YENİ VW GOLF GTI Mk8: 2019'DA BÜYÜK GÜÇ ARTIŞIYLA SATIŞTA

Ototeknikveri     04 Ağustos 2015 04:21

Yeni VW Golf GTI 2019 yılında piyasaya çıktığında 325 hp motor gücüyle gelecek. Fotoğraflardan otomobilin görüntüsüne dair fikir edinilebiliyor.

YENİ VW GOLF GTI Mk8: 2019'DA BÜYÜK GÜÇ ARTIŞIYLA SATIŞTA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

7 nesil ve 40 yıl önce, Volkswagen Golf GTI, segmentinde yeni bir çığır açtı. 2015 yılına gelindiğinde ise GTI'ın, performans otomobilleri arasındaki yeri hala her zamanki kadar önemli. Bir spor otomobilin kalbine sahip GTI, hatchback tipi bir aile arabası ve her türlü süsten uzak biçimde yalnızca sürüş keyfine odaklanıyor. Şu anki GTI modelinin makyajlanmış bir versiyonu 2016 sonlarında çıkacak ancak VW'in en iyi mühendisleri ve tasarımcıları ilgilerini şimdiden 2019'da çıkacak yepyeni Mk8 GTI'a yönelttiler. Volkswagen ünlü hatchback arabası için tam anlamıyla bir devrim planlıyor.

 

Değişiklikler öncelikle güç çıkışı ile başlıyor. Bu alanda 3 farklı seçenek sunulacak. Standart versiyonda güncellenmiş bir 2.0 TSI motor yer alacak ve bu motor 260 hp civarı güç çıkışına sahip olacak. Bu da şu anki GTI Performance Pack'ten 30 hp daha fazla. Performans versiyonu ise yaklaşık 300 hp güç çıkışına, elektronik ön diferansiyele ve daha büyük frenlere sahip olacak.

 

En üst donanım seviyesindeki GTI ise Club Sport olacak ve 325 hp güç çıkışının yanı sıra daha sağlam bir şasi ve agresif bir stil ile gelecek. Şu anki GTI modelinin 261 hp çıkış gücüne sahip bir Club Sport versiyonu da 2016'da çıkacak şekilde planlandı. Bu versiyon muhtemelen makyajlanmış GTI ile aynı zamanlarda çıkacak.

 

Tüm versiyonlarda önden çekişli sürüş sistemi bulunacak ve 6 kademe manuel ya da DSG otomatik vites seçenekleri sunulacak. Yeni DSG vites öncekilerden farklı, bu versiyon dünyanın ilk 10 kademeli çift kavramalı vitesi olacak. Boyutu ve ağırlığı şu anki 7 kademe DSG ile benzer olan yeni şanzıman Golf'ün MQB mimarisi ile birlikte çalışmak üzere tasarlanmış. Yeni DSG hızlı vites geçişleri ve sportif bir his vaad ederken yakıt tüketimini de azaltıyor. 550 Nm'ye kadar tork değerlerine dayanabilen şanzıman, Mk8 Golf GTI, Golf GTD ve Golf R'de kullanılacak. Daha düşük donanım seviyelerinde ise daha hesaplı 7 kademe vites kullanılacak.

 

Volkswagen geleceğin sportif Golf'leri ile ilgili ipuçları veriyordu ve klasik GTI özelliklerini koruyan ancak daha agresif modeller göreceğimiz belliydi. 2013'te Golf Design Vision GTI konsepti Avusturya'daki Wörthersee tuning etkinliğinde büyük tekerlekleri, kaslı gövdesi ve keskin, abartılı burnu ile oldukça yankı uyandırmıştı.

2014'te aynı etkinlikte marka 395 hp gücündeki plug-in hibrit Golf GTE Sport konseptini çıkarttı. Bu konsept agresif tasarım temasını devam ettiriyor ve bunu martı kanadı şeklindeki kapılarla coupé gövde şekline adapte ediyordu. Fotoğraflarda yeni GTI'ın Mk8 Golf'ün muhafazakar siluetini daha derin bir ön tampon ve C şekilli LED farlar, daha alçak yan pervazlar ve bir çift kutu kola şeklindeki egzoz borusuna sahip arka difüzör ile nasıl değiştirdiği görülüyor. GTI'ın karakteristik kırmızı şeridi ön panjur boyunca uzanıyor, ince LED farlara doğru yöneliyor ve kırmızı GTI logosunu vurguluyor.

 

VW kartlarını göstermeden önce çok beklememiz gerekmeyebilir. Söylentilere göre Ocak ayında Las Vegas'taki Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda Volkswagen yeni bir konsept sergileyecek. Bunun tamamen elektrikli bir konsept olması ve Golf Mk8'in stili hakkında büyük ipuçları içermesi bekleniyor.

 

Yeni GTI'ın çeşitli versiyonları daha şık, daha hızlı ve güçlü motorlara rağmen yakıt açısından daha tutumlu olacak. VW'in gövde panelleri için inovatif çelik – polimer sandviç teknolojisini kullanarak bu bileşenlerde %30 ağırlık azaltımı yapması bekleniyor. Polimer bir çekirdeğin her iki tarafına ince çelik tabakalar yapıştırarak, Golf'ün kaputu yaklaşık 2 kilogram daha hafifletilebilecek. Karbon fiber hala daha hafif ve daha sağlam ancak maliyeti de daha fazla.

 

GTI ailesinin hatchback piyasasında öncekinden çok daha fazla yer sahibi olması ile, daha da şık ve 4 çekişli Golf R'nin nerede duracağı sorusu ortaya çıkıyor. Wolfsburg'dan gelen açıklamalara göre bu konuda pek çok seçenek düşünülüyor, bu seçenekler konsept arabalarla denenecek.

En açık ve gerçekleşme ihtimali en yüksek seçenek 2014'ün R400 konseptinden 395 hp 2.0 TSI motorun bir versiyonunun ve 10 kademeli DSG şanzımanın kullanılması. Golf'ün bir R400 versiyonunun 2016'da satışa çıkması bekleniyor. Yeni Golf R, 420 hp güç çıkışı ve turboşarjlı 4 silindiri ile işleri daha da ileri götürebilir.

 

Diğer alternatifler ise 2013'ün Golf Design Vision GTI konsepti ile 496 hp formunda sergilenen yeni çift turbo 3.0 litre VR6 motor. Bunun hala silindir sayısı ve kübik kapasiteye önem veren ABD'li müşteriler için popüler bir hareket olacağı düşünülüyor ancak Almanya'daki patronlar açısından geriye doğru atılacak bir adım olarak görüldüğü söyleniyor.

 

Üçüncü ve en radikal fikir ise Golf GTE Sport konseptinden plug-in hibrit sistemlerin kullanılması. Bu da Polo WRC ralli arabasından alınan 295 hp 1.6 TSI motorla iki elektrikli motorun kombine edilmesi ile gerçekleştirilecek. Toplam 395 hp güç çıkışı ve 670 Nm tork elde edilecek. Araç 4.3 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza ulaşabilecek, 100 kilometrede sadece 2 litre yakıt tüketecek.

 

VW ne seçerse seçsin kesin olan bir şey var: Hatchback modellerde güç yarışı tüm hızıyla sürüyor. GTI üçlüsü, minimum 260 hp güç çıkışları, sırada bekleyen Golf R modeli ile Volkswagen bu yarışta önde.

 

Golf nesli: VW Golf GTI'ın tarihi

Volkswagen ilk GTI otomobilleri neredeyse kırk yıl önce üretmeye başladı ve o zamandan beri de piyasada standartları belirliyor. 7 nesil yüksek performanslı Golf'lere baktığımızda yeni Mk8 modelinin 2019'da piyasaya çıktığında neyin mirasçısı olacağını da görüyoruz.

 

Mk1 (1977-1984)

Herşey burada başlamıştı. 1977'de yalnızca 34 soldan sürüşlü model satılmıştı. 810 kg ağırlığındaki araba 110 hp'lik 1.6 motor kullanıyordu.

 

Mk2 (1984-1992)

Mk1'in başarısı üzerine inşa edilen Mk2 112 hp 1.8 litre motor kullanıyordu. 1989'da İngiltere'de 17 bin 193 adet satıldı. Bu da o dönemdeki tüm Golf satışlarının yaklaşık yarısını oluşturuyordu.

 

Mk3 (1992-1998)

8V 112bhp 2.0-litre motorla başladı, 1993'te aynı motorun 150 hp 16V versiyonuyla çıktı. 8.3 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu.

 

Mk4 (1998-2004)

İyileştirmeler ve güvenlik anlamında büyük değişikliklerle geldi ancak stili beğenilmedi, yol tutuşu da zayıf bulundu. 178 hp güç çıkışına sahipti.

 

Mk5 (2004-2008)

Mk5 197 hp 2.0 litre motora sahipti. Stili daha başarılıydı ve multi-link arka süspansiyonu vardı.

 

Mk6 (2009-2013)

Mk5'in güncellenmiş haliydi. En çok satanlardan birisi oldu. 207 hp çıkış gücüne sahipti, çok yüksek performansı yoktu ancak yine de rakiplerini geride bırakıyordu.

 

Mk7 (2013'ten bugüne)

Yeni MQB platformu teknolojik gelişmelere kapı açtı. 227 hp Performance Pack ile elektronik ön diferansiyel ve daha büyük frenler geldi.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo