YENİ BİR SUV KİA'NIN MODEL ATAĞINA KATILIYOR

Ototeknikveri     06 Ağustos 2015 04:08

Kia, yeni bir b segmenti SUV modeline yeşil ışık yaktı. Yeni Kia SUV 2018'de yollara çıkacak.

YENİ BİR SUV KİA'NIN MODEL ATAĞINA KATILIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia süpermini temelli bir SUV için yeşil ışık yaktı. Yeni modelin 2018 itibariyle piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni otomobil çok satan Nissan Juke ve Renault Captur gibi modellere rakip olarak dinamik ve cesur bir stilde tasarlanacak. Avrupa'da ise etkili bir şekilde Venga kompakt MPV'nin yerini alacak. Kia, Sportage'ın altında konumlanacak bir ufak süper mini temelli SUV için vizyonunu 2013 Frankfurt Motor Show'da sergilemişti. Niro konseptinin bir tasarım çalışması olduğu söylenmişti ancak patronlar bu piyasada olmaları gerektiğini kabul ettiler Juke'a rakip olacak bu araba için yeşil ışık yaktılar. Kia'nın Ford Fiesta rakibi Rio'nun yerini iki yıl içinde yeni bir versiyon alacak ve bu arabanın platformu SUV'nin temelini oluşturacak. Yeni modelin tasarımı henüz tam belli olmasa da, Niro'nun iki yıl önce Frankfurt'ta olumlu karşılanması nedeniyle bu konsept üzerinden devam edilmesi muhtemel. Bu da SUV'nin kıvrımlı bir gövdeye, Kia'nın özgün kaplan burnuna, dörtlü LED gündüz sürüş ışıklarına ve iri yapılı tekerlek bombelerine sahip olacağı anlamına geliyor.

 

Kia bir dizi kişiselleştirme paketleri çıkartabilir. Nissan bu paketlerle büyük başarı elde etti. Kontrast tavan renkleri, off-road stil seçenekleri gibi kişiselleştirme özellikleri bu paketlerde yer alıyor. Bazı kaynaklar arabanın son şeklinin Niro'dan biraz daha uzun olacağını söylüyor. Kaputun altında, yeni SUV üç motor seçeneği ve iki şanzıman seçeneği içerecek. Firmanın yeni çıkan 1.0 litre 3 silindirli benzinli motoru kesinlikle seçeneklerden birisi olacak, diğer seçenekler ise daha büyük hacimli olan 1.6 litre benzinli turbo ve 1.6 litre dizel. 6 kademe manuel vites standart olacak, Kia'nın yeni 7 kademe çift kavramalı da opsiyonel olarak sunulacak. Yeni SUV ilk olarak sadece önden çekişli olacak.

 

Kaynaklar firmanın yeni hibrit modelinden benzinli – elektrikli hibrit sistemini yeni SUV için de kullanmasının ihtimal dahilinde olduğunu söylüyor. Kia yeni küçük SUV'yi en yakın rakipleri ile yarışmak için kullanacak, bu yüzden fiyatın 20 bin Euro civarından başlaması bekleniyor. Araç firmanın Slovakya fabrikasında Cee'd ve Sportage ile birlikte üretilecek.

Son Güncelleme : 06 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo