SKODA SOSYAL MEDYADA MERCEDES'İ GERİDE BIRAKTI

Ototeknikveri     13 Ağustos 2015 04:06

Skoda, yeni modeli Superb ile internetteki otomobil platformlarında en çok konuşulan markalardan biri haline geldi.

SKODA SOSYAL MEDYADA MERCEDES'İ GERİDE BIRAKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup'un uygun fiyatlı markası Skoda internette lüks otomobil üreticisi Mercedes Benz'den daha fazla ilgi uyandırıyor. Avrupa'da yeni çıkan otomobil modellerinin yorumlandığı internet platformlarında Skoda'nın sıkça adı geçiyor. Global araştırma şirketi TNS'e göre, orta boyutlu Skoda Superb modelinin son nesli internetteki otomobil meraklılarının ilgisini Mercedes Benz'in lüks SUV'lerinden daha fazla çekiyor. Skoda dijital dünyayı önemsiyor ve Superb'in çıkışından önce ücretsiz test sürüşü gibi ayrıcalıklarla internetteki otomobil meraklılarını tanıtıma katkı sağlamak için iyi yönlendirmeyi başarıyor. Skoda Superb'in donanımlarını ve tasarımını önceki versiyonlara göre çok geliştirdi, artık daha ileri teknoloji ve daha şık bir stil sunuyor. Yeni Superb normalde daha pahalı araçlarda bulunan yarı otonom sürüş teknolojileri içeriyor.

 

Mercedes internette en çok yorumlanan otomobil markaları arasında M sınıfı SUV'nin yerine geçen GLE modeli ile ikinci sırayı aldı. GLE, “Jurassic World” filminin fragmanında yer aldı ve internette çok kısa sürede büyük yankı uyandırdı.

 

Renault ise internetin en çok konuşulan otomobilleri arasında Kadjar modeli ile 3. sırada. Kadjar ile firma Avrupa'da patlama yaşayan SUV segmentini hedefledi. 4 numarada ise yine Renault'dan Espace minivan var. Renault her iki model için de geleneksel reklamlar kullanarak internette büyük ses getirmeyi başardı. Kadjar için Renault genç tüketicileri hedefleyen macera temalı videolar kullandı ve kano, hang gliding gibi outdoor sporları ya da karda sürüş, ip üzerinde yürüme gibi adrenalin yükselten faaliyetleri ön plana çıkarttı. Renault Espace için ise firma Hollywood yıldızı Kevin Spacey ile birlikte çalışarak ilgi çekti.

 

Araştırma şirketi TNS internetin en çok konuşulan otomobilleri listesini oluşturmak için blogları, forumları, sosyal medyayı takip etti, Almanya, İngiltere, Fransa ve İspanya'da otomotiv endüstrisi ile ilgili dijital platformlarda etki yaratabilen 3 bin kişiden faydalandı. Bu 3 bin kişi otomobil içerikleri paylaşan, aktif yorumlar yapan ve sosyal medyada güç sahibi kişiler arasından seçildi.

 

TNS'in otomotiv uygulamalarından sorumlu Remy Pothet internetteki diyalogları etkilemenin çok önemli bir pazarlama kanalı haline geldiğini belirtiyor ve firmaların pazarlama ve yeni ürün lansmanı planlarına mutlaka dahil edilmesi gerektiğini söylüyor. Pothet, Skoda'nın bunu en iyi şekilde başardığını vurguluyor.

 

Sosyal medya, bloglar ve diğer medya platformlarının tüketiciyi giderek daha fazla etkilediğini belirten Pothet “Firmalar dijital platformlarda güç sahibi kişileri belirlemeli ve takip etmeli, bu kişilerin internetteki aktivitelerinin tüketicilerin satın alma kararları üzerindeki etkilerini gözlemlemeli” diyor.

 

Pothet'e göre, tüketicilerin %90'ı satın alacakları otomobili seçme aşamasında online kaynakları kullanıyor. Bu kaynaklar genelde forumlar ve bloglar oluyor. Buralarda tüketiciler tarafsız yorumlar görebildiklerine inanıyor. Eğer üreticiler internet alanına yatırım yapmazsa piyasanın çok büyük bir dilimini kaybetme riski ile karşı karşıya kalabilirler.

 

13 bin 850 yorum arasından yapılan analize göre Haziran ayında internetin en çok konuşulan otomobilleri (yorumlardaki bahsedilme yüzdesine göre sıralanmış şekilde):

1. Skoda Superb %8.1
2. Mercedes GLE %5.9
3. Renault Kadjar %5.8
4. Renault Espace %4.8
5. Mercedes GLC %4.6

Son Güncelleme : 13 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo