FIAT 500X'E ABARTH VERSİYON

Ototeknikveri     11 Ağustos 2015 03:17

Fiat başarılı crossover modeli 500X'in yüksek performanslı sportif bir seçeneği olacak Abarth versiyonu üzerinde çalışıyor.

FIAT 500X'E ABARTH VERSİYON
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fiat'ın performans kolu Abart bir süredir sessizdi ancak firma şimdilerde yeni ve alışılmadık bir otomobil ile piyasayı kızıştırmaya hazırlanıyor. Markanın Fiat 124 Spider'ın ekstrem versiyonunu çıkartmayı planladığı zaten duyulmuştu. Yeni gelen bilgilere göre firmanın yenilikleri bununla sınırlı kalmayacak. Firma şu sıralar hangi Fiat modelinin bir Abarth varyasyonuna kavuşacağını değerlendiriyor ve patronlara göre küçük SUV 500X modeli en yüksek olasılık. Fiat Chrysler Group Operasyon Direktörü Alfredo Altavilla bu konuda “124 ve 500'ün yanı sıra, seriye yepyeni bir ilave yapmayı düşünüyoruz. 500X göz önüne aldığımız seçeneklerden birisi.” diye konuştu.

 

Eğer bir Abarth 500X üretim için onay alırsa bu yalnızca Abarth ve Fiat için devasa kârlılıktaki crossover piyasasından büyük bir dilim kapma şansı olmayacak, aynı zamanda az gelişmiş performans crossover piyasasında da firma sağlam bir yer edinecek. Piyasada şu an Nissan Juke Nismo RS ve MINI Countryman JCW gibi rakipler var.

Sportif yeni Abarth versiyonda Fiat 500X'in yüksek sürüş pozisyonu biraz alçaltılacak, daha tıknaz tamponlar kullanılacak, yan etekler daha derin ve tekerlekler daha büyük olacak. Bunlar sayesinde model daha agresif bir görünüm kazanacak. Çift ekzoz boruları, geniş arka spoyler ve bir tampon altı difüzörü bu görünümü tamamlayacak. İç kabinde ise sportif kontrol düğmeleri ve göstergelerin yanında Abarth'ın akrepli logosundan bolca görülebilecek.

 

Kaputun altında, Abarth 500X, Abarth 124 Spider için de kullanılması gündemde olan 1.75 litrelik turbo benzinli Alfa Romeo 4C motorunu kullanabilir. İki koltuklu modelde olduğu gibi crossover için de motor 200 hp civarı çıkış gücünde olacak gibi görünüyor. 500X, Countryman JCW'nin dört çekişli sürüş sistemindeki öncülüğünü devam ettirebilir. 4 çekişli tek Fiat 500X, 2.0 litre dizel motor ve 9 kademe otomatik vitese sahip olan versiyon olmasına karşın, daha ucuz ve daha hafif bir dört çekişli konfigürasyon olasılık dahilinde.

Üretim onaylandığında, Abarth fanları sadece şık ve gösterişli bir Fiat 500X ile karşılaşmakla kalmayacak. 1 yıldan fazla süre önce çıkan Fiat Grande Punto Abarth, bundan sonra çıkacak her yeni Abarth'ın tam anlamıyla, gerçek birer performans otomobili olacağının açık bir göstergesiydi. Pek çok Abarth ürününün arkasındaki isim olan mühendis Altavilla “Punto Abarth ile biraz fazla ileri gittik. Artık müşterilerimiz bundan daha azına kanmaz. Eğer 500X Abarth serisine eklenirse, bu sıradan bir aile arabasından başka bir şey olacak” diyor.

 

Meraklıları, yüksek performanslı yeni Abarth'ları gelecek yıl 500 serisinin çıkışıyla birlikte denemeye başlayabilecekler. Fiat'ın yenilenmiş şehir otomobili bu Eylül ayında çıkacak. Buna karşın, Abarth bayileri yenilenmeden önceki modelleri satmaya devam edecek, makyajdan geçmiş model en az 12 ay sonra bayilere ulaşacak.

 

Altavilla “Her yeni Abarth otomobil mutlaka bir performans geliştirmesinden geçmiş olmalı. Aksi taktirde o modelin bir Abarth versiyonunun olması tamamen gereksiz. Otomobillerimizin DNA'sını korumakta tutarlı olmalıyız. Yeni 500 bu yönde ileriye doğru atılmış bir adım olacak” diyor.

 

Yeni Crossover modeller

Yüksek performanslı bir 500X'in yola çıkma ihtimali SUV pazarının büyümesi ile doğru orantılı olarak gelişiyor.  Standart modelin yaklaşık 10 bin 400 adedi 2015 yılının ilk yarısında kendine Avrupa'da bir yuva buldu. 2020 itibariyle ufak SUV crossover sektörü yıllık 1.3 milyon satış rakamına ulaşacak, dolayısıyla performans versiyonlarının hedefleyebilecekleri büyük bir müşteri kitlesi olacak.

 

Bu yüzden Nissan da çok satan modeli Qashqai crossover'ın bir Nismo versiyonu üzerinde çalışmaya başladı. Bu versiyon 215 hp'lik Juke Nismo RS'den daha fazla güç çıkışına sahip olacak ve 1.6 litre DIG-T motorla gelecek. Renault Kadjar için de bir Renaultsport versiyonu hazırlığı var.

 

Güncel Fiat 500X fiyatlarına burdan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 11 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo