YENİ 2017 HONDA CİVİC HB TASARIMI İLE DİKKAT ÇEKECEK

Ototeknikveri     13 Ağustos 2015 03:44

Yıllar süren sessizlikten sonra, eski müşterilerin ve markanın hayranlarının kalbini yeniden kazanmayı hedefleyen Honda yeni Civic ailesi ile bir rönesans yaşıyor.

YENİ 2017 HONDA CİVİC HB TASARIMI İLE DİKKAT ÇEKECEK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda, yeni Civic Type R, NSX, Jazz ve HR-V gibi modelleri ile kazandığı ivmeyi yeniden tasarlayacağı Civic ailesi ile sürdürmeyi hedefliyor. Bu amaçla Honda bir sonraki Civic üzerinde sıkı çalışıyor ve şu anki modeldeki yanlışların yerine doğruları koymaya gayret ediyor. 10. nesil Civic 2017'de çıkacak ve son 10 yılın aksine Ford Focus ve Volkswagen Golf'ü rekabette geri bırakmaya çalışacak. Daha verimli, daha geniş ve piyasada lider konumdaki güvenlik teknolojileri ile donatılacak araç İngiltere'de üretilecek. Firma Civic üretimi için Swindon'daki fabrikasına 200 milyon sterlin'den fazla yatırım yaptı. CR-V üretimi ise Kanada, Ontario'ya taşınıyor. Böylece Swindon yeni Civic otomobillerin üretim merkezi haline gelecek. Avrupa ve diğer en önemli piyasalar için üretim burada yapılacak.

Fotoğraflardan otomobilin nasıl görüneceğine dair fikir edinebiliyoruz. Yeni stil şu ankinden çok daha şık ve derli toplu. Honda yeni Civic'in görünümü ile ilgili en önemli ipuçlarını Nisan ayındaki New York Motor Show'da vermişti. Civic konsepti iki kapılı bir coupé olarak tasarlanmıştı ve ABD gibi piyasalara yönelik tanıtım ilgi yaratırken, Avrupa'ya yönelik beş kapılı Mk10'un nasıl görüneceğine dair de işaretler veriyordu. Agresif bir stile sahip ön kısım şık farlar ve vurgulanmış Honda logosu ile dikkat çekiyor. Tavan çizgisinin coupé tarzı olması, özgün arka lambalarla dikkat çeken arka kısmın kısa ve kalın olması bekleniyor.

İç kabinde ortada yer alan geniş dokunmatik ekran önceki bölünmüş ekran karışıklığını ortadan kaldırıyor. Buna rağmen bazı kontrol düğmelerine yine yer verilecek. Kabinin özellikle arka kısmı daha geniş olacak.

 

Araç sedan ve coupé modellere imkan veren yeni bir platform üzerinde inşa edilecek (İngiltere haricinde). Agresif bir Tourer station modelin 2018'de, yeni bir Type R modelinin de 350 hp çıkış gücü ile hemen arkasından çıkması bekleniyor.

Geliştirme sürüşlerinde fotoğraflanan yeni Civic test araçları stil ile ilgili ipuçları verse de daha çok güç aktarım mekanizmalarını test etme vazifesi görüyor. Yeni Civic'te Honda'nın (HR-V'de de kullanılan) yeni 1.5 litre i-VTEC benzinli motorunun ve İngiltere'de üretilen 1.6 litre dizel motorunun yer alması bekleniyor. Bunların yanı sıra 6 kademe manuel ya da CVT vitesler sunulacak, 9 kademeli otomatik şanzıman da ihtimaller arasında. 

 

Daha büyük bir 2.0 litre turbo benzinli motor şimdiki 1.8'in yerini alabilir ve bir sonraki Type R'ın temelini oluşturabilir. Civic 2017'de piyasaya çıktığında fiyatının şu anki model ile benzer fiyatlara sahip olması bekleniyor.

Son Güncelleme : 13 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo