MAZDA'DAN YENİ SUV HAZIRLIĞI; KOREU

Ototeknikveri     07 Ağustos 2015 07:46

Mazda yeni SUV modellerinden izler verecek Koreu kosneptini, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyeceğini duyurdu.

MAZDA'DAN YENİ SUV HAZIRLIĞI; KOREU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

C-SUV pazarında yer alan CX-5 modelini güncellemesinin ardından yeni nesil B-SUV modeli CX-3'ü de satışa sunanarak hızla büyüyen SUV pazarında büyüme hedefleyen Mazda, gelecek nesil SUV modellerinden izler verecek konseptini, 17 ile 27 Eylül tarihleri arasında kapılarına açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı'nda sergileyeceğini duyurdu. Japonca'da aşmak veya ötesine geçmek anlamına gelen Koreu ismi verilen konsept ile Mazda, SUV pazarındaki mevcut kategori standartlarını ve basmakalıp aşmayı hedeflediğini belirtiyor. Konsept ile vahşi bir hayvanın gücünü ve canlılığını SUV modellere uyarladığını açıklayan Mazda'nın, bu tasarım felsefesi ile güncel CX-5 modelinin bir de coupe formlu seçeneğini pazar sunabileceğinin işaretlerini veriyor. Yani Japon üretici ilerleyen günlerde CX-5 Coupe modelini gün yüzüne çıkarabilir. 

 

Mazda Türkiye'nin konu ile ilgili basın bildirisi;

2015 Yılı 66. Frankfurt Uluslar Arası Otomobil Fuarı’ndaki (IAA) dünya prömiyerinde, Mazda giderek popülerleşen ve rekabetçi bir segmentte önemli bir vurgu yapan yeni crossover SUV konsepti Mazda Koeru'yu görücüye çıkaracak.

Japonca “sınırları aşmak” veya “daha ileriye gitmek” anlamına gelen Koeru, Mazda’nın büyüyen crossover SUV piyasasına girişine uygun bir isim. Bu piyasada da şirket yine mevcut standartları aşmayı ve performans, verim ve genel değer çıtasını yükseltmeyi hedefliyor.

Hayranlık uyandırıcı KODO-Hareketin Ruhu tasarımına sahip Koeru, eşsiz bir saygınlığın yanı sıra gücü ve bir avcının canlılığını ifade ediyor. Mazda’nın en son SKYACTIV Teknolojisi ise, Mazda'nın sürüş keyfinden ödün vermeden üstün dinamik performansı, yakıt tasarrufu ve güvenlik sunuyor.

Otomobil üreticisi, Frankfurt'ta aynı zamanda yeni nesil model serisini de sergileyecek. Öne çıkan modeller arasında yepyeni Mazda MX-5 ve aksesuarları ile bazı SKYACTIV güç aktarım organları bulunuyor. Mazda basın toplantısı, 15 Eylül günü saat 13:45'te (salon 9.0, B16) yapılacak. Frankfurt Otomobil Fuarı 17-27 Eylül tarihleri arasında halka açık olacak.

Son Güncelleme : 07 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo