2016 RENAULT MEGANE İÇİN DAHA OLGUN BİR TASARIM

Ototeknikveri     05 Ağustos 2015 02:45

2016 yılının başlarında yollara çıkacak yeni Renault Megane tasarımında Renault Espace ve Talisman modellerinden epeyce izler taşıyacak.

2016 RENAULT MEGANE İÇİN DAHA OLGUN BİR TASARIM
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault yeni Megane modelinde Espace ve Talisman modellerinde kullandığı tasarım çizgilerine yer verecek. Aracın daha olgun ve daha lüks görünmesini sağlayacak bu durum, Fransız medyasında yer alan Mégane'ın gizli çekilen fotoğraflarında da zaten kendini belli ediyor. Öyle görünüyor ki Renault'nun, 4.4 metre uzunluğuna sahip yeni Mégane'ı markanın daha ufak modelleri olan Twingo, Clio ve Captur modellerinden farklı bir çizgide olacak. Lüks piyasasına hitap etmesi de hedeflenen yeni Mégane, Qashqai ve Kadjar'da da kullanılan Renault-Nissan CMF platformu üzerine kurulu. Volkswagen Golf ile rekabet edecek olan yeni Megane'ın geliştirilmesi aşamasında, Peugeot 308'in Avrupa satışlarındaki başarısı da Renault'ya itici bir güç oldu.

Yeni Mégane'ın iç kabininin daha yüksek kalite plastikler ve öncekinden daha şık bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Yüksek modellerdeki pek çok kontrol fonksiyonları yeni Espace'daki gibi orta konsoldaki geniş bir dokunmatik ekrana aktarılmış. Donanım seviyesine göre değişen şekilde, dokunmatik ekranlar 7.0 inç ya da 9.0 inç olacak, iç kabin sürücü ergonomisine uygun şekilde tasarlanacak.

 

5 kapılı hatchback ve station modeller de Renault'nun Mégane'ın sportif imajından daha fazla faydalanma beklentisi ile satılacak. Seride üç kapılı bir coupé modelin yer alıp almayacağı ise belirsiz. Gizli çekilen fotoğraflarda arabanın tavanına monte edilmiş bir spoyler ile test edildiği görülüyor. Çatı çizgisi Golf'tekinden daha meyilli.

 

Talisman'ın dört çekişli sürüş sisteminin, bu sektördeki alıcılar için fazla pahalı olacağından, yeni Megane'de sunulması beklenmiyor.

Yeni Mégane'ın Eylül'deki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması ve gelecek yılın başlarında satışa çıkması bekleniyor. Modelin Renault'nun devam eden satış büyümesine katkıda bulunması öngörülüyor. Şu anki Mégane 2008'de piyasaya çıktığından bu yana 1.45 milyon adet satıldı. İngiltere Ürün Yöneticisi Yann Le Graetyaptığı açıklamada “Mégane II'nin şekline geri dönmeyeceğiz. Alçak tavan bize Golf'ten farklı bir şey veriyor. Mégane'ı daha sportif ve daha çekici yapıyor” demişti. Mégane II dev bir başarıydı. 2003'te Yılın Avrupalı Otomobili ödülünü kazandı ve sınıfının en çok satan hatchback modellerinden olmaya devam ediyor.

 

Graet sözlerine şöyle devam etti: “Şu anki makyajlanmış modelin fiyat, donanım ve stil açısından rekabet edebilir olduğunu düşünüyoruz. Yeni model bizlere daha fazla perakende müşteri kazandıracak. Perakende müşterilere daha fazla konsatre olmalıyız. Bu spesifik kullanıcı kitlelerine yönelik satışlarımıza da yardımcı olacak”.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo