2016 HONDA CIVIC SEDAN NASIL GÖRÜNECEK?

Ototeknikveri     07 Ağustos 2015 01:47

2016 Honda Civic Sedan yakında Amerikan versiyonu ile gün yüzüne çıkacak. İspanyol medyasında çıkan haberler yeni Honda Civic Sedan'ın nasıl görüneceğine işaret ediyor.

2016 HONDA CIVIC SEDAN NASIL GÖRÜNECEK?
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Honda Civic Sedan bu yıl sonuna doğru dünya prömiyerini yapacak, ABD'de ise 2016 yılı başlarında piyasaya çıkacak yeni Honda Civic Sedan çeşitli seferler test esnasında yakalandı ve patent görselleri internete sızdı. Dış tasarım ve iç kabin hakkında fikirler edinilebilen görütülerden yola çıkan İspanyol otomobil medyası 2016 Honda Civic Sedan'ın bir modellemesini yaptı. Aracın ön yüzünde havada aslı gibi duran “H” şeklinde ön panjur dikkat çekiyor. Ön panjurun her iki tarafında ise Xenon farlar ve gündüz sürüş ışıkları yer alıyor. Yan profilde yeni alaşımlar, yeniden tasarlanmış C sütunu ve ön tekerlek bombelerindeki göze batmayan sinyal lambaları haricinde olağanüstü bir tasarım özelliği yok. Arkada ise bumerang şekilli arka lambalar en dikkat çeken unsurlar. 

2016 Civic Sedan yeni bir global platform üzerine kurulu. Daha sınrasında aracın coupe, hatchback (patentlerde yer alıyor) ve belki station gövde seçenekleri de çıkacak. Aynı zamanda 2017'de çıkması beklenen yeni CR-V için tasarım ilhamı verecek. Yeni bir 1.5 litre, 4 silindir, turboşarjlı i-VTEC motor yeni Civic Sedan'a güç verecek. Bu motorun henüz resmiyet kazanmasa da ilk olarak Honda Jade RS modelinde sunulan 150 hp güç ve 203 Nm tork değerlerine sahip ünite olması bekleniyor. 2.0 litre bir motor da ikinci bir seçenek olarak Amerikalı müşterilere sunulacak. Her iki motorda da CVT ya da 6 kademe manuel vites seçenekleri bulunması bekleniyor. Avrupa piyasası için, Honda 1.6 litre i-DTEC dizel motoru da 9 kademeli otomatik şanzıman ile sunacak.

 

Adaptif hız sabitleyici, şerit koruma asistanı, şeritten ayrılma uyarısı, kaza durumunda otomatik fren özelliği gibi güvenlik sistemlerinin Honda Sensing güvenlik paketi dahilinde 2016 Civic Sedan da yer alması bekleniyor. Arkada klima çıkışı, ısıtmalı arka koltuklar ve elektrikli park freni de gizli fotoğraflarda görülen özelliklerden.

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo