2016 AUDİ Q1 İLK KEZ GÖRÜNDÜ

Ototeknikveri     22 Temmuz 2015 12:03

2016 yılında yollara çıkacak olan yeni Audi Q1, Nissan Juke'nin başını çektiği b-SUV segmentinde premium bir alternatif olacak.

2016 AUDİ Q1 İLK KEZ GÖRÜNDÜ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi bir süre önce taslak çizimini yayınlayarak Nissan Juke boyutlarındaki Q1 SUV modelin üretimine başlanacağını duyurmuştu. Q3'ün kardeşi olacak bu modelin varlığına dair ilk fiziksel kanıt da bu çizim olmuştu. 2016 yılında yeni Q5 ve A5 Coupe modelleri de Alman üreticinin bir diğer yenliği olacak yeni Q1'in ortaya çıkan kamuflajlı görüntüleri araç ile ilgili pek çok ipucu sunuyor. Yeni Q7'nin 3D ön panjurunun farklı bir yorumu ve LED farlar kamuflajın altından da görülebiliyor. Düzenli, temiz görünümün yanı sıra arka lambalar ve çift egzoz çıkışı güncel A1'e gönderme yapıyor. Nissan Juke ve Renault Captur'a göre daha lüks bir seçenek olarak konumlandırılan Q1, A1 platformunu kullanmayacak, bunun yerine Volkswagen Grup'un MQB mimarisinin en küçük konfigürasyonu üzerine inşa edilecek.

 

Audi CEO'su Rupert Stadler yeni Q1'in firmaya hem yeni müşteriler kazandıracağını, hem de A1 sahipleri için bir yükselme seçeneği teşkil edeceğini belirtiyor. Hedef kitle genç insanlar ve daha çok erkekler. Audi şu anda Ingolstadt'da yeni modeller için bir fabrika daha inşa ediyor. Q1'in, 2016 yılında piyasaya çıktığında Q3, Q5 ve Q7 ile birlikte markanın satışlarının %50'sini oluşturan SUV serisini daha da büyütmesi bekleniyor. Audi 2020 yılı itibariyle 60 modellik bir seriye ulaşmış olmayı hedefliyor ve Q1 bu hedefin önemli bir parçası.

 

Q1'in habercisi olarak daha önce tanıtılan Audi Crosslane Coupe konsepti 4,250 mm uzunluğunda, 1,900 mm genişliğinde, 1,500 mm yüksekliğinde ve 2,550 mm'lik aks mesafesine sahipti. Üretim modelinin de benzer boyutlarda olacağı öngörülen yeni Q1'in içi A3 Sportback'den biraz daha küçük olacak.

 

Audi Q1 motor serisi

Motorlar A1 modelinin devamı olacak ve tamamı start/stop özellikli bir dizi benzinli ve dizel motor sunulacak. Giriş seviyesinde “VW up!”dan alınacak 3 silindirli 1.0 litre benzinli motora da yer verilmesi muhtemel. Dizel seçeneklerde yeni 1.4 litre TDI ve daha yüksek güce sahip 1.6 TDI yer alıyor. 6 kademe manuel vites ve otomatik seçeneği olarak VW'nin yeni 10 kademe DSG vitesi standart olarak gelecek. A3 e-tron'da şu anda bulunan hibrit sisteminin Q1 için de kullanılması gündemde. 

 

SQ1 ise şu anki S1 ile aynı motoru yani 221 hp gücündeki 2.0 litre TFSI benzinli motoru ve quattro dört çekişli sürüş sistemini kullanabilir. MQB S tronic çift kavramalı otomatik vites kullanımına da olanak sağlayacak. Şu anki S1 sadece 6 kademe manuel vitese sahip. Quattro 4x4 hem SQ1 hem Q1'de yer alabilir. Buna rağmen Q1 satışlarının büyük kısmının önden çekişli versiyon olacak.

Son Güncelleme : 22 Temmuz 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo