OPEL INSIGNIA'YA 1.6 DİZEL MOTOR VE YENİ MULTİMEDYA TEKNOLOJİLERİ GELDİ

Ototeknikveri     01 Temmuz 2015 02:33

Opel, d segmenti modeli Insignia'da 1.6 litrelik dizel motorun yanında, yeni multimedya teknolojilerine de yer vermeye başlıyor.

OPEL INSIGNIA'YA 1.6 DİZEL MOTOR VE YENİ MULTİMEDYA TEKNOLOJİLERİ GELDİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Daha modern, daha güçlü, mobil teknolojilere entegrasyonu daha kapsamlı. Opel Insignia hem iç kabinde hem kaputun altında çığır açan yeni gelişmelerle geliyor. Yeni orta boy turbo dizel motorlar Opel'in amiral gemisi modelinde ilk kez yer alıyor. 1.6 CDTI sessiz dizel motor iki farklı güç çıkışı versiyonu ile geliyor ve güçlü sürüş ile ekonomik tüketimi birarada sunuyor. Opel'in yeni nesil multimedya sistemi en üst düzey eğlenceyi ve en kapsamlı mobil teknoloji entegrasyonunu garantiliyor. İkinci nesil Navi 900 IntelliLink, Apple CarPlay aracılığı ile iPhone dünyasını arabaya taşıyor. Opel OnStar da modelin güçlü teknolojik özelliklerinden. Yeni kişisel bağlanabilirlik ve servis asistanı bir dizi güvenli ve konfor servislerini aralıksız sunuyor. 

Çevre dostu özellikler ile sürüş keyfi birarada: Insignia için 1.6 CDTI sessiz dizel 
Opel'in yeni 1.6 litre sessiz dizelinin her iki versiyonu da artık markanın amiral gemisi modelinde yer alıyor. Küçük silindir hacimli motorlar yüksek tork ve yüksek güç sunuyor. 88 kW/120 hp ve 100 kW/136 hp motorlar 2.0 litrelik benzerlerinin yerini alıyor, hızlı yanıt kabiliyeti, düşük tüketim ve yumuşak sürüşü birarada sergiliyorlar. 6 kademe manuel vites ve Durdur/Başlat sistemiyle birlikte 88 kW/120 hp turbo dizel motor sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 11.9 saniye içerisinde ulaşabiliyor. 5. viteste saatte 80 kilometre hızdan 120 kilometreye çıkış ise 10.4 saniyede gerçekleşebiliyor. Bu açıdan yeni motor öncülünden 2 saniye daha hızlı. Yakıt tüketimi 100 kilometre başına 3.9 litre, CO2 emisyonu ise kilometrede 104 gram. 100 kW/136 hp turbo dizel yakıt tüketimini 0.1 litre daha azaltarak 100 kilometrede 3.8 litreye çekiyor. Bu da kilometrede 99 gram CO2 emisyonu getiriyor. 100 gram sınırının altında CO2 emisyonu pek çok sürücü ve filo için önemli. Motorun maksimum hızı saatte 210 kilometre. Bu motorla Insignia sedan sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 10.9 saniyede ulaşıyor ve 80 kilometre hızdan 120 kilometreye 10.4 saniyede çıkıyor. Her iki sessiz dizel versiyonu da 2000 rpm'de 320 Nm tork veriyor. Giriş seviyesi fiyatları 26 bin 670 Euro ve 28 bin 70 Euro. 

Opel OnStar ve IntelliLink ile Apple CarPlay desteği: En yeni mobil teknolojilere güçlü entegrasyon 
Opel Insignia sürüş keyfi ve sessiz dizel motorların yanı sıra en üst düzey eğlence, kapsamlı mobil bağlantı teknolojileri ve güvenlik sistemleri de sunuyor. Opel Onstar ve yeni IntelliLink ile Apple CarPlay entegrasyonu birlikte geliyor. Kişisel bağlanabilirlik ve servis asistenı Opel OnStar Edition donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor. Müşteriler tüm hizmetleri aktivasyondan sonraki ilk 12 ay için ücretsiz kullanabiliyor. Sistem 24 saat otomatik kaza yanıtı, çalıntı araç kurtarma yardımı, yol yardımı, arıza teşhisi, araç ile ilgili bilgiler ve akıllı telefon aracılığı ile pek çok uzaktan yönetilebilen fonksiyon sunuyor.

Aynı zamanda, Opel OnStar yeni Insigna'yı güçlü, mobil bir Wi-Fi erişim noktasına dönüştürüyor. Sisteme aynı anda 7 cihaz bağlanabiliyor. Bu da iş seyahatlerinde mobil ofis olarak kullanmaya ya da aile ile birlikte seyahat ederken eşiniz ve çocuklarınızın internet bağlantısı sayesinde eğlenceli bir yolculuk geçirmesine olanak sağlıyor. Ek olarak, yeni nesil Opel multimedya sistemleri akıllı telefonların dünyasını öncekinden daha da kapsamlı bir şekilde arabaya taşıyor. İlk kez iPhone fonksiyonları Navi 900 IntelliLink ile Apple CarPlay'e entegre edilebiliyor. Bu da pek çok eğlence, müzik ve haber uygulamasına hızlı erişim sağlıyor. Görüntüleme ve işletme 8 inç renkli dokunmatik ekran ile gerçekleştirilebiliyor. IntelliLink aynı zamanda ses oynatma, SMS mesajlarını okuma, sesli kontrol, film ve video izleme olanakları sunuyor. Navigasyon sistemi otuzdan fazla Avrupa ülkesinin haritasını içeriyor ve sesle kontrol edilebilen haritalar iki ya da üç boyutlu olarak görüntülenebiliyor. 

Son Güncelleme : 01 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo