YENİ VOLKSWAGEN TIGUAN COUPE R 2018'DE ÇIKACAK

Ototeknikveri     16 Ağustos 2015 12:36

Tiguan Coupe R, Volkswagen'in yeni şık SUV'ler serisinin zirvesini oluşturacak. Modelin 2018'de çıkması bekleniyor.

YENİ VOLKSWAGEN TIGUAN COUPE R 2018'DE ÇIKACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen, Tiguan Coupe'nin 300 hp çıkış gücüne sahip bir versiyonu ile performans odaklı kompakt SUV araçlar piyasasına girmeye hazırlanıyor. Sportif, beş koltuklu araç firmanın kendi bünyesindeki R departmanı tarafından geliştirilecek ve 2018'de bayilerdeki yerini almaya başlayacak. Araç Tiguan Coupe serisinin en üst donanım seviyesini oluşturacak, Golf R'dakine benzer 2.0 litre, turboşarjlı, benzinli motora sahip olacak. 380 Nm tork değerine sahip motor 6 kademe çift kavramalı otomatik vites, dört çekişli sürüş sistemi ve elektronik tork yönlendirme fonksiyonu ile birlikte gelecek. Tiguan Coupé R'nin Mercedes Benz GLA45 AMG ve Audi RS Q3 gibi modellerle, hatta yakında çıkması planlanan BMW X2 M ve Range Rover Evoque SVR ile rekabet etmesi bekleniyor. Şu aşamada hiç bir şey resmi değil ancak Tiguan Coupé R performans açısından 5.1 saniye sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkma süresi bulunan Golf R Variant karşılaştırılabilir düzeyde olacak.

 

Standart Tiguan Coupé'nin MacPherson ön süspansiyon kolu ve multi-link arka süspansiyonunun özel ayarlanmış versiyonları, düşürülmüş sürüş yüksekliği, dört modlu ayarlanabilir süspansiyon ile yeni R model, serinin diğer modellerinden ayrılacak. Üç yeni ikinci nesil Tiguan modellerinden birisi olan Tiguan Coupé'nin standart versiyonunun serinin zirvesi olacak R modelinin çıkışına 1 yıldan az bir süre kala yani 2017'de çıkması bekleniyor.

 

Standart Tiguan Coupe, 1.4 ve 2.0 litre benzinli motorlar ile 1.6 ve 2.0 litre dizel motorlar da sunulacak. Benzinli ve elektrikli motorlardan oluşan bir GTE hibrit modelinin de Golf GTE'ye benzer bir sistem ile çıkması planlanıyor. Volkswagen'in ilk SUV coupé modelinin temeli diğer ikinci nesil Tiguan modellerinde de bulunan MQB mimarisi. Kendi özgün stiline sahip Tiguan Coupé, dar açılı ön ve arka pencereleri, pencerelerin ve tavanın daha alçak tasarımı, eğimli bir tavan çizgisi ve daha çıkıntılı C sütunu ile standart Tiguan'dan daha şık olarak niteleniyor.

 

Aracın temel görünümü Ocak ayındaki Detroit Otomobil Fuarı'nda BlueCross Coupé konseptiyle tanıtılmıştı. Üretim versiyonunun konseptten daha küçük olması ve uzunluğunun 4.600 mm civarı olması bekleniyor.

 

Coupé olarak nitelenmesine karşın yeni Volkswagen, dört adet geleneksel kapısı ve tek parça bagaj kapağı ile pratik bir hatchback gövdesine sahip olacak. Bagaj kapağı manuel olarak, uzaktan, anahtarlık ya da arka tampondaki sensör ile açılabilecek. Tigual Coupé R'nin iç kabininde bazı lüks özellikler bekleniyor. Bunlardan bazıları aktif kontrol paneli, head up display sistemi ve acil fren fonksiyonu da dahil bir dizi kamera destekli güvenlik özellikleri.

Son Güncelleme : 16 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo