90 SERİSİ VOLVO'LARDA YENİ 3 SİLİNDİRLİ MOTOR OLMAYACAK

Ototeknikveri     08 Ağustos 2015 01:59

5 ve 6 silindirli motorlarında küçültmeye giderek 4 silindirli Drive-E motorlarını model gamına yayan Volvo, yeni geliştireceği 3 silindirli motorlara 90 Serisi araçlarda yer vermeyeceğini duyurdu.

90 SERİSİ VOLVO'LARDA YENİ 3 SİLİNDİRLİ MOTOR OLMAYACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun geliştirme çalışmalarını sürdürdüğü turboşarjlı 1.5 litrelik 3 silindirli motoruna S60'dan daha büyük bir modelde yer vermeyeceği onaylandı. XC90 SUV tanıtımında konuşan Volvo 90 serisi ürünlerden sorumlu Lars Lagström'e göre, yeni çıkan XC90, çıkmak üzere olan S90 sedan ve daha sonra yollara çıkacak V90 da dahil markanın en üst seri modellerinde bu motor yer almayacak. Bu motor 90 ailesinde, belki hibrit bir sistemde elektrikli motorun yanı sıra yer alabilir. Yakıt tüketimini ve emisyonları azaltma hedefi dünya çapında üreticileri motorları küçültmeye yöneltti. Geçen yıl Volvo öncelikle V40 için tasarlanmasına karşın 1.5 litre motorun yeni çıkacak S60 ve V60 için de kullanılacağını açıklamıştı. Ancak Lars Lagström açıklamasında Volvo'nun üç silindirli motora büyük otomobillerinde yer vermeyeceğini belirtti.

Lagström “Zaten daha az güce sahip küçük otomobillerde göreceğimiz 1.5 litre, 3 silindirli bir motorumuz var. 3 silindirli motoru 90 serisinde görmeyeceksiniz. Belki hibrit sistemde yer alabilir ancak XC90'da olmaz. Bunu kullanırsak 60 serisine çok yakınlaşmış oluruz” dedi. Motoru modeller arasında bir farklılık unsuru olarak kullanmak Volvo'ya ürünleri arasında net sınırlar koymakta yardımcı olacak. 60 ve 90 serisi araçlarda aynı platformun ve benzer güvenlik donanımlarının kullanıldığını düşünürsek, motorlardaki farklılık önemli bir rol oynuyor. Şu an Volvo 3 silindirli motorunun ürün yelpazesindeki konumundan emin görünse de, giderek katılaşan emisyon standartları firmayı ileride değişiklik yapmaya zorlayabilir. Drive-E motor serisinin modüler tasarımı hem 3 hem de 4 silindirli motorların aynı montaj hattında üretilmesine imkan veriyor, bu da maliyetin azaltılmasına yardımcı oluyor.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo