TOYOTA 2016'DA NISSAN QASHQAI'YE RAKİP ÇIKARTMAYI PLANLIYOR

Ototeknikveri     11 Ağustos 2015 06:10

C-HR konseptinin radikal görünümü, Toyota'nın yeni crossover modeli gelecek yıl yollara çıktığında gerçeğe dönüşecek.

TOYOTA 2016'DA NISSAN QASHQAI'YE RAKİP ÇIKARTMAYI PLANLIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın Nissan Qashqai rakibi gelecek yılın başlarında satışa çıkacak ve geçen yılki Paris Otomobil Fuarı'nda tanıtılan C-HR konseptinin çizgisini takip edecek. Konsept büyük tekerlek bombeleri, köşeli tasarımı ve farklı tasarıma sahip arka ışık demetleri ile dikkat çekiyordu. Bu özellikler araca iri bir görünüm kazandırdığından, araç geleneksel crossover temalarından sıyrılarak özgün olmayı başarıyor. C-HR'ın görünümü firmanın patronu Akio Toyoda'nın talebi üzerine daha da radikal şekilde tasarlandı. Toyota'nın lüks markası Lexus'un son tasarımları da bu talebe bir yanıt niteliğinde.

 

Yeni crossover gelecek Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak. Araç, Volkswagen'in MQB platformunun Toyota'daki benzeri olan yeni global mimarisi üzerine inşa edilecek. Toyota'nın mimarisi kompakttan büyüğe, önden, arkadan ya da dört tekerlekten çekişe her türlü konfigürasyona uygun olacak. 2020 itibariyle Toyota'nın otomobillerinin yaklaşık yarısı bu platformu kullanıyor olacak. Yeni nesil Prius bu teknolojinin kullanımında öncü olacak. Platformun en beligin faydalarından birisi çok gelişmiş bir iç kabine el vermesi. C-HR konseptinin iç kabini Qashqai'den çok az daha küçüktü.

 

Toyota aynı zamanda iç kabinlerinin kalitesi ve fonksiyonelliğini arttıracak bir adım attı. Yeni nesil otomobiller geldikçe bu hareket de hızlanacak. Söylentilere göre, henüz resmi bir açıklama olmasa da, crossover Auris Cross adını alabilir. Araç ilk kez 18 ay önce Almanya'da test aşamasında görüntülenmişti ve Toyota'nın ürün hiyerarşisinde RAV4'ün hemen altında konumlanması bekleniyor.

 

Yeni Toyota İngiltere Başkanı Paul van der Burgh aracın çıkışı ile ilgili yorumlardan kaçındı ancak şunları söyledi: “Bu tür araçların satış rakamlarındaki yüksek büyüme bizim için iyi olacaktır. Konsept mükemmeldi, stili özellikle öne çıkıyordu. Böyle bir ürün çıktığında en çok satan modeller arasına rahatlıkla gireceğinden eminim”.

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo