2015 HYUNDAİ CRETA TANITILDI

Ototeknikveri     29 Haziran 2015 11:02

Hyundai yeni Creta adlı SUV modelinin tanıtımını Hindistan'da gerçekleştirdi. Yeni Hyundai Creta 21 Temmuz'da bu ülkede satışa çıkıyor.

2015 HYUNDAİ CRETA TANITILDI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Model gamını sürekli olarak güncelleyen Hyundai, şu ana kadar varolmadığı b segmenti SUV pazarına da giriş yapıyor. Bu bağlamda geliştirilen ve daha önce Avrupa pazarına da sunulacağı duyurulan yeni Creta, 21 Temmuz itibariyle ilk olarak satışına başlanacağı Hindistan'da gün yüzüne çıktı. Bu modelin ikizini Çin pazarında ix25 ismiyle sunmaya başlayan Hyundai, yeni Creta ile Avrupa pazarında da mücadele etmeyi hedefliyor. Aracın üretimi için ise en güçlü adaylardan birisi ise, yeni i20 ve i20 Coupe modellerinin de üretimini gerçekleştiren İzmit Ali Kahya'da kurulu Hyundai Assan tesisleri.

 

Markanın Fluidic Sculpture 2.0 adını verdiği tasarım felsefesinin son ürünlerinden biri olan yeni Hyundai Creta, yeni Tucson ve Santa Fe'yi andıran çizgileri ile dikkat çekiyor. Henüz tüm teknik detayları açıklanmaya Hyundai Creta'nın dış boyutlarının  4.270 mm uzunluki 1.780 mm genişlik, 1.630 mm yükselik, 2.590 mm'lik aks mesafesi ve 200 mm'lik yerden yükselik değerlerine sahip kardeşi ix25 ile benzer olması bekleniyor. Gövdesinde bolca gelişmiş yüksek mukavemetli çeliğin yanında, ultra yüksek mukvemetli çelik kullanılan yeni Creta'nın Hindistan pazarı için hazırlanan motor gamı, Avrupa pazarında sunulabilcek kombinasyonlara da ışık tutuyor. Hindistan'da, 1.6 Dual VTVT benzinli, U2 1.4 CRDi dizel ve U2 1.6 CRDi VGT dizel olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak yeni Creta'nın 1.6 Dual VTVT benzinli seçeneği 123 hp güç üretecek ve manuel şanzıman ile kombine edilecek. 1.4 litrelik dizel motor için güç değerini açıklamayan Hyundai, 1.6 litrelik dizelin 128 hp güç çıkışına sahip olacağını ve 6 kademeli manuel veya otomatik şanzıman alternatifleri ile tercih edilebileceğini belirtiyor. 

 

Avrupa promiyeri Eylül ayında yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirilmesi beklenen yeni Hyundai Creta'nın detayları fuar öncesinde açıklanacak.

Son Güncelleme : 29 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo