BMW X1 HİBRİT 2016'DA ÇIKIYOR

Ototeknikveri     06 Ağustos 2015 12:26

Yeni kasa X1 modelini resmi olarak tanıtan BMW, şimdi de aracın plug-in hibrit güç sistemine sahip versiyonu üzerinde çalışıyor.

BMW X1 HİBRİT 2016'DA ÇIKIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW X1 hibrit piyasaya çıkmasının öncesinde test aşamasında görüntülendi. X1 xDrive30e adını taşıması beklenen model 2 Serisi Active Tourer'den 7 Serisi lüks sedan modellere kadar bir dizi hibrit versiyonun oluşturacağı seride yer alacak. Bu hafta gizli görüntüleri elde edilen hibrit X1, 2.0 litrelik benzinli motor ve elektrikli motor kombinasyonuyla çalışacak. CO2 emisyonu kilometrede 50 gram altında olacak. Araç 100 kilometrede 1.7 litre yakıt tüketecek.Alman markanın pazara sunmaya hazırlandığı BMW 330e ve BMW X5 xDrive40e gibi, X1 PHEV de standart model ile çok benzer görünecek. Ön bölümde yer alan bir çıkış ile araç elektrik hattından şarj edilebilecek. Şarj süresi ve sürüş mesafesine dair ayrıntılar şu an belli değil ancak, hibrit X5 sadece elektrikle 30 kilometre gidebileceğinden, X1'in de buna benzer bir mesafeye sahip olması ya da bunu bir miktar aşması bekleniyor.

 

Performansla ilgili ayrıntılar da henüz çok net değil ancak sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkış süresinin 7 saniyeden az olması muhtemel. Maksimum hız ise saatte 210 kilometre civarı olacak. Yani halihazırda yeni X1'in en güçlü seçeneği olan dizel mtoorlu X1 xDrive25d'in 6.6 saniyelik 0'dan saatte 100 kilometre hıza çıkabilme süresi ile yakın bir performans sunacak. 

Performans ve verimlilikteki başarı iç kabinde ve kullanım kolaylığında bazı ödünler vermeyi gerektiriyor. Örneğin, pek çok hibritte olduğu gibi bataryalar bagaj zemininin altında. Bu da bagaj kapasitesini 100 litre azaltıyor. Yine de yeni X1'in bagajı öncekinden 85 litre daha geniş olduğundan güncel versiyonla karşılaştırıldığında büyük bir hacim kaybı söz konusu değil. X1 xDrive30e aracın model gamının en üstünde konumlandırılacak. Yıl sonuna doğru detaylarının netleşeceği araç 2016'da piyasaya çıkacak.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo