TOYOTA'NIN GELECEĞİN OTOMOBİLİ AVRUPA'DA

Ototeknikveri     12 Ağustos 2015 02:56

Yüksek teknolojisi ile dikkat çeken Toyota Mirai, Avrupa'da yollara çıkıyor.

TOYOTA'NIN GELECEĞİN OTOMOBİLİ AVRUPA'DA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Avrupa dünyanın ilk seri üretim yakıt hücreli sedan otomobili Toyota Mirai'ye merhaba diyor. İlk Toyota Mira otomobiller bu haftasonu İngiltere'nin Bristol ve Belçika'nın Zeebrugge limanlarına ulaştı. 15 yıl önce, 2000 yılında ilk nesil hibrit Prius'u çıkartan Toyota, 2015 yılında Mirai ile otomotiv dünyasının inovasyon lideri olmayı sürdürüyor. 2000 yılının yaz mevsiminde, Avrupa kıtasına satılan ilk Toyota Prius hibrit otomobil Rotterdam limanından kıtaya giriş yapmıştı. “Prius” sözcüğünün anlamı “önden gitmek”. Toyota Prius modeli de elektrikli otomobiller çağının öncüsü oldu. Bugün, ilk Toyota Mirai otomobiller yollara çıkıyor ve Mirai sözcüğü Japonca'da “gelecek” anlamına geliyor. Yakıt olarak hidrojen kullanan ve havaya su buharından başka hiç bir şey salmayan bu otomobiller gerçekten de otomobil dünyasının geleceğini simgeliyor.

İlk 5 Mirai otomobil 8 Ağustos'ta Bristol'de ve 10 Ağustos'ta Zeebrugge'de gemilerden indi.

Toyota Motor Avrupa Başkan Yardımcısı Karl Schlicht yeni Mirai'ler ile ilgili şunları söylüyor: “Çevre dostu ulaşımda ve otomobillerin tarihinde yeni bir çağ açılıyor. Mirai ile, Toyota gelecek 100 yıl için temiz, güvenli ve keyifli ulaşımı yakıt hücresi teknolojisi ile getirmek için çalışıyor. Eylül ayında ilk Mirai otomobillerin müşterilere teslim edilmesini dört gözle bekliyoruz. Bu bizim için geleceğin Avrupa yollarında şekillendiğini görmek anlamına gelecek. 15 yıl önce Prius ile olduğu gibi, Mirai ile Avrupa'ya yine çığır açan bir inovasyon getirdiğimiz için gurur duyuyoruz”.

 

Toyota Mirai dünyanın ilk seri üretim yakıt hücreli sedan otomobili. Mart ayında Cenevre Motor Show'daki ilk tanıtımının ardından, araç artık Avrupa'da yollara çıkmak üzere. Japonya'da geçen Aralık ayından beri satışta olan Toyota Mirai, Eylül'den itibaren İngiltere, Danimarka ve Almanya'da da satılacak.

Mirai ile, Toyota yakıt hücreli otomobillerin geliştirilmesinde öncü konumunda. Bunda firmanın ileri mühendislik olanakları ve hibrit teknolojisindeki derin bilgisi ve tecrübesinin payı var. Mirai'nin yakıt hücrelerine olan ilgiyi arttırması ve gerekli hidrojen dolum istasyonları ağının gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor. Araç yollarda dolaştıkça bu yeni teknoloji ile ilgili müşteri deneyimlerini de öğrenmiş olacağız. Bu araçları kullanan sürücüler yeni teknolojinin öncüleri olacaklar ve bu temiz teknolojiye geleceğe taşımaya katkı sunacaklar.

 

Mirai Toyota Fuel Cell System (TFCS) yakıt hücresi sistemini kullanıyor. Bu sistem hem yakıt hücresi hem de hibrit teknolojisinden faydalanıyor. Araçta yaktı hücresi ve yüksek basınçlı hidrojen tankları yer alıyor.

Elektrik üretmek için hidrojeni yakıt olarak kullanan Mirai üstün çevre dostu performans sağlıyor. Araç karbondiyoksit salınımı yapmıyor, hiç bir kirletici madde kullanmıyor ve benzinli motorlar ile aynı sağlamlığa, güvenilirliğe, iyi bir sürüş mesafesine sahip. Her 3 ile 5 dakika arasında hidrojen dolumu yapılıyor.

 

Çıkış tarihi: Eylül 2015

 

Hangi piyasalarda çıkacak? 2015 için hidrojen dolum istasyonlarına sahip İngiltere, Almanya ve Danimarka. 2017 yılında hidrojen dolum istasyonları arttıkça diğer ülkelerde de satışa sunulacak.

 

Yıllık satış hacmi: 2015 ve 2016'da yıllık 50 – 100 araç satılması bekleniyor.

 

Fiyat: 66 bin Euro + vergiler (Almanya için)

Son Güncelleme : 12 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo