VOLKSWAGEN PASSAT GTE YOLLARA ÇIKIYOR

Ototeknikveri     16 Temmuz 2015 02:31

Şebekeden şarj edilebilen hibrit sistemine sahip olan yeni Volkswagen Passat GTE, artık yollara çıkıyor.

VOLKSWAGEN PASSAT GTE YOLLARA ÇIKIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen elektrikli araçlar geliştirmeye devam ediyor. Golf GTE'nin ardından, sedan ve variant olarak iki versiyonla çıkacak Passat GTE de plug-in hibrit sistemine kavuşuyor. Yeni modelin çıkışı iş ve aile otomobilleri için yeni bir nesilin habercisi. Uzun mesafe otomobili ve sıfır emisyon birarada. Geçmişle geleceği harmanlayan bir Volkswagen. Bu otomobil yalnızca zamanımızın en ilerici sürüş sistemlerine sahip olmakla kalmıyor, bir dizi inovatif sürüş yardımı ve multimedya sistemlerini de barındırarak geniş aile arabaları segmentinde çığır açıyor. Olağanüstü 160 kW / 218 PS güç çıkışı, 100 kilometrede yalnızca 1.6 litre yakıt ve 100 kilometrede 12.2 kWh elektrik tüketimi (Variant: 12.4 kWh), 50 kilometre elektrikli sürüş mesafesi ile Passat GTE sınıfında verimlilik standartlarını yeniden belirliyor. Normal işletim koşulları altında yeni Volkswagen mutlaka tamamen elektrikli modda çalışmaya başlıyor. E-mode istendiği zaman tek tuş ile de aktif edilebiliyor, örneğin şehirlerarası bir yolculuğun sonunda tekrar şehir trafiğine girerken elektrikli moda geçilebiliyor. 

   

Passat GTE'nin yüksek teknoloji özellikleri arasında LED farlar, Sürücü Uyarı Sistemi, Kaza Sonrası Otomatik Fren, Şehir İçi Acil Fren fonksiyonlu trafik izleme sistemi, yağmur sensörü, Park Asistanı, konforlu ön koltuklar sayılabilir. Ek olarak, sadece Passat GTE'ye has bazı özellikler de sunulmuş. Krom radyatör ızgarası mavi bir şeritle süslenmiş. Mavi Volkswagen elektrikli araçların özel rengi. Passat GTE'nin karizması tamamen yeniden tasarlanmış tamponla güçlendirilmiş. Tamponda LED gündüz sürüş ışıkları C şeklinde bir ışık imzasına sahip. Mavi tasarım elemanlarının yanı sıra, bu C şeklindeki ışık imzası da tüm Volkswagen elektrikli araçların ve tak-çalıştır hibritlerin ortak özelliği. 17 inç Montpellier alaşım jantlar ise Passat GTE'nin stilini tamamlayan bir başka özellik. 

İç kabinde mühendislerin ve tasarımcıların gösterge paneli ve Composition Media multimedya sistemini plug-in hibrit sistemine uyarladıklarını görüyoruz. Mavi ambiyans aydınlatması, çok fonksiyonlu deri direksiyon ve direksiyonda dekoratif mavi dikişler, GTE'ye özel mavi dikişli vites kolu ve yine mavi rengin kullanıldığı koltuklar da GTE'nin özgün karakterini yansıtıyor. Alüminyum görünümlü ve parlak siyah yüzeyler de iç kabine şıklık katıyor. 

Passat GTE ve Passat GTE Variant Avrupa piyasalarında sonbaharda çıkacak. Birkaç ülkede ise aracın satışları şimdiden başladı. Asya piyasasında araçlar bu yıl satışa sunulacak. 

Son Güncelleme : 16 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo