2015 AUDİ A4 ÖZELLİKLERİ VE DİKKAT ÇEKENLERİ

Ototeknikveri     29 Haziran 2015 04:39

Yeni jenerasyon 2015 Audi A4, şık tasarımı, aerodinamik karoseri, ekonomik motorları ve hafiflemesini sağlayan yeni platformu ile dikkat çekiyor.

2015 AUDİ A4 ÖZELLİKLERİ VE DİKKAT ÇEKENLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi, yenilenen A4'ün tasarımı ile atletik oranlar ve sportif zarafeti birarada sunduğunu belirtiyor. 4.73 metre uzunluk, 1.84 metre genişlik, 1.43 metre yükseklik ve 2.82 metre aks mesafesi değerlerine sahip olan yeni A4, opsiyonel olarak tamamen led farlar ve dinamik dönüş sinyallerine sahip matrik led farlar ile tercih edilebiliyor. Öncüsüne göre 15 kg hafifleyen gövdesinin de etkisi ile motor seçeneğine bağlı olarak selefine oranla 120 kg daha hafif olan yeni Audi A4, sedan karoseri ile 0.23 ve Avant adlı station karoseri ile 0.26 cd'lik hava sürtünme katsayıları sunarak segmentinin en iyi değerlerinden birine imza atıyor. Bu durum aracın hava akustiğine olumlu katkı yaparak daha sessiz bir kabinde yolculuk yapılmasına imkan sağlıyor.

 

Audi tarafından rakipleri ile karşılatırıldığında en uzun iç mekan ve en fazla omuz mesafesi sunduğu iddia adilen yeni A4'ün Avant versiyonu standart olarak elektrikle açılabilen kapağa sahip, 505 litrelik bir bagaj hacmini kullanıcılarına sunuyor. Büyük dekoratif yüzeyler ve sürekli havalandırma şeridi ile öne çıkan yeni A4'ün kabininde yeni renkler ve malzemelere yer verilmiş. Öncüsüne göre daha geniş olan aracın iç mekanında birinci sınıf işçiliğe yer verildiği belirtiliyor. Led iç aydınlatmaların standart olduğu araçta, rengi ayarlanabilir ortam aydınlatmasına saihp Led iç aydınlatma paketi ise opsiyonel olarak sunuluyor. Düşük ağırlıklı koltuklara sahip olan yeni A4'ün otomatik klima kontrolünde yeni bir arayüze yer verilmiş.

 

Opsiyonel olaral head-up display ve Audi sanal kokpit ile tercih edilebilen araçta, Serbest metin arama fonksiyonu da dahil olmak üzere tamamen yeniden tasarlanmış MMI işletim konsepti yer alıyor. Ayrıca çok fonksiyonlu direksiyon ve sesli kumanda yeni A4'ün donanımları arasında bulunuyor. İsteğe bağlı üst düzey bilgi-eğlence sistemi olan MMI Navigasyon plus, MMI touch ve Audi connect dahil olmak üzere 8.3 inçlik MMI monitör, LTE bağlantısı ve Wi-Fi hotspot ile birlikte geliyor. Aracın uzaktan kontrol etmek için olan akıllı telefon uygulaması da dahil birçok yeni Audi bağlanabilirlik hizmetlerinin sunulduğu yeni A4'te, Apple ve Android telefonları bağlamak için Audi akıllı telefon arayüzü
sunuluyor. Mobil arka koltuk eğlence olarak yenilikçi olarak Audi tablet ve 3D ses ile Bang & Olufsen ses sistemi Audi A4'te tercih edilebilen donanımlar arasında yer alıyor. 

 

Yeni kasa Audi A4'te yeniden tasarlanan beş kollu ön ve arka akslar, konfor ve sportiflik seviyelerinde önemli artış sağlanmasına katkı yapıyor. Yeni geliştirilen elektromekanik hidrolik direksiyon, daha dinamik tepkileri ile öne çıkıyor. Audi ayrıca 190 hp güç üreten versiyonlarda ayarlanabilir amortisörlere sahip süspansiyon sistemini sunuyor. 

 

Yeni A4'ün sürücü destek sistemleri arasında ise dur kalk destekli adaptif hız sabitleyici, daha düşük yakıt tüketimi için akıllı verim yardımcısı, Audi aktif şerit yardımcısı, Audi side assist, park yardımı, arka çapraz trafik uyarı, çarpışma önleme, kamera tabanlı trafik işareti tanıma ve yeni nesil Audi presense bulunuyor.  

Son Güncelleme : 29 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo