilmiş ve bu sayede, daha isabetli motor hızı ve gaz girdisi uyumu sağlanarak, daha cazip sürüş deneyimi elde edilmiş.

 

Spor modu yapay zeka vites geçiş kontrolü sistemine sahip. Bu sistem vites geçiş bölgesini kontrol ediyor, vites geçişlerini daha yüksek devirler için kısıtlıyor, dönüşlerde motor frenlemeye destek oluyor ve virajdan çıkarken güçlü yeniden hızlanma için hazırda bekliyor. 2.0 litre VALVEMATIC motorun CVT şanzımanı ayrıca ön yüklemeli diferansiyelden yararlanıyor. Enine dingile entegre edilmiş ön yükleme mekanizması belli sürüş koşullarında önyükleme uygulayarak diferansiyel hareketinde torku sınırlamak üzere tasarlanmış.

 

Bu sayede tekerleklere yumuşak bir tork transferi sağlanıyor, kalkışlar daha kolaylaşıyor ve yumuşuyor, manevra kabiliyeti gelişiyor, bozuk yol koşullarında bile stabilite sağlanıyor.

Son Güncelleme : 21 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo