AUDI Q1 SUV 2016'DA ÇIKIYOR

Ototeknikveri     18 Ağustos 2015 02:40

Daha önce görüntülenen test araçlarına dayanarak, İtalyan Omniauto dergisi Audi Q1'in bir modellemesini yaptı.

AUDI Q1 SUV 2016'DA ÇIKIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 yılında yollara çıkması beklenen Q1, üyesi olduğu ailenin tasarımını devam ettirecek ve markanın son dönemde pazara sunduğu en yeni SUV model olan ağabeyi Q7 ile benzerlikler taşıyacak. Ön kısımda krom ön panjur, opsiyonel LED teknolojisi ve gündüz sürüş ışıkları ile sunulması beklenen araç şık farlara sahip olacak. Daha önce Audi Q1 arka kısımda bagaj kapağına monte bir spoyler, kafesli arka lambalar ve ikiz egzozlar ile görüntülenmişti. Q1, VW'nin ölçeklendirilebilir MQB mimarisinin en ufak konfigürasyon üzerinde yükselecek. Arabanın uzunluğu 4.2 metreyi aşmayacak. SUV aracı hafif yapmak için, bazı gövde parçaları aluminyum ve kompozit materyallerden üretilecek. İç kabin özellikleriyle ilgili henüz ayrıntı yok ancak Audi'nin sanal kokpit (Virtual Cockpit) özelliği, MMI multimedya sistemi ve Audi Drive Select yeni modelde yer alması beklenen özelliklerden bazıları.

 

Standart versiyonlarda önden çekiş yer alırken daha yüksek donanım seviyelerinde Quattro dört çekişli sürüş sistemi bulunacak. Q1'de VW Up modelinden bilinen 1.0 litre, üç silindirli benzinli motor seçeneği sunulacak. Daha güçlü benzinli motor seçenekleri 1.4 litre TFSI ve 1.8 litre TFSI olabilir. Dizel versiyonlarda 1.4 litre veya 1.6 litre TDI dört silindirli motorlar bulunacak. Bu motorlarla birlikte 6 kademe manuel, 7 kademe S-tronic ya da VW'nin şu an geliştirmeye devam ettiği 10 kademe DSG vites seçenekleri sunulabilir.

 

Çıkışından bir yıl sonra, performans odaklı SQ1 versiyonu da 221 hp gücünde 2.0 litre TFSI motor ve dört çekişli sürüş sisteminin yanı sıra 6 kademe manuel ya da S-tronic çift kavramalı vites seçenekleri ile gelebilir. Audi Q1 SUV'nin rakipleri Mini Countryman, Jeep Renegade ve Fiat 500X gibi günümüzde populer hale gelen SUV modeller olacak. Yeni Audi Q1, Avrupa'da 25 bin Euro'dan başlayan fiyatlarla satılacak.

Son Güncelleme : 18 Ağustos 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo