ALFA ROMEO YENİ SUV MODELİNİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Ototeknikveri     04 Ağustos 2015 11:18

Alfa Romeo ilk SUV'sinin hazırlıklarını tamamladı. Model gelecek yıl piyasaya çıkacak.

ALFA ROMEO YENİ SUV MODELİNİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat Chrysler Otomobilleri CEO'su Sergio Marchionne, Giulia'dan sonra markanın ikinci yeni modeli olacak orta boy sedan arabanın 2016 yılının başlarında ya da ikinci yarısında üretime gireceğini söyledi.Marchionne Fiat Chrysler'in ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladığı toplantıda tüm hazırlık sürecinin tamamlandığını, Alfa'nın planının ilerlemek olduğunu ve bu yönde devam edeceklerini belirtti. Marchionne ikinci modelin ne tür bir araç olacağını söylemedi ancak tedarikçi kaynaklarından alınan duyuma göre bu araç bir orta boy SUV olacak. Proje 949 kod adlı model Audi Q5 ve BMW X3'e rakip olacak. SUV, Giulia sedan modeli üzerinde geliştirilecek. Avrupa satışları 2016 Eylül ya da Ekim aylarında başlayacak, ABD satışları ise 3 ay sonrasında start alacak.

Marchionne, Fiat Crysler tarafından markanın yeniden canlandırılması için ayrılan 5 milyar Euro bütçenin 2 milyar Euro'sunu harcadıklarını söyledi. Bu bütçe Giulia tarafından kullanılan Giorgio arkadan çekişli sürüş platformunun, motor ve şanzımanların geliştirilmesine ve üretim başlangıç sürecine harcandı. Fiat Crysler Finans Şefi Richard Palmer, Giulia'nın yılın dördüncü çeyreğinde üretime gireceğini onayladı. Sedan Haziran ayında bir grup gazeteciye tanıtıldı. Daha geniş kapsamlı tanıtımı ise gelecek ay Frankfurt Auto Show'da yapılacak.

BMW 3 serisi rakibi Avrupa'daki bayilere gelecek yıl Şubat ve Mart aylarında, ABD'ye ise bir kaç ay sonrasında ulaşacak. Giulia yüksek performanslı motorlar ile gelecek. Bunlardan birisi de Ferrari 'den türetilmiş V-6. Alfa'nın 2017 – 2018 arasında Giulia coupe ve spider varyasyonlarını da eklemesi bekleniyor.

 

Marcionne, Alfa'nın Giorgio mimarisinin Fiat Chrysler bünyesindeki diğer arkadan çekişli modellerde de kullanılabileceğini de açıkladı. Hangi markalarda kullanılacağı henüz belli değil ancak Chrysler ve Dodge muhtemel adaylar.

 

Marcionne, Alfa'nın ürün atağının zamanlaması ile ilgili başka detaylar vermedi ancak yıl sonuna kadar bazı şeylerin netleşeceğini aktardı. Marcionne “Kârlılık açısından ürünlerin zamanlamasını çok dikkatli bir şekilde yapıyoruz” dedi.

 

Alfa'nın yeni çıkacak ürünleri arasında Audi A6 ve BMW 6 serisi ile rekabet edecek geniş bir sedan da bulunuyor. Sedan'ın 2017'ye kadar üretime girmesi bekleniyor. Geniş bir SUV ve iki kompakt model de 2018'de Giulietta'nın yerini alacak.

Toplamda, Alfa'nın iş planı 8 yeni otomobil ile global satışlarını 2018 itibariyle 400 bin adete ulaştırmış olmak. Geçen yılki satış rakamı 70 binden biraz azdı. Alfa şu anda çoğunlukla Avrupa'da Giulietta ve MiTo yarıkompakt modellerini satıyor. Dünya çapında ise sınırlı üretilen 4C spor otomobilin satışı devam ediyor.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo