1.6 DİZEL OTOMATİK OPEL INSIGNIA, PASSAT'A ALTERNATİF OLABİLECEK Mİ?

Ototeknikveri     06 Temmuz 2015 01:55

Opel, Kasım ayında ülkemizde satış sunacağı 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman sahip Insignia modeli ile Volkswagen Passat'a alternatif olmayı hedefliyor.

1.6 DİZEL OTOMATİK OPEL INSIGNIA, PASSAT'A ALTERNATİF OLABİLECEK Mİ?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel, d segmentinde yer alan modeli Insignia'da beklenen motor vites kombinasyonuna Kasım ayı itibariyle yer vereceğini duyurdu. Markanın yeni geliştirdiği ve bir çok modelinde sunulmaya başlanan 1.6 litrelik dizel motor, Insignia'da 136 hp güç çıkışı ile birlikte otomatik şanzıman ile kombine edilebilecek. Bu segmentte yeni nesil ile birlikte gücü 105 hp'den 120 hp'ye çıkartılan 1.6 litrelik dizel motora sahip Volkswagen Passat, DSG şanzıman ile birlikte ülkemizde en çok ilgi gören seçenek olarak öne çıkıyor. Volkswagen Passat, ülkemizde 2015 yılının ilk beş aylık döneminde 11.508 adetlik satış rakamı ile Fiat Linea ve Toyota Corolla'nın ardından üçüncü en çok satılan model olarak büyük bir başarıya imza attı. Vw Passat'ın bu başarısındaki en büyük pay ise 1.6 litrelik dizel motor ve DSG şanzıman birlikteliğine ait. Opel'de bu noktada Insignia'da yer vereceği 136 hp güç ve 320 Nm tork değerine sahip 1.6 litrelik dizel motoru ile rakibine 16 hp güç ve 70 Nm tork değerlerinde üstünlük sağlama peşinde. Opel'in güçlü motoruna karşın araçta görev yapan 6 kademeli otomatik şanzıman, yaşattığı kayıplar ile dikkat çekiyor. Aynı motora sahip Insignia'nın manuel şanzımanlı versiyonu 210 km/s son hız, 4.5 litrelik şehir içi tüketim, 3.3 litrelik şehir dışı tüketim ve ortalama 3.8 litrelik tüketim değerleri sunarken, otomatik şanzımanlı versiyon 200 km/s'lik son hız, 6.4 litrelik şehir içi, 4.0 litrelik şehir dışı ve 4.9 litrelik ortalama tüketim değerleri ile, hem performansta hem de tüketim verimliliğinde kayıpların yaşandığına işaret ediyor. Araca yaklaşık 52 kg'lık ek ağırlık getiren otomatik şanzıman tüketim değerlerinin şehir için yaklaşık 2 litre artmasna neden oluyor. Opel Insignia 1.6 dizel manuel ve 1.6 dizel otomatik karşılaştırmasına buradan ulaşablirsiniz.

Rakibi karşısında daha güçsüz bir motora sahip olan Volkswagen Passat 1.6 TDI DSG ise, yen jenerasyonun sağladığı düşük ağırlık ve verimli çalışan şanzımanı ile birlikte, performans konusunda Insignia 1.6 dizel otomatik seçeneğinin az da olsa önüne geçmeyi başarıyor. Passat 1.6 TDI DSG, şehir içinde 4.5 litre, şehir dışında 3.7 litre ve ortalamada 4.0 litre olan tüketim değerleri ile ise rakibine ciddi oranda üstünlük sağlamayı başarıyor. Volkswagen Passat 1.6 TDI DSG ve Opel Insignia 1.6 dizel otomatik karşılaştırmasına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 06 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo