VW, 2017'DE GOLF TEMELLİ KOMPAKT SUV İLE TİGUAN'I TAMAMLAYACAK

Ototeknikveri     17 Ağustos 2015 01:03

Volkswagen, SUV model gamını 2017'de çıkaracağı Golf SUV ile genişletmeyi hedefliyor.

VW, 2017'DE GOLF TEMELLİ KOMPAKT SUV İLE TİGUAN'I TAMAMLAYACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden birisi olduğu halde, Ford veya Renault-Nissan'ın aksine  geniş bir SUV serisine sahip değil. Bu sebeple Alman firma SUV ürün yelpazesini genişletmeye çalışıyor. Golf temelli kompakt SUV de üzerinde çalışılan modellerden birisi ve Fransız L’Automobile dergisine göre 2017 yılında bayilerde olacak. Kompakt SUV ekstrem bir arazi olmayacak ancak crossover öğelere sahip bir Golf de olmayacak. Bu otomobilin piyasaya çıktığı tarih itibariyle 8. nesil Golf de çıkmış olacak, dolayısıyla tasarım yeni anlayışa göre şekillenecek. Arabanın seride Tiguan'ın altında, Taigun'un üzerinde yer alması bekleniyor. Güncel Tiguan model bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarı'nda yapılacak tanıtımın ardından yeni nesile kavuşacak ve seri 7 koltuklu ile şık bir CC versiyon ile çeşitlenecek.

 

Firma T-Roc konseptini 2014 Cenevre Motor Show'da sergilemişti. 5 kapılı Golf SUV'nin de, uzunluğu 4.2 metre olan konseptin boyutlarını koruması bekleniyor. Golf temelli SUV iki farklı aks mesafesi ile gelecek. Standart olan Avrupa'da, uzatılmış aks mesafeli versiyon ise ABD ve Çin piyasalarında satışa sunulacak.

 

Kompakt SUV'nin 4Motion AWD dört çekişli sürüş sistemiyle gelmesi bekleniyor. Yükseltilmiş süspansiyon, daha geniş tekerlekler, dört mevsim lastikler, genişletilmiş pervazlar, genişletilmiş tekerlek bombeleri, arka ve ön gövde altı koruması, tavan rayları ve ilave sürüş ışıkları da beklenen özelliklerden. Konseptte olduğu gibi 2.0 litre TDI motor üretim versiyonunda da en üst düzey motor olabilir. Off-road yetenekleri ise yokuş iniş kontrolü, off-road kalibrasyonlu amortisörler, off-road hafızalı navigasyon ve daha büyük yakıt tankı ile güçlendirilecek.

 

Kompakt SUV, VW'nin MQB platformu üzerine inşa edilecek. Bir hibrit varyasyonunun (Golf GTE'ye bağlı) da dört silindirli TDI ve TSI motorların yanı sıra sunulması muhtemel. Rakiplerinin çoğu gibi giriş seviyesi versiyon önden çekişli olacak ve serinin satış fiyatları bu versiyonla Avrupa'da yaklaşık 25 bin Euro'dan başlayacak.

Son Güncelleme : 17 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo